fernandes Публикувано Септември 21, 2007 Публикувано Септември 21, 2007 (Редактирано) Здравейте Имам следният проблем. Една от китарите ми е Хонер ( Лес Пол копие). Адаптерите са доста "hot" и за да изкарам по-нормален звук се налага да ги намаля от потенциометрите. Но когато се намалят, почват да вкарват брум Когато са усилени на мах- няма ?! Някой има ли идея от къде е проблема? Мерси предварително! Редактирано Септември 21, 2007 от fernandes Цитирай
vlex Отговорено Септември 21, 2007 Отговорено Септември 21, 2007 Евентуално да са стари потовете/китарата или да е седяла на прашно място, така че да има прах по пътечката? ако имаш подръка контактен спрей извади потовете от тялото и им пръсни малко вътре по пътечките, после раздвижи малко четката и пак пръсни. Ако ли не не се наемам да те съветвам да си купуваш нито нови потове, нито контактен спрей, защото ако те посъветвам първото може проблема да не е у тях, а ако те посъветвам второто - да е баш там Поздрави, Влад Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 21, 2007 Отговорено Септември 21, 2007 (Редактирано) Винаги ли се е държала така китарата, или от скоро е така. Питам те, за да открия къде е проблема. Ако потенциометрите не правят контакт добре, то това най-често се изразява в пукане, но не и в поява на брум. Проблем ли ти е да извадиш схемата на свързване на китарата? Предполагам, че китарата винаги се е държала така. Прав ли съм? Редактирано Септември 21, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Проблема с шума може да не е само от китарата. Това, че се променя при промяна на корекциите на китарата не винаги значи, че тя е виновна. Ако потенциометрите не пръщат при въртене ти препоръчвам да дадеш китарата на някой дето разбира да ти е свърже както трябва. Това ще елиминира най-малкото този проблем с доброто връзване на китарата което е най-често срещаният проблем понякога и в маркови китари. Препоръчвам ти да пробваш чейна с друга китара. Ако този проблем го няма значи проблема е в китарата наистина. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Eдинственото, за което се сещам аз, с моя прост акъл, дето се вика, е адаптерите да са някак странно вързани. Примерно при някой бас с два единични адаптера като намалиш единия, другия почва да дава брум, защото остава единствена намотка (single-coil адаптерче), което си шуми по подразбиране. Когато са и двата увеличени си работят като humbucker с по-раздалечени намотки. Само че при теб сe очаква адаптерите да са humbucker-и, които по принцип са по-тихи от единичните, та не знам... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Предлагам да изчакаме малко feedback от автора, пък после да продължим със съветите. Цитирай
fernandes Отговорено Септември 24, 2007 Автор Отговорено Септември 24, 2007 Мерси много за отговорите! И sorry , 4е 2-3 дена нямаше "feedback", но не бях в София та ето пак за моя проблем Китарата я имам относително от скоро, но мисля 4е отна4алото си го имаше този проблем. Не е от спойките защото в началото имаше и припукване , но ги напръсках с контактен спрей и се махна. Брум има и при 3-те положения на адаптерите. С другата ми китара (фендер) го няма този проблем. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Значи трябва да се свърже наново китарата. Цитирай
fernandes Отговорено Септември 24, 2007 Автор Отговорено Септември 24, 2007 Значи трябва да се свърже наново китарата. Явно ще трябва да търсим майстор Цитирай
Zefi Отговорено Октомври 21, 2007 Отговорено Октомври 21, 2007 Хмм, аз имам същия проблем с моята (мексикански Fender). И к'во, значи мексиканците не са си свършили добре работата, така ли? Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 21, 2007 Отговорено Октомври 21, 2007 с фендерите са по-нормални такива явления заради сингъл коил адаптерите и не екранираните кухини Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Много китари правят така и това обикновенно няма общо с качеството на инструмента.Например Гибсъна ми редовно ги върши такива номера.По мои наблюдения,явлението се наблюдава само при определени инсталации и при свиренето с много гейн ,при волум под 8 и над 3(под 3 шумът отново намалява).Не разбирам от токове и представа си нямам на какво се дължи.Не знам какво може да се направи,тук има хора,които разбират от тези неща и сигурно имат някаква идея,но съм виждал много качествени китари да правят така и не вярвам да е въпрос на неправилно свързване или екраниране Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 И при мен е така. Имам правена китара с хъмбъкер и сингъл на нека(Сеймор Дънкан). Китарата ми е с Гибсънско(Димарзио три степенно) ключе и един малък суйч за делене на хъмбъкера, три потенцилометъра(волум за всеки адаптер и общ тон). При мен забрумява също в положението когато работи хъмбъкера и леко го намаля. Китарата ми я върза В.Балев. Скоро си смених волумите и на двете китари и стана баси странното. Чува се звук и то доста яко при затворени докрай потенцилометри. Под "смених" имам в предвид махане на стария и запояване по същия начин на новите. Пответе са от 500 к. и са закупени от Капъша. Съмнявам се да съм запоил нещата грешно и на двете си китари. Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 правилно се съмняваш аз със скуиера си (HSS, къстъм електроника) имам същи проблем когато свиря с много гейн - под 8 някъде ми избива шум, дори и с хъмбъкера да свиря Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 И при мен при една от китарите ми го има тоя проблем, като съм сигурен че всичко е ок при електрониката - аз сам си я правя на всички китараи.Мойе би зависи от адаптерите...поне това е моето умозаключение. Цитирай
Recommended Posts