Jump to content
Българският форум за музиканти

muzykantini

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от muzykantini

  1. Привет на всички колеги. Завършил съм през далечната 1979 година Русенската музикална гимназия - специалност тромбон. Търся връзка с мои съученици от випуска. Живота ни разпиля, така че ще се радвам ако някой от моето поколение се опита да се свърже с мен. На младите духачи желая да са здрави - свирете не се жалете - когато работиш, успеха рано или късно идва.
  2. По въпроса за стария тромбон.... Всички медни инструменти след като дълго време не са били използувани клеясват и дори ръждясват, а това определено създава проблеми. Ако тромбона е по старичък най вероятно няма лаково покритие по корпуса и цуговете, но това не е проблем, защото това е козметичен дефект.Проблем е ако не върви подвижния цуг.За начало - разглоби го и го остави да престои в топла вода и сода бикарбонат, за да може да накипне мръсотията.Външно можеш да изчистиш цялата свирка със шлайф паста, или сода, паста за зъби и вълнен парцал. Има и т. н. пуцинг но най бързо и ефикасно е със щлайф пастата.За да изчистиш вътре цуговете трябва да имаш шомпол - за правите тръби и четка със здрав синджир от двете страни - за да можеш да чистиш сгъвките. Чак след като го изчистиш добре можеш да разбереш дали не е ударен или пресукан.Ако е така - задължително на майстор.Отначало е по добре да го намажеш с боров или меден вазелин, за да обере остатъците от почистването, а след като посвириш известно време му сложи хубава смазка - все пак от нея зависи до голяма степен плъзгането , а няма по голям проблем за тромбона от това да не му върви цуга.Това е в общи линии, дано да имаш късмет и да ти се е запазил инструмента. Успех.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.