Liquid Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 ^Моята е абсолютно същата - отзад има една лепенка 50 years stratocaster. Но мойта е от шперплат. Поне така ми се стрява, защото се случва да човъркам нещо по нея и дървото при кухините освен, че се лющи по ръбовете, е и на пластове. Така че шперплат. Някъде чух, че Squier при по-евтините модели работят с квото има и едва ли не пускат цели партиди, че и серии с боклуци. Впрочем шперплат или не, но чисто акустично и ънплъгд звучи по-добре, силно и звънливо от на много хора дървените китари. Нямам представа на какво се дължи. Цитирай
Vertigo Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 значи моята китара че е от alder видях в официалния сайт на squier и там моделите fat strat affinity series са от alder какво качество незнам , финиша им наистина е доста тънък но главата е "голяма в стил 60-те" Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 (Редактирано) Все повече се радвам, че когато започнах не си взех Squier Strat както мислех да направя (просто ми бе6е наи евтино около 150), но си взех за същата цена ръчно направена китара с махагонов гриф и 2 humbucker-а . П.С. Извън фукнята.. познавам 5-6 човека, които са започвали на squier и съм чувал САМО лошо за марката. Когато хванах 1 Strat сам се уверих в разликата на звука ..особено в състейн-а, което ми говори за лошо качество на материал-а. Редактирано Октомври 12, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 ниския състейн може да се дължи и на тремолото и на болт он грифа, на друго дърво и тн т.е. ако ще да сравняваш оригинален фендер страт и гибсън леспол - китарата със тремоло, болт он гриф и не от махагон винаги ще има много по-малко състейн, като добавиш и евтиния хардуер на скуаяра - съвсем не мисля че състейна е база за сравнение тъй като понякога дизайните са съвсем различни Цитирай
Vertigo Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 Talic аз твоята китара не я знам но моят squier звучи доста прилично за парите си а съм свирил и на оригинален фендер и наистина разликата е голяма но Squier са просто китари за начинаещи не за музиканти има си китари направени от редки дървета и прочие със срашен състейн но не са 300лв Цитирай
DeadWing Отговорено Октомври 28, 2007 Отговорено Октомври 28, 2007 От дърво е,усеща се.И мойта е сънбърст. Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Моита китара е Скуаер и немам оплаквания. Цитирай
allex_max Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Моя Скуаер е от първите 97-98 Strat - сънбърст и е от Adler което е Елша ... или поне така мисля де, но си е евтин инструмент - тогава бяха по 350лв. мисля ... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Моита китара е Скуаер и немам оплаквания. С течение на времето, ще почнеш да имаш все повече оплаквания. Когато почвах да свиря с една запазена кремона с хъмбъкери, и аз нямах оплаквания(а и съм сигурен, че въобще не свиреше по-зле от евтин squier, макар и да беше убийствено грозна). Сега като хвана squier от евтините, и тотално ми се убива цялото желание да свиря. Да не говоря, че рядко въобще пипам наистина хубава китара(и моите преправяни китарки не ми харесват особено като тон). Виж, полезно е да се свири на такава китара, за да се учи да изкарва човек тон от нищото... Иначе, вън от темата за скуаерите: Често бъзикам на разни хора китарите - смяна на електроника, и подобни неща. От китарите, които се продават у нас, и на сайтовете пише как телата за от "alder", "mahogany", "basswood", и т.н. - ами да ви кажа - повече от половината от тях са от... шпертплат. Ако ви е интересно да проверите вашата китара - обикновено в дупките за електрониката, или около грифа, китарите на са китосани, и, ако китарата е шпертплат, и не е китосана - се вижда вафловидната структура на материала. Редактирано Ноември 8, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 а hard wood какво ще рече - най етините скуаяр булет се водят така, но на практика са от шперплат Цитирай
allex_max Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 Hard wood е твърда дървесина - това са пресовани парчета - аз по-горе писах че е от Елша ама не - от пресована дървесина си е различни пластове и парчета - не е шперплат естествено, нито талашит - такива неща вероятно се използват само за направа на инструменти в домашни условия и мебели ... Скуаера ми тежи повече от мексикански фендер - или почти колкото него ... явно е нормална технология, а и по-лесно се постига - това, дали изкарва добър тон е друг въпрос, но и някои по-скъпи инструменти са направени така ... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 Абе не знам за какви домашни условия става въпрос, обаче, както писах по-горе - МНОГО от евтините китари са направени именно от шпертплат. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 Винаги ми е било интересно защо при Скуайърите от "Афинити" серията тялото е от елша (като на истински Фендер), а на по-скъпата и ужким по-готина серия "Стандарт" е от агатис - световнобезизестно дърво-менте, което няма и никога не е имало нищо общо с Фендер. Чудно ми е защо не е обратното, разбираш ли. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 ^agathis - не е беизвестно дърво http://en.wikipedia.org/wiki/Agathis колко е добро - не знам. знам със сигурност,че стендард серията на скуаяр е значително по - добра от афинити. предполагам, знаеш моята история около сейморизацията ( макар и далеч от твойта мега известна сага с хоум мейд рендито). първо пробвах СД адаптерите на афинити - не бях доволен. сега са на стендард (suier standard) - и съм доста доволен. включително няколко съфорумника , които не спестиха суперлативи за постигнатия резултат. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 може би там където правят стандарт това дърво е най-еФтино има нещо гнило тука афинити може да е от елша, но незнайно защо (можеби пак за да е еФтино) са решили да направят тялото по-тънко което е кофти Цитирай
Recommended Posts