nemo_ Публикувано Септември 20, 2007 Публикувано Септември 20, 2007 Здравейте,понеже много искам да канадидаствам с пеене,а не знам къде..бихте ли ми дали информация къде може,как се влиза?Какво се иска?И според вас дали си заслужава ? Благодаря ви предварително!!!! Цитирай
fatio Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 С пеене можеш да кандидатстваш в музикалното в софия.От там можеш да излезеш с музикално образование,но ти вече сам си прецени дали цял живот ти се занимава с музика Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=6331 Прегледай това Цитирай
noti4ka Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 С пеене можеш да кандидатстваш в ДМА (Консерваторията) и НБУ-там също има такава специалност.За препоръките...имам много близки приятели в Академията,които са толкова НЕдоволни от цялостното обучение в момента;имам и такива,които прекъснаха именно заради това.Аз пък като бях 2 години в НБУ-мога да кажа за там,че хавата е същата,само дето се набутваш с мноого повече пари за семестър и в същото време на никой не му пука колко си напреднал,какво си научил-гледат само да ти вземат парите ето защо не си заслужава и там да се кандидатства...незнам.. Иначе ето за изпитите: -Консерватория:изпита се състои от 3 кръга пеене и един кръг солфеж.В 3ти кръг,ако не се лъжа,влиза и актьорско майсторство (теглиш си листче,на което е написан някакъв сюжет и трябва да изиграеш написаното) -НБУ:Първо имаш тест,общообразователен и после пеене(2 песни-българска и чужда) и солфеж. Успех! Цитирай
nemo_ Отговорено Септември 22, 2007 Автор Отговорено Септември 22, 2007 Ами аз точно затова питам дали си заслужава или само ще си хвърля парите на вятъра?Дали ще науча нещо от там? CorvusCorax,прочетох темата ти...а да попитам ти в крайна сметка кандидатства ли..и какво стана? Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Честно казано, отказах се, засега... Мисля, че все още не ми се влиза в рамки (макар да се захванах с класическо пеене). А и едва ли щях да вляза - нито съм толкова добър (вокал-комплексар виждали ли сте някъде?!), нито имам връзки, или някое друго невокално качество, което да ми помогне да вляза. А и пеенето все още ми е втори приоритет - хореографията ми е на първо място. С това, което току що написах, не целя да те разубеждавам: ако чувстваш, че искаш да учиш пеене, направи всичко, което е по силите ти, за да го направиш! Желая ти успех! Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 С риск да се нахвърлят срещу мен хора от форума ще ти кажа мнението си.Не кандидатсвай в НБУ пеене няма та те научат на нищо за мен лично тези модули с изкуствата са пълен абсурт.Има един тест който е общообразователен ако решиш 50% си вътре специализираните изпити са с доста занижени изисквания съдя за това защото кандидатствах там с рисуване.За висше учебно заведение ти слагат постановка с която приемат в средно художествено училище осми клас.От тук си правя един извод ,никой не го интересува колко можеш а колко пари имаш.Ако си решил да се научиш на нещо отиди в консерваторията там е мястото.Влез тук http://nma.bg/index.php?option=com_content...4&Itemid=28 има достатъчно информация.Пожелавам ти успех не се отказвай. Цитирай
little_singer Отговорено Ноември 16, 2007 Отговорено Ноември 16, 2007 по принцип съм чувала за Музикални училища в Русе,София,Широка Лъка,Пловдив,Котел и ако не се лъжа във Велико Търново и Пловдив..а иначе за кандидатстане искат подготвен солфеж и до колкото знам искат задължително да можеш да свириш на пиано Цитирай
Vlad Отговорено Ноември 16, 2007 Отговорено Ноември 16, 2007 Ако искаш да живееш и да се развиваш в България - помисли за друга професия, от която да си изкарваш парички, а музика си учи и прави за удоволствие. Така компромисите, които ще правиш, ще бъдат по-малко /в музикално отношение/. А за развитието ти като певец ти препоръчвам да си намериш добър вокален педагог и да ходиш на уроци при него, като комбинираш със солфеж и теория ако е необходимо. Например: http://www.georgemirchevski.com/ Добре е и да имаш някаква практика на пиано, за да си помагаш в горните занимания. Успех! Цитирай
vaska Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 по принцип съм чувала за Музикални училища в Русе,София,Широка Лъка,Пловдив,Котел и ако не се лъжа във Велико Търново и Пловдив..а иначе за кандидатстане искат подготвен солфеж и до колкото знам искат задължително да можеш да свириш на пиано Точно така е, да. На мен ми предстои да държа кандидатстудентски изпити през 2008-ма за Академията за Музикално и Танцово Изкуство - АМТИ, Пловдив. Ще кандидатствам за специалността народно пеене, но сега редом със солфежа се готвя и за изпит по пиано - чудно ми е защо е пианото, при положение че си в народното пеене... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Васе, само да те коригирам - вече е АМТИИ (Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство). Успех с кандидатстването! Пък туко виж сме се видяли някой път там - аз ще кандидатствам танци догодина там. Междо другото и за танцьорите има изпит по музика Цитирай
vaska Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Васе, само да те коригирам - вече е АМТИИ (Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство). Успех с кандидатстването! Пък туко виж сме се видяли някой път там - аз ще кандидатствам танци догодина там. Междо другото и за танцьорите има изпит по музика Да, приемам корекцията. Така ли? Това ме учудва! Да не би танцьорите да танцуват и пеят същевременно?! Все повече започвам да се учудвам от изискванията за кандидатстване в музикални училища... Успех и на теб! Пък знае ли се...може догодина (дал Господ високи оценки) да се видим! Цитирай
zarra Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 знаеш ли ако си решила твърдо едва ли някой може да ти повлияе-а ако ти е писано това да ти е съдба дори да искаш да се откажеш - съдбата пак ще те връща на тази пътека ! може би сами го избираме може би е карма а за академията - много неща можеш да научиш ,но и много ще загубиш и после ще ти трябва време да си възвърнеш креативността ....но не мога да плюя по академията ,въпреки ,че има доста странни неща там - влез във форума в ДИР за класическа музика и там ще научиш повече Цитирай
vaska Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Досега съм чувала само позитивни мнения относно Академията и сега това мнение ме учудва. Но аз съм избрала да кандидатствам там и предполагам, че ако бъда приета там има какво да науча и да се развивам като певица. Цитирай
Bohemian Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 Някой има ли кандидатстудентския справочник на консерваторията от миналата година и би ли го дал да си го преснема? Цитирай
Recommended Posts