Jump to content
Българският форум за музиканти

Bohemian

новаци
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Bohemian's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Е, аз 300 искам да отделя и питам за тях какво най-добро мога да взема. Няма да правя записи или нещо такова, просто искам музиката да се чува качествено.
  2. Досега бях чувал само (меко казано) добри мнения за Креатив - че са най-добрите и т.н. Харесал съм едни техни колонки и идеята ми е да ги вържа с пак тяхна звукова карта. А ти каква комбинация от колонки плюс външна звукова карта би ми предложил? До около 300лв.
  3. http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530087 http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534154 Какви са разликите между двете? В какво е по-добра едната и другата? Търся максимално качество на звука за тези пари. Ако можете да ми предложите някаква трета, супер (ама искам да е Креатив)!
  4. Някой има ли кандидатстудентския справочник на консерваторията от миналата година и би ли го дал да си го преснема?
  5. Моята "Вокална фонология" е ксерокопие от тази в народната библиотека. Копирането, заедно с подвързване излиза 10-12лв. Може да я потърсиш и някъде, където продават книги на старо.
  6. Чух песента, много ясно. С въздуха не виждам какъв е проблема, при положение, че има достатъчно време да поемеш дъх точно преди "father". Високата позиция се получава като се измести гръдният кош нагоре и се наклони леко напред. Така ти е по-лесно да взимаш високите тонове (и по-трудно ниските). Нещо като скоростите при автомобилите - можеш да вдигнеш 100км/час и на първа, но ще форсираш двигателя много повече, отколкото ако си на трета/четвърта. Това съм го чел във "Вокална фонология" на Иван Максимов, но не мога да намеря точния цитат сега. Коремът ти хлътва, а поетият въздух е почти изцяло в белите дробове. Усещането е все едно се "набираш" (не в буквалния смисъл, не мога да го обясня точно). Иначе тонът вярно е доста висок за баритон. Ла от първа октава ли е или се бъркам? Ако да, това е един от пределните тонове на баритона (макар че Фреди Меркюри взима до от втора =)). Според мен, ако се получава добре с чисто "А", го остави така. При всички случаи е по-добре от чисто "Ъ".
  7. Опитай да поработиш отделно върху самия тон. Пробвай да го задържаш равен, пей го в разни разпявания, като сменяш гласните и динамиката. Поработи върху атаката на тона. Ако горното го правиш безпроблемно и все още ти е трудно да изпееш фразата, значи проблема е в интервала. Тогава опитай да преминеш в по-висока позиция на гласа преди високия тон.
  8. Благодаря за отговорите. Взех си Roland-a.
  9. Аз се спрях на тези двата, заради цената, иначе нищо не разбирам. Ще ми обясните ли какви са приложенията на единия и другия?
  10. Търся си евтин синтезатор, на който тепърва ще започвам да се уча да свиря и от обявите във форума се спрях на тези два модела. Бихте ли ги сравнили? Какви са предимствата и недостатъците на единия и на другия? Вие кой от двата ще ми препоръчате?
  11. Bohemian

    Фалцет

    За изнасянето на гласа опитай да пееш с повдигната горна устна, все едно искаш да си покажеш зъбите. Това ще ти помогне да свикнеш да насочваш въздушната струя по правилния начин (към твърдото небце)
  12. много смешно твърдение!!!! сигурно няма рок вокалист, който да се е упражнявал повече от него Тук става въпрос за уроци, не за упражнения, бе, приятел.
  13. Ако ще си говорим с факти, ето еидн - Фреди Меркюри.
  14. Специално обучение е задължително единствено при оперното пеене. Иначе пееш, записваш, слушаш, коригираш и пак, докато не ти хареса.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.