Jump to content
Българският форум за музиканти

Roskata

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Trombone, keyboard

Profile Information

  • Gender
    Male

Contact Methods

  • Yahoo
    rossen_trombon@yahoo.com
  • Skype
    ros_dimitrov

Roskata's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Roskata

    Sibelius

    Здравейте на всички! От скоро се опитвам да нотирам нотни щимове на Sibelius 6 и долу горе успявам да се справя с разучаването на програмата. Искам да попитам някой знае ли как могат да се изписват няколко такта паузи събрани в един такт или H-bar символ над който се изписват броя на тактовете. Извинявам се ако вече има таква тема, но не успях да намеря такава.
  2. Roskata

    Yamaha PSR-740

    Клавиша се връщаше частично заради скъсаната част. Сега всичко е наред
  3. Roskata

    Yamaha PSR-740

    Да! И аз вчера си ги поръчах от Динакорд и днес ще пристигнат. Казаха ми обаче 28лв. Благодаря на всички!
  4. Roskata

    Yamaha PSR-740

    Ето снимки:
  5. Roskata

    Yamaha PSR-740

    Не, различни са. Имам снимка, но за съжаление неможах да разбера как се публикува снимков материал.
  6. Roskata

    Yamaha PSR-740

    Здравейте на всички! Извинявам се, ако има вече такава тема. Имам една молба и ако може спешно да ми помогнете, защото скоро имам важно участие. Имам въпросния клавир и днес отказа да ми се връща единия клавиш. Отворих клавира и видях, че гумичката е скъсана, но не изцяло а частично. На няколко места ми казаха, че такива трудно се намират. Мога ли да я залепя с някакво лепило или трябва да намеря нова? Проблема е, че е на сегменти (цяла октава). Четох някъде във форума, че лепенето можело да стане с електропроводимо лепило за гъвкави връзки.
  7. Я.... тука имало и колеги и то от Русе! И аз съм завършил музикалното с тромбон... ама за съжаление вече не се занимавам сериозно.
  8. Roskata

    Yamaha Psr 740

    Страшно много благодaря! Клавира се оправи! Всичко е ОК!
  9. Roskata

    Yamaha Psr 740

    Много благодаря за съвета! Сигурен бях, че има такава опция, но не знаех как става. Веднага ще го изпробвам днес!
  10. Roskata

    Yamaha Psr 740

    Здравейте на всички! Имам въпросния клавир от 98-ма година. До скоро нямах никакви проблеми с него, но от днес зпочна да се бъгва нещо. При смяна на бленда (piano, strings, brass, organ и т.н.т) не сменя фабричните ефекти и настройки към самата бленда. Например при старт клавира е с бленда пиано с ефект STAGE. Ако всичко е наред при смяна на орган, би трябвало органа да е с ефект ROTARY SPEAKER, но за съжаление ефекта си остава на STAGE, което е голям проблем, защото при участия трябва да правя всичко ръчно, а това изисква време. Също така, към всяка една бленда фабрично има заложена втора, с която се смесва по избор. Например пианото е комбинирано със STRINGS, но при смяна на бленда BRASS, втората бленда си остава STRINGS. Преди не беше така и сега нямам представа какво му има. Имате ли представа какво може да се направи. Има ли вариант да ресетна меморито или да издърпам от някъде софтуера за този клавир?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.