Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Напълно начинаещ съм но си имам сет(амати) и си търся некъв свестен учител - нещо по хард.Вмисъл отначало рокче а в последствие некво трашче ако не и дет.По възможност в младост или някъде в центъра.

Отговорено

до трашче и детче ще мине поне година(минимум).прецени дали си търпелив!

в младост или в центура какво означава,4е ти е удобно да ходиш или имаш там барабани??

Отговорено

aми барабани в младост(там си живея) а в центъра също ми(там уча) а и да е другаде ако е мн як учителя съм готов и до люлин да ходя е удобно а за траша и дета ми е ясно че ше почакам ама тва не е проблем

Отговорено

Едва ли ще е лесно , трашче-то , но ти препоръчвам да се свържеш с Донко Аврамов.

Страхотен даскал .Преподавал е и в НБУ.

Принципно дава уроци в центъра -на една пресечка на Графа.

Може да води както изключителна -про серия , така и леймърската,но както и да го

погледна си те съветвам да ходиш поне известно време на уроци .Най-малкото

да не прихванеш грешна постановка ,което хич не си е работа.

успех.

Отговорено (Редактирано)
Кой е този Донко Аврамов че несъм го чувал?

И аз за пръв път чувам за такъв човек още повече колега в НБУ !???

Уфф то беше ясно , че някой ще пита :) , не се изразих правилно .

Не в НБУ а КЪМ НБУ - на хонорар,тоест никакъв шанс да намерите врата с неговото име :recourse:

Нямям представа на колко от НБУ е преподавал ,ала едва ли са много .. ама кво едва ли , ?!? че колко

студенти има ударни въобще ? Не е като да са студенти по архитектура нали ? хаха

Редактирано от ipo
Отговорено (Редактирано)

Ами със сигурност има 20 - ина студенти :recourse: А и там всички са на хонорар....хонорувани преподаватели им казват :)

Редактирано от tupoto kopele
  • 4 months later...
Отговорено

Донко е музикант до мозъка на костите си. Един от Трио "Спешен Случай". Учил съм китара при него... жесток китарист, барабанист, музикант, учител и приятел. Пич!!! Моят гуру ;)

http://www.vbox7.com/play:96abd3ed

Отговорено

втф? ахахаха ;)

Иначе моят съвет е да идеш или при "makedonetsa" (Цецо) или при Венко Поромански (но той не знам дали преподава частни уроци). Добре е някой да ти изгради добри навици на работа и да те следи да не се нараниш. ;)

Отговорено

Присъединявам се към мнението за уроци при дон Цеци (Цецо Георгиев). Цецо е търпелив и спокоен човек, а това е много важно за един преподавател, особено когато ученикът тепърва започва. Цецо ще ти покаже основните неща - постановка, стойка на тялото, захват на палките и т.н., както и най-основната стилистика в различните жанрове. Сред хората, които познавам Цецо е най-подходящият за преподавател на начинаещи перкусионисти/барабанисти! В последствие (след време), когато изградиш някаква основа, пробвай и останалите преподаватели (сменяй ги, когато усетиш, че са ти дали всичко, което могат) и така ще получиш и различна гледна точка за музиката, мястото на ударните инструменти в нея и т.н. В този ред на мисли ми идват имената на Димитър Димитров, Димитър Семов, Стунджи, Христо Йоцов, Даката. Тези хора няма да ти дадат знанията в посока "трашец", но ще ти отворят очите за многото и различни стилове на музикалното изкуство, а така ти ще добиеш огромна музикална култура и ще имаш възможноста да правиш по-качествена музика! Повярвай ми, това ще ти помогне много и за "тежките" стилове!

Успех и приятно пътешествие из страната на музиката!

Поздрави,

Петър