Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson Les Paul


Hush

Recommended Posts

Ами един чичко ми предлага Лес Пол Гипсън на смешната цена от некви си 390 лв което е наистина смешно за такава китара, твърди че всичко му е оригинално. Причината поради която я продава толкова евтино е, че цялата е окъкъна със некав червен спрей щот предишния и собственик бил некъв ненормалник, което според мен не е причина да смъкне от цената там 2-3000$. Та мисълта ми е имали някакъв белег по който мога да съм 100% сигурен че наистина е Лес Пол...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми виж дали главата е такава, каквато трябва да бъде- с логото, надписите. Отзад имат издълбан сериен номер, който можеш да провериш в нета дали е истински номер на Гибсън. Според мен ако наистина е окепазена толкова, може и да й падне цената- зависи от модела- с оригинално ЛП можеш да се сдобиеш за 1000$ в САЩ, а по твоите думи наистина е обезобразена ;) Може и да постнеш една снимка тук и хората да ти кажат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори да не е Лес Пол, ако ти я дават за 390 лв., и ти харесва как свири, може да я дадеш да ти я оправят, и да си свириш на нея. Цената не е висока. Е, ако е пълен боклук, и не е Лес Пол, е друга хава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И най-елементарното:ако сглобката тяло-гриф е с винтове е откровено менте,въпреки че има по-добри лепени копия.Но както казаха-ако те кефи я взимай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направи ако можеш подробни и снимки и ги пусни тук, 390 лв е много за окекано менте, ако ти хареса китарата дори да не е оригинал си заслужава да я вземеш и да я постегнеш, но не и на такава цена! За тия пари отиваш в магазина и си тръгваш с нова китара. Ако пък е оригинал наистина цената е смешна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждал съм доста прилични китайски имитации на ЛП,на вид могат да те излъжат ,ако не си добре запознат,но на звук са отврат,също и на пипане.Ако китарата за която говориш е нова,най вероятно е менте.Ако ти разрешавата,развий 4те видии на рамката на някой от адаптерите и го извади.На дъното на истинските релефно е написано Гибсън.Ако адаптерите са такива,си струва да вземаш китарата само заради тях.

 

п.п.Според мен те лъжат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчеат благодаря ви много за коментарите!!! Със новите знания тея дни ще отида да я видя ;) , ако мога да направя снимки ще направя и ще ги постна. Почти съм сигурен че е менте но не се знае. Очаквайте продължение на темата........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

И за всички които очакваха с нетърпение продължение на темата.............. оказа се че е пълно менте. :hysterical: Грифа беше здраво захванат с 4 едри болта, сериен номер липсваше капачето на тръс рода беше с 3 а не с 2 болтчета, на единият адаптер пишеше ясно някакво име , което не разчетох, но със сигурност не беше лес пол от там на татък въобще не съм гледал останалата електроника и накрая чичагата продължаваше да твърди че е оригинален и че го гледали специалисти и т. н. т. Явно ме е взел за за тъп още от началото но незнае че имам подкрепата на съфорумниците, които ме светнаха по въпроса. Благодаря ви още веднъж момчета.......... ае лека........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммда ...

 

Извън темата, мое лично мнение: Gibson не от нещата, за които си заслужава да се опитваш да минеш евтино. Това са най-добрите и най-скъпите китари. Скъпи са, защото са легендарно добри, и продължават да бъдат легендарно добри, защото са скъпи. Точка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.