Dilian Nedev Публикувано Октомври 6, 2007 Публикувано Октомври 6, 2007 Какъв е най-евтиния начин на свържа изхода на аналогов смесителен пулт към SPDIF входа на звукова карта ? Или иначе казано кой е най-евтиния конвертор Analog to SPDIF Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 6, 2007 Автор Отговорено Октомври 6, 2007 Също така да питам -имам в компа си още една звукова карта : Ако свържа миксера към Line In-а на тая карта и от SPDIF-а й изкарам кабел и го боцна в SPDIF-а на EMU-то ще стане ли ? Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 6, 2007 Отговорено Октомври 6, 2007 Според това което ми отговориха Alesis след като ги питах, Alesis io2 щяло да стане за тази работа и можело да работи без да функционира като сауд карта. За съжаление, мнението ми е, че това я стане я не ;/. Другия вариант пък е ему0404 usb, на нея в manual-а и пише, че може да действа така, но пък е 200 еу. ОБщо взето, като че ли най-добре е направо да upgrade-неш интерфейса си..зависи с какво разполагаш в момента. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 6, 2007 Автор Отговорено Октомври 6, 2007 Значи , аз имам E-MU 0404PCI и не виждам смисъл да давам още 200 еуру за USB версията , при положение , че ми трябва просто един конвертор аналог-дигитал ... Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 6, 2007 Отговорено Октомври 6, 2007 Еми, сори. Потърсих доста, неотдавна и не намерих евтин самостоятелен analog to spdif converter. Казах ти другия вариант - сменяш картата с някоя с повече входове. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 6, 2007 Автор Отговорено Октомври 6, 2007 А тоя номер дето си го мисля - на дъното имам скапам реалтек със SPDIF изход . Ако вкарам звука в неговия лайн ин , след това да го изкарам през спдиф-а и го бучна в SPDIF входа на ЕМУто , дали ще има звук изобщо ? Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 6, 2007 Отговорено Октомври 6, 2007 Първо може да станат конфликти като са включени и двете карти, втора сигурен ли си че е спдиф изход а не нормален изход на чинчове? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 6, 2007 Автор Отговорено Октомври 6, 2007 Еми в ръководството пише SPDIF , то е един чинч , иначе останалото е на жакове там . Става дума за последния реалтек звук ... Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 6, 2007 Отговорено Октомври 6, 2007 Ми може да пробваш. Но пък звука няма да е върха. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 6, 2007 Автор Отговорено Октомври 6, 2007 Да са *** в добрия , напрай го След дълго мъчение със скапания Realtek "High Definition" драйвер , успях да прекарам звук . Да ти кажа - изобщо не усещам съществена разлика в звука Двете карти ги пускам на 48KHz , ползвам за клок E-MU-то . Ето го и рига дето сътворих Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 (Редактирано) Тъжно....имам предвид, че не чуваш разликата от входа на реалтека.... ...понеже на едно от дъната си и аз имам реалтек и знам какъв му е входа. А всъщност за какво ти е първо да развалиш параметрите на оригиналния звук и след това запазвайки цялата разруха, да го предадеш цифрово без загуби по S/PDIF-a? Редактирано Октомври 7, 2007 от yamaha Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 7, 2007 Автор Отговорено Октомври 7, 2007 Снощи беше късно и нямах възможност да го чуя ... Наистина звука се оказа малко Шит , но пък за експеримента защо да не пробвам . Пък и вие , фенове на изискания звук , съм сигурен че ще кажете , че звука е зле още като разбете че минава през миксер Behringer Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 Според мен Бери-то далеч не е толкова голям проблем, колкото Риълтека. В цялата работа освен експериментаторски и обучаващи нюанси не виждам нищо друго! Миксера има Rec Out изход, боцни го в Ему входа и си действай по задачите. С/ПДИФ входа може да ти служи, ако имаш някаква апаратура с S/PDIF като микрофонен преамп или китарен процесор или някакъв ДАТ девайс... Цитирай
Recommended Posts