Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ами един чичко ми предлага Лес Пол Гипсън на смешната цена от некви си 390 лв което е наистина смешно за такава китара, твърди че всичко му е оригинално. Причината поради която я продава толкова евтино е, че цялата е окъкъна със некав червен спрей щот предишния и собственик бил некъв ненормалник, което според мен не е причина да смъкне от цената там 2-3000$. Та мисълта ми е имали някакъв белег по който мога да съм 100% сигурен че наистина е Лес Пол...

Отговорено

Ми виж дали главата е такава, каквато трябва да бъде- с логото, надписите. Отзад имат издълбан сериен номер, който можеш да провериш в нета дали е истински номер на Гибсън. Според мен ако наистина е окепазена толкова, може и да й падне цената- зависи от модела- с оригинално ЛП можеш да се сдобиеш за 1000$ в САЩ, а по твоите думи наистина е обезобразена ;) Може и да постнеш една снимка тук и хората да ти кажат

Отговорено

Дори да не е Лес Пол, ако ти я дават за 390 лв., и ти харесва как свири, може да я дадеш да ти я оправят, и да си свириш на нея. Цената не е висока. Е, ако е пълен боклук, и не е Лес Пол, е друга хава.

Отговорено

И най-елементарното:ако сглобката тяло-гриф е с винтове е откровено менте,въпреки че има по-добри лепени копия.Но както казаха-ако те кефи я взимай.

Отговорено

Направи ако можеш подробни и снимки и ги пусни тук, 390 лв е много за окекано менте, ако ти хареса китарата дори да не е оригинал си заслужава да я вземеш и да я постегнеш, но не и на такава цена! За тия пари отиваш в магазина и си тръгваш с нова китара. Ако пък е оригинал наистина цената е смешна!

Отговорено

Виждал съм доста прилични китайски имитации на ЛП,на вид могат да те излъжат ,ако не си добре запознат,но на звук са отврат,също и на пипане.Ако китарата за която говориш е нова,най вероятно е менте.Ако ти разрешавата,развий 4те видии на рамката на някой от адаптерите и го извади.На дъното на истинските релефно е написано Гибсън.Ако адаптерите са такива,си струва да вземаш китарата само заради тях.

п.п.Според мен те лъжат

Отговорено

Момчеат благодаря ви много за коментарите!!! Със новите знания тея дни ще отида да я видя ;) , ако мога да направя снимки ще направя и ще ги постна. Почти съм сигурен че е менте но не се знае. Очаквайте продължение на темата........

• 3 weeks later...
Отговорено

И за всички които очакваха с нетърпение продължение на темата.............. оказа се че е пълно менте. :hysterical: Грифа беше здраво захванат с 4 едри болта, сериен номер липсваше капачето на тръс рода беше с 3 а не с 2 болтчета, на единият адаптер пишеше ясно някакво име , което не разчетох, но със сигурност не беше лес пол от там на татък въобще не съм гледал останалата електроника и накрая чичагата продължаваше да твърди че е оригинален и че го гледали специалисти и т. н. т. Явно ме е взел за за тъп още от началото но незнае че имам подкрепата на съфорумниците, които ме светнаха по въпроса. Благодаря ви още веднъж момчета.......... ае лека........

Отговорено

Мммда ...

Извън темата, мое лично мнение: Gibson не от нещата, за които си заслужава да се опитваш да минеш евтино. Това са най-добрите и най-скъпите китари. Скъпи са, защото са легендарно добри, и продължават да бъдат легендарно добри, защото са скъпи. Точка!