[He4oBek] Публикувано Октомври 12, 2007 Share Публикувано Октомври 12, 2007 Вчера бях в xxxx да си търся усилвател и си харесах един от 15 вата на Fender двуканален с reverb. Те ми казах, че с такъв усилвател няма да имам нужда от допълнително изкривяване на звука, но аз все пак се чудя дали този overdrive ще ми е достатъчен за свирене на по-тежки стилове като метълкор или по-точно всичко в Drop C. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 Ако драйва на ампа ти се стори недостатъчен за метълкор, то може да изполваш педалче-дисторшън в чистия канал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 метълкор , Drop C > и Fender 15 вата на едно място не ми иглежда добре този амп е малко практис комбо да си свириш в къщи с него , не е създадено за такива брутални неща събери малко повече пари и си вземи поне 12 инчов говорител и амп с по як драйв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 В това АМР-че каквото и да пуснеш все ще звучи зле. Точно защото е практис комбо (подходящо за в къщи да речем). В тоя ред на мисли закупуването на допълнителен драйв/дист, който ще звучи пак толкова зле е чисто и просто нерентабилно както и да го погледнеш. Присъеинявам се към Дими - нещо по-скъпо с 12" спийкър ще е много по-удачен избор. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 ...нистина имаш нужда от 12" говорител...освен това най-яка резачка се получава като боднеш овердрайв камионче не към чистия а към драйв канала на усилвателя за бустер...осван това мен ако питаш евтините фендерчета са толкова зле че няма накъде повече... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 В това АМР-че каквото и да пуснеш все ще звучи зле. Точно защото е практис комбо (подходящо за в къщи да речем). В тоя ред на мисли закупуването на допълнителен драйв/дист, който ще звучи пак толкова зле е чисто и просто нерентабилно както и да го погледнеш. Присъеинявам се към Дими - нещо по-скъпо с 12" спийкър ще е много по-удачен избор. Успех! +1 И защо се спря точно на Фендър ?! Накарай ги да ти пуснат няколко усилвателя (каквито можеш да си позволиш) и им кажи за какъв стил ти трябват. Взимаш това, което ти звучи най-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 Може човека, да иска, да си свири само вкьщи - в такьв случай - с 10 " говорител също не е зле. Питай в xxxx за Laney Hardcore серията - може би те ще са твоите ампове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
[He4oBek] Отговорено Октомври 12, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 12, 2007 (Редактирано) Да наистина става въпрос за свирене у дома (съжелявам, че забравих да го вметна в началото). А като стана дума за пари/качество, имам 200лв, с които искам да купя обoрудване, с което да свиря всякакви стилове без да ми звучи зле. Ясно ми е, че за тази сума нямам неограничен избор. Редактирано Октомври 12, 2007 от [He4oBek] Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 (Редактирано) Истината е, че за тези пари не можеш да си вземеш нищо приемливо... Едно приемливо кубе върви около 400 лв, в което има и хубав драйв. Ако държиш непременно да е кубе - посъбери още малко пари и тогава вземи. От друга страна, щом ще свириш единствено и само вкъщи, ако компютъра ти е сравнително сносен, може да позлваш него за свирня - само трябва да купиш някаква сносна звукова карта за 50тина лева и да позлваш съответния софтуер за китарата. Трети вариант е - видях, че се продава чисто нов Line 6 POD 2.0 процесор за 285 лв. Ако закупиш това, ти се спесява и кубето, и звуковата карта, защото самият процесор си има амп симулации, а и няма да се налага компютъра да "смята" звука. Сега вече всичко зависи от теб - ако държиш непременно да свириш през кубе и с аналогов драйв (което според мен е най-добрият, но и най-скъпият вариант) - събери повече пари. Ако пък не си толкова претенциозен купи хубава звукова карта и инсталирай някоя хубава програма за свирня. С процесорът пък освен във вас ще можеш да свириш и навсякъде, където го занесеш, дори и директно в пулт, при липса на кубе. Ти избираш. Редактирано Октомври 12, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 ако компютъра ти е сравнително сносен, може да позлваш него за свирня - само трябва да купиш някаква сносна звукова карта за 50тина лева и да позлваш съответния софтуер за китарата. Това е интересно, а колко струват усилвателя и озвучителните тела които ще усилват звука от компютъра? Или ще се ползват пластмасови черупки закачени на миниватните изходи на звуковата карта? [He4oBek], послушай съвета да спестиш малко повече и да си вземеш нещо което да не те ядосва като го ползваш. Не е лесно, но е по-умно. Огледай се и за оферти на втора ръка във форума; непрекъснато излиза по нещо... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 а колко струват усилвателя и озвучителните тела които ще усилват звука от компютъра? 5.1 системи вървят от 60 до 130 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
[He4oBek] Отговорено Октомври 12, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 12, 2007 Ами аз от както имам китарата досега все съм свирил през компютъра ми. Запознах се там с нужния софтуер (Asio, GuitarRig...), свалих латенсията до 1ms и доста време ми вършеше работа. Но все си мисля, че да свириш на китара през компютър е все едно да свириш на барабани върху тенджери Май наистина ще се вслушам в съветите ви, макар че вече изгарях от желание за едно кубе. Пък и това, което намерих (Fender 15 вата) ми вършеше работа, понеже наще и съседите ще ми правят много проблеми ако си взема нещо по-мощно. За да не пускам нова тема направо тук ще питам: Каква комбинация от amp и distortion ще препоръчате, съвместима за свирене с всички стилове? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 С твоя бюджет трудно ще си купиш кубе,което да покрива всички стилове задоволително.Всъщност такива усилватели,които да покриват всички стилове и да се харесват на всеки не знам да има,но и да има ще са трицифрени числа в евро. Моя съвет е да си вземеш процесор ако искаш голям диапазон от стилове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 (Редактирано) тези фендерчета са по-зле и от много зле който разбира от електроника може да види че схемата им е прост предусилвател с 1-2 интегрални схеми горе-долу 3-4лева и едно крайно стъпало с ТДА като китчетата по 5леа не мисля че си струва 200лв за такова нещо но пък наистина не може да се намери по-добро за толкова комбинация за всички стилове няма - сещам се за едни многоканални големи ампове които покриват доста неща но струват колкото лека кола иначе с комп може доста прилично да се свири - аз така си свиря на слушалки късно вечер за да не ме слушат съседите трябва само някакъв предусилвател преди зв. карта и да знаеш в гуитар риг кое какво е Редактирано Октомври 12, 2007 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts