Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Какъв е най-евтиния начин на свържа изхода на аналогов смесителен пулт към SPDIF входа на звукова карта ? Или иначе казано кой е най-евтиния конвертор Analog to SPDIF

Отговорено

Също така да питам -имам в компа си още една звукова карта :

Ако свържа миксера към Line In-а на тая карта и от SPDIF-а й изкарам кабел и го боцна в SPDIF-а на EMU-то ще стане ли ?

Отговорено

Според това което ми отговориха Alesis след като ги питах, Alesis io2 щяло да стане за тази работа и можело да работи без да функционира като сауд карта. За съжаление, мнението ми е, че това я стане я не ;/. Другия вариант пък е ему0404 usb, на нея в manual-а и пише, че може да действа така, но пък е 200 еу. ОБщо взето, като че ли най-добре е направо да upgrade-неш интерфейса си..зависи с какво разполагаш в момента.

Отговорено

Значи , аз имам E-MU 0404PCI и не виждам смисъл да давам още 200 еуру за USB версията , при положение , че ми трябва просто един конвертор аналог-дигитал ...

Отговорено

Еми, сори. Потърсих доста, неотдавна и не намерих евтин самостоятелен analog to spdif converter. Казах ти другия вариант - сменяш картата с някоя с повече входове.

Отговорено

А тоя номер дето си го мисля - на дъното имам скапам реалтек със SPDIF изход . Ако вкарам звука в неговия лайн ин , след това да го изкарам през спдиф-а и го бучна в SPDIF входа на ЕМУто , дали ще има звук изобщо ?

Отговорено

Първо може да станат конфликти като са включени и двете карти, втора сигурен ли си че е спдиф изход а не нормален изход на чинчове?

Отговорено

Еми в ръководството пише SPDIF , то е един чинч , иначе останалото е на жакове там . Става дума за последния реалтек звук ...

Отговорено

Да са *** в добрия , напрай го :bravo: След дълго мъчение със скапания Realtek "High Definition" драйвер , успях да прекарам звук . Да ти кажа - изобщо не усещам съществена разлика в звука :slap: Двете карти ги пускам на 48KHz , ползвам за клок E-MU-то .

Ето го и рига дето сътворих rig2.JPG

Отговорено (Редактирано)

Тъжно....имам предвид, че не чуваш разликата от входа на реалтека.... :bravo: ...понеже на едно от дъната си и аз имам реалтек и знам какъв му е входа.

А всъщност за какво ти е първо да развалиш параметрите на оригиналния звук и след това запазвайки цялата разруха, да го предадеш цифрово без загуби по S/PDIF-a?

Редактирано от yamaha
Отговорено

Снощи беше късно и нямах възможност да го чуя ... Наистина звука се оказа малко Шит , но пък за експеримента защо да не пробвам . Пък и вие , фенове на изискания звук , съм сигурен че ще кажете , че звука е зле още като разбете че минава през миксер Behringer :)

Отговорено

Според мен Бери-то далеч не е толкова голям проблем, колкото Риълтека. В цялата работа освен експериментаторски и обучаващи нюанси не виждам нищо друго!

Миксера има Rec Out изход, боцни го в Ему входа и си действай по задачите. С/ПДИФ входа може да ти служи, ако имаш някаква апаратура с S/PDIF като микрофонен преамп или китарен процесор или някакъв ДАТ девайс...