Jump to content
Българският форум за музиканти

Luthien's Song (studio Version)


Recommended Posts

Здравейте!

Ето, че най-накрая мога да ви представя студийната версия на една от композициите, които ще намерят място в предстоящия ми дебютния албум, който ще излезе догодина. Парчето не е ново - направих го преди година някъде и може някои от вас да са го слушали, но сега е преаранжирано, подменени са всички семпли с по-качествени, а китарата и цигулката са записани на живо. Също така участва и оперна певица. Не се учудвайте от заглавието на композицията - аз съм луд фен на произведенията на Толкин :)

Приятно слушане. :)

 

ЛИНК ---> Luthien's Song

 

A, забравих да спомена, че това е немастерирана версия на парчето. Мастеринга ще се прави накрая, когато всички композиции от албума са готови - тоест ще се прави мастеринг на целия албум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам, че парчето ви харесва <_<

 

Взеха да ми се въртят някои неща из главата

 

Какви, ако не е тайна? :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно яко, чакаме албум (ох не си спомням на колко хора съм го казвал тук, и досега май никой не е издал, но се надявам че ще го направиш, въпреки пречките) и аз ще си го купя :wallbash:

 

И нали съм 'проз кетарис' (щото има и не толкова про'з'ти) звука на китарите бих го променил, защото звучи тънко, както и изненадващите му прояви в стерео спектъра....

 

п.с. А иначе, аз ще си позволя да си поимпровизирам върху музиката, защото винаги много ми е харесвала идеята за такъв тип музика с китари...:( А пък това ми харесва определено ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно яко, чакаме албум (ох не си спомням на колко хора съм го казвал тук, и досега май никой не е издал, но се надявам че ще го направиш, въпреки пречките) и аз ще си го купя
Албумът че ще излезе, ще излезе, няма пречки за това - има лейбъл с който да подпиша и който да дистрибутира албума ми дигитално в почти цял свят и физически в някои страни. Просто ми трябва време, за да прекарам всички парчета през студио.

 

И нали съм 'проз кетарис' (щото има и не толкова про'з'ти) звука на китарите бих го променил, защото звучи тънко

 

Ами не знам.. според мен китарата е добре. Все пак композицията е лирична и леко драматична ;) и саундът на китарата добре се вписва в цялостната звукова картина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам, че парчето ви харесва ;)

 

Взеха да ми се въртят някои неща из главата

 

Какви, ако не е тайна? :)

 

Амии, това което ми се вътри из главата е дали би имал възможността и желанието да оркестрираш нещо по моя музика с идеята това да влезе в соло-албумчето ,което записвам с момента (Day 40 - Only The Stones Remain) защото установих , че страшно се кефя на нещата ти като продукция и професионализъм и си помислих, че с твоя помощ бих могъл да придам малко по-всеобхатно звучене на собствената ми музика. Няма да се обидя, ако предпочиташ да не работиш с други музиканти по чужди проекти. В тази връзка искам да вмъкна,ч е и други "форумци" ще вземат участие с по нещо в този албум, така че до известна степен ще е съвместно-форумна изява. :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам, че парчето ви харесва :)

 

Взеха да ми се въртят някои неща из главата

 

Какви, ако не е тайна? ;)

 

Амии, това което ми се вътри из главата е дали би имал възможността и желанието да оркестрираш нещо по моя музика с идеята това да влезе в соло-албумчето ,което записвам с момента (Day 40 - Only The Stones Remain) защото установих , че страшно се кефя на нещата ти като продукция и професионализъм и си помислих, че с твоя помощ бих могъл да придам малко по-всеобхатно звучене на собствената ми музика. Няма да се обидя, ако предпочиташ да не работиш с други музиканти по чужди проекти. В тази връзка искам да вмъкна,ч е и други "форумци" ще вземат участие с по нещо в този албум, така че до известна степен ще е съвместно-форумна изява. :metalist:

 

 

Може... може, не е изключено. Стига да имам време. Напоследък липсата на свободно време ми е голям проблем, чак се чудя как успявам да правя нови парчета. Че най-вероятно съвсем скоро ще зпочна да пиша музиката към един филм...

Ако това парче искаш да го оркестрирам в скоро време (тия дни/седмици), няма да ми е възможно, но ако става дума за по-нататък (за след нова година...), не мисля, че ще ми е проблем. По принцип желание не мил ипсва, аз и преди съм оркестрирвал музика за други музиканти (последно оркестрирах една част от 20 минутен прогресива рок/метъл инструментал), стига време да имам. А в момента и аз работя по нови парчета за албума ми...

Редактирано от Aresius
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех, няма да е 20 мин. със сигурност. По-скоро оркестрална интродукция за парче, като идеята е да доразвиеш мелодията от началния риф примерно. Но ако си зает не е проблем. Ще го направим друг път в друг проджект :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хора в този форум правят музика, която ми харесва. Твоята не ми харесва, твоята я обичам!!! Успех с албума, държа на подписано копие!:) И предложението ми отпреди няколко месеца все още е валидно :D

 

 

 

Иначе, композицията е страхотна. Само едно не ми допада : обоя - малко нереален ми звучи с всичкото това вибрато, но това, разбира се, е мнение, изведено само чрез допитване до личните ми уши:)

 

 

 

Пак - успех! ;) И да не забравиш - подписано копие от албума :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех, няма да е 20 мин. със сигурност. По-скоро оркестрална интродукция за парче, като идеята е да доразвиеш мелодията от началния риф примерно. Но ако си зает не е проблем. Ще го направим друг път в друг проджект
Kакто казах - зависи за кога става дума. В момента ми е почти невъзможно да се занимавам с музика. В малкото свободно време, което имам, гледам да си дуправя някои стари парчета, които скоро ми предстои да ги дам в студио, а и работя по две-три нови парчета - парчета, които ще влязат в албума.

 

Много хора в този форум правят музика, която ми харесва. Твоята не ми харесва, твоята я обичам!!! Успех с албума, държа на подписано копие!:) И предложението ми отпреди няколко месеца все още е валидно

 

Много, ама много мерси за добрите думи.

БТВ. Сори, ама я ми напомни за предложението, че забравих за какво става дума. През последния месец тук съм получил над 20 ЛС-а от различни хора, като повечето от тях са с някакви предложение, и вече не си спомням твоето предложение какво беше. :greenball:

 

Само едно не ми допада : обоя - малко нереален ми звучи с всичкото това вибрато, но това, разбира се, е мнение, изведено само чрез допитване до личните ми уши
Мисля, че това е въпрос на вкус. Аз изключително много държах обоето да е вибрато. В моят демо вариант пак използвах вибрато обое, но семпъла не беше от най-качествените, затова сега трябваше да се замени с по-качествено вибрато обое. Пробвал съм и с друго обое, но вибратото най-много пасва, защото двата момента, в които обоето влиза са лирични и вибратото чудесно пасва.

 

Едно голямо БРАВО от мен!

Радвам се че има такива хора в България!

 

Има... има доста хора правещи подобна музика, които са много по-добри композитори от мен, но все още не се престрашават да пуснат своите композиции из нета, за да могат хората да ги слушат (аз познавам двама такива :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

красота!!

може би ,ако сложиш още някои семпъл,освен шепота в края, ше стане още по и най..

галопиращи коне, някой семпъл на гарга да речем :thumbdown::)

 

някък си ше се засили епоса,мисля.

китарата наистина е леко не обемна и тънка както каза Сънчо,споделям мнението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.