Overdrive Отговорено Декември 25, 2007 Share Отговорено Декември 25, 2007 как така - искаш да кажеш ширината на нъта ли?? щото моя там е 4,2 и ми изглежда странно фендера да е 5,3 като класическа китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 26, 2007 Share Отговорено Декември 26, 2007 (Редактирано) ^ допуснал съм тъпа грешка ( поради кофти(стар) метър съм мерил от едно до пет - ама после не съм извадил едно) скуаяра - 4 см фендера - 4,3 см на 21 праг и двата са 5,5 см Редактирано Декември 26, 2007 от TONY Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Декември 26, 2007 Share Отговорено Декември 26, 2007 (Редактирано) Bax,прочетох последните 2-3 страници от тази тема и ме заболя главата! От моя допир със Squier мога да кажа само че има Балкан разлика от един до друг. Аз притежавах един рядък( и сравнително скъп) Squier Showmaster 25 anniversary limited edition, made in China. Китарката беше доста прилична и я хвалех доста. Случи се точно в един период, когато бях оставил свиренето за малко и взех тази китара един вид да си припомням неща. Не знам дали от липсата на непосредствен опит с други китари за момента или защото Скуаъра си беше доста кадърен - направя я бях обикнал. За съжаление претърпя един инцидент и се напука много лошо и я продадох за части. Та по темата...случи се да си бях в България и мои познат ме помоли да отида с него до музикалния магазин в техния град да му помогна с избора на китара. Имаха Скуаери,Джаксъни и Айбънез. Аз веднага се хванах за един подобно изглеждащ Скуаер и останах удивен от огромната разлика дори само в усещането и допира до китарата, дори без да я бях включил още! В последствие имах възможност да пипна и чуя още няколко Скуаера в БГ магазини и се отвратих. Та останах с мнението че в България( и не само може би) се внасят различно качество китари от тази марка, защото може би българските търговци предпочитат да купят по-ниско-качествена стока на по-ниска цена и да я предлагат в магазините си като за стандартно качество модели, разчитайки че масовия куповач не е запознат с тези подробности. Днес вече нещата не са съвсем така, но до преди 7-8 г. "вносни" китари не се намираха под път и над път и малко или много хората се подлъгваха лесно. едит: Ставаше въпрос за този модел, само цвета беше друг # Solid Basswood body # Bolt-on Neck # 24 Frets # Maple neck/rosewood fingerboard # Dot Inlays # Medium Jumbo Frets # Reverse "Small" Headstock # Licensed Floyd Rose Tremolo # Double Hum pickup configuration Редактирано Декември 26, 2007 от edgecrusher Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 26, 2007 Share Отговорено Декември 26, 2007 ^ Squier Showmaster 25 anniversary limited edition май Андреас Кисер се подвизаваше с такъв по някое време ясно защо ти е харесал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Декември 26, 2007 Share Отговорено Декември 26, 2007 Това за Andreas не го знаех, но това май само потвърждава теорията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 26, 2007 Share Отговорено Декември 26, 2007 да, има го в официалният каталог на Фендер за 2002 година. модела е Шоумастер Делукс с два хъмбъкера Дънкан дизайнд - wine red metalic. има и още един от тази серия - black metalic , който има и един сингъл на мидъл позиция, но на Кисер явно не му е трябвал сингъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
None Отговорено Януари 11, 2008 Share Отговорено Януари 11, 2008 тук малко инфо за това от какво са направени евтините Squier-и, аз доколкото разбирам е някакав пресован материал талашит ли е 'ба ли му майката, ама иначе на мен ми е удобна китарката като за първа мисля че това е доста важно )) другото е да имаш мерак и свирене му е майката, пък не е казано че ще се жениш за тая китара все пак, може би перфектната китара за начинаещ ниско бюджетен китарист )) CLICK CLICK Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fable Отговорено Януари 11, 2008 Share Отговорено Януари 11, 2008 На всякаква китара можеш да се научиш (на някои явно с повече зор), стига да си постоянен и настоятелен, а не като мен Иначе моята е абсолютно същата Ако трябваше отново да си купувам такава китара обаче бих си взел черен цвят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kerryking__ Отговорено Януари 12, 2008 Share Отговорено Януари 12, 2008 еми аз съм със Squier Showmaster без floyd и съм доста доволен все пак наистина squierите са доста добри китари за парите си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kerryking__ Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 тоест исках да кажа squier showmaster-ите са добри за парите си Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 (Редактирано) тук малко инфо за това от какво са направени евтините Squier-и, аз доколкото разбирам е някакав пресован материал талашит ли е 'ба ли му майката, ама иначе на мен ми е удобна китарката...... http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP....umpTo=OfferList Баш за шпертплат става дума. Нищо учудващо. Повечето от вас нямат представа колко голяма част от по-евтините китарки(не говоря само за тия от по 250-300 лв)са именно от шпертплат, с дебел слой лъскав лак отгоре. Редактирано Януари 19, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 ами да така са - не веднж или 2 пъти се е говорило за това из форума колкото и да не им се вярва на някой горди притежатели на модела bullet, а и на други от този ценови клас лошото обаче е че повечето хора имат впечатления за марката точно от тези евтинджози, а не от vintage modified серията примерно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rammkopf Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 Забавна тема за популярните талпи. Като сме тръгнали да ги нищим, аз да се оплача от моя Strat. Вече са му за смяна прагчетата (на 7 годинки е вече, все пак). Но оригиналните са отвратително ниски (пък ги водят Jumbo Frets ) и е много трудно за солене. Затова ми се иска да ги сменя с по-високи. Подозирам, че т'ва ще изисква и повдигане на nut-a, обаче. Някой да си е refret-вал Squier-чето? Може ли да раздуе за какви главоболия иде реч? Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Пепи Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 (Редактирано) http://www.mercadolibre.com.ar/jm/img?s=ML...634.jpg&v=O Тва е моя Squier Bullet start. Първоначално мислех, че не е от дърво, но като видях темата се позагледах повечко и забелязах, че под лака на места се е отбелязало малко от шарката на дървото. За всеки случеи я отворих и също се личеше шарката. Доста се учудих като се има предвид, че цената му беше 240. А и е Made in China Редактирано Януари 19, 2008 от Пепи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Януари 19, 2008 Share Отговорено Януари 19, 2008 ^ Шеперплатът също е дърво и също има шарка. @Black Bird, вероятно говориш за Скуайърите от серията Special (май така им казваха). Мисля, че те се водят за по-нисък клас дори от Bullelt серията, но може и да греша. Вероятността да са от шперплат е голяма, но с теб вече говорихме, че това няма особено значение, ако задкитарното устройство е на добро ниво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts