Galin G Отговорено Април 18, 2009 Отговорено Април 18, 2009 Здравейте, аз пък преди 25 години свирих 4 години на кларинет в духовия оркестър на механотехникума във Варна.Тогава беше най-големия в България-около 70 човека.Имахме 12 алтхорни- повече от Филаделфийската филхармония-както казваше диригента ни Димитър Ресненски ,лека му пръст.Бяхме пълни аматьори ,но пък беше много готино.Точно започнах да изкарвам някакъв по приятен тон и завърших,казарма и край с музиката.Преди няколко месеца бях в една кръчма и се напих порядъчно и на пияна глава взех кларинета от кларинетиста на кръчмата- ром естествено. И ... о , чудо - тон и пръстите се мърдат от Ми долу до До горе без проблем.След една седмица имах кларинет и вече три месеца свиря всеки ден. Много ми е гот.Не съм добър но се кефя. Да ви кажа и друго. Имах репетитор в духовия оркестър от Варненската опера - за мен той беше Бог.Преди 7-8 години го видях на един строеж.Поставяше теракот денем а вечер свири в операта. Стана ми мъчно.В какво общество живеем- в кръчмите чалгаджиите изкарват по 500 лв на вечер , а в операта пак толкова само че за месец. И още - сигурно ставам досаден. Трябва повече хора да слушат истинска музика.Просто нея я няма в ежедневието.Затова свирете - хората ще ви оценят. Успехи и пишете повече Цитирай
Konstantina Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 Има ли някой друг, освен мен, който да свири на духов инструмент?Snowwhite, прочетох топика за гайдата (и твоите инструменталистски умения), така че те имам впредвид :D Ami az sam fagotistka taka 4e ima mnogo duha4i tuka pone taka sam 4uvala no nishto interesno v foruma za tova nikoi ne pishe Цитирай
Bass`baby Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 Ей аз см тубист Здравейте и от мене ;] Цитирай
muzykantini Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Привет на всички колеги. Завършил съм през далечната 1979 година Русенската музикална гимназия - специалност тромбон. Търся връзка с мои съученици от випуска. Живота ни разпиля, така че ще се радвам ако някой от моето поколение се опита да се свърже с мен. На младите духачи желая да са здрави - свирете не се жалете - когато работиш, успеха рано или късно идва. Цитирай
grisha Отговорено Юли 1, 2009 Отговорено Юли 1, 2009 Здр аз свиря на кларинет а съм само на 13 ако има някой др да ми пише Цитирай
uchev Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 Да се запиша и аз. Свиря на тромпет в духовия оркестър в Пловдив, в Биг бенд "Пловдив" и в " Intro quartet" (цигуларките). А иначе по цял ден работя в студиото на АМТИИ. Хм... май нямам много свободно време... Цитирай
Radoslav40 Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 Здравейте, колеги! Аз не съм духач още, но много ми се иска. Много ме кефят саксофончетата и си мислех да питам .. колко време е нужно за да изкарам 2-3 ноти една след друга без да се запъна Става въпрос за алто саксофон. Цитирай
Roskata Отговорено Ноември 11, 2009 Отговорено Ноември 11, 2009 Привет на всички колеги. Завършил съм през далечната 1979 година Русенската музикална гимназия - специалност тромбон. Търся връзка с мои съученици от випуска. Живота ни разпиля, така че ще се радвам ако някой от моето поколение се опита да се свърже с мен. На младите духачи желая да са здрави - свирете не се жалете - когато работиш, успеха рано или късно идва. Я.... тука имало и колеги и то от Русе! И аз съм завършил музикалното с тромбон... ама за съжаление вече не се занимавам сериозно. Цитирай
Victor94 Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 (Редактирано) Има ли някой друг, освен мен, който да свири на духов инструмент?Snowwhite, прочетох топика за гайдата (и твоите инструменталистски умения), така че те имам впредвид :D Здравей ! И аз свиря на духови. Мога на тромпет,баритон и от една седмица и саксофон. Не си сам И Radoslav40, саксофона е много лесен инструмент. За тази една седмица, от която го имам вече съм научил около 7-8 парчета и правя джаз импровизации (е, не кой знае колко добри де ), като се има предвид че свиренето на тромпет изисква съвсем различен начин на духане а аз съм свирил 3 години на тромпет. За един ден може да се напредне много ако имаш желание Редактирано Декември 21, 2009 от Victor94 Цитирай
jordanil Отговорено Декември 23, 2009 Отговорено Декември 23, 2009 колега,извинявай,но ако смяташ,че за една седмица се става саксофонист се лъжеш жестоко!А още по-малко напредване за един ден.Това са празни приказки!Поздрави Цитирай
Danny_B Отговорено Януари 16, 2012 Отговорено Януари 16, 2012 Здравейте, някой има ли ноти за флейта? Да, зависи на какво! Цитирай
impressionistus Отговорено Септември 12, 2016 Отговорено Септември 12, 2016 Хубава тема, Скоро си купих тромпет и мисля да свиря с него в пещера "Орлова чука"/екскурзовод съм/,но това за следващия сезон...за сега само ще следя темата. ПП-чудя се колко ли октави могат да се свирят,аз една вземам/с голям зор Поздрави на всички ! Цитирай
impressionistus Отговорено Септември 16, 2016 Отговорено Септември 16, 2016 ...търся нотите на ПП-аз съм от гр.Две могили/обл.Русе,ще се радвам ако има русенци,които имат опит,да се свържем skype& ilia_dm Цитирай
Recommended Posts