Jump to content
Българският форум за музиканти

Bohemian

новаци
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Bohemian

  1. Е, аз 300 искам да отделя и питам за тях какво най-добро мога да взема. Няма да правя записи или нещо такова, просто искам музиката да се чува качествено.
  2. Досега бях чувал само (меко казано) добри мнения за Креатив - че са най-добрите и т.н. Харесал съм едни техни колонки и идеята ми е да ги вържа с пак тяхна звукова карта. А ти каква комбинация от колонки плюс външна звукова карта би ми предложил? До около 300лв.
  3. http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530087 http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534154 Какви са разликите между двете? В какво е по-добра едната и другата? Търся максимално качество на звука за тези пари. Ако можете да ми предложите някаква трета, супер (ама искам да е Креатив)!
  4. Някой има ли кандидатстудентския справочник на консерваторията от миналата година и би ли го дал да си го преснема?
  5. Моята "Вокална фонология" е ксерокопие от тази в народната библиотека. Копирането, заедно с подвързване излиза 10-12лв. Може да я потърсиш и някъде, където продават книги на старо.
  6. Чух песента, много ясно. С въздуха не виждам какъв е проблема, при положение, че има достатъчно време да поемеш дъх точно преди "father". Високата позиция се получава като се измести гръдният кош нагоре и се наклони леко напред. Така ти е по-лесно да взимаш високите тонове (и по-трудно ниските). Нещо като скоростите при автомобилите - можеш да вдигнеш 100км/час и на първа, но ще форсираш двигателя много повече, отколкото ако си на трета/четвърта. Това съм го чел във "Вокална фонология" на Иван Максимов, но не мога да намеря точния цитат сега. Коремът ти хлътва, а поетият въздух е почти изцяло в белите дробове. Усещането е все едно се "набираш" (не в буквалния смисъл, не мога да го обясня точно). Иначе тонът вярно е доста висок за баритон. Ла от първа октава ли е или се бъркам? Ако да, това е един от пределните тонове на баритона (макар че Фреди Меркюри взима до от втора =)). Според мен, ако се получава добре с чисто "А", го остави така. При всички случаи е по-добре от чисто "Ъ".
  7. Опитай да поработиш отделно върху самия тон. Пробвай да го задържаш равен, пей го в разни разпявания, като сменяш гласните и динамиката. Поработи върху атаката на тона. Ако горното го правиш безпроблемно и все още ти е трудно да изпееш фразата, значи проблема е в интервала. Тогава опитай да преминеш в по-висока позиция на гласа преди високия тон.
  8. Благодаря за отговорите. Взех си Roland-a.
  9. Аз се спрях на тези двата, заради цената, иначе нищо не разбирам. Ще ми обясните ли какви са приложенията на единия и другия?
  10. Търся си евтин синтезатор, на който тепърва ще започвам да се уча да свиря и от обявите във форума се спрях на тези два модела. Бихте ли ги сравнили? Какви са предимствата и недостатъците на единия и на другия? Вие кой от двата ще ми препоръчате?
  11. Bohemian

    Фалцет

    За изнасянето на гласа опитай да пееш с повдигната горна устна, все едно искаш да си покажеш зъбите. Това ще ти помогне да свикнеш да насочваш въздушната струя по правилния начин (към твърдото небце)
  12. много смешно твърдение!!!! сигурно няма рок вокалист, който да се е упражнявал повече от него Тук става въпрос за уроци, не за упражнения, бе, приятел.
  13. Ако ще си говорим с факти, ето еидн - Фреди Меркюри.
  14. Специално обучение е задължително единствено при оперното пеене. Иначе пееш, записваш, слушаш, коригираш и пак, докато не ти хареса.
  15. Акустика не уча, но уча физика и мога да се допитам до някой от преподавателите в СУ. Надявам се, че тогава ще ми повярвате. Иначе бих се радвал да дойда на някоя от тези срещи.
  16. Значи - извинявай, но си личи, че нещата, за които говориш никак не са ти ясни. Няма смисъл да задълбавам, ще кажа само, че условията за наблюдаване на резонанс при пеене/слушане наистина са лоши, затова и не се случва често, но е факт, че се случва. Според мен това е обяснението на този 'феномен' и от научна гледна точка е напълно възможно. Edit: AlFiA, ти май не разбра, че това, какво поражда трептенето на гласните струни не е от никакво значение в случая, а?
  17. Това вече е тон, с който може да се проведе нормална дискусия. Не съм много навътре в пеенето. Що се отнася до физиката, тук става въпрос за проста механика. Явлението резонанс, както вече казах, се наблюдава, когато честотите на две трептения станат много близки или съвпаднат. Тогава минимумите и максимумите на вълните се припокриват и взаимно увеличават амплитудите си. Примери от живота има много. Например, не се разрешава минаването на маршируващи войници по големи мостове, защото е възможно честотата на маршируването да съвпадне с тази на моста (мостът също има собствена честота), при което амплитудата на трептенето на моста рязко се увеличава и той започва буквално да се движи нагоре-надолу. В пеенето съм бил свидетел на такова нещо. Случи се на учителката ми (Снежанка от този форум) докато бях на урок.
  18. Evtim Djerekarov, ако се случи да напиша нещо, в което не съм напълно убеден, бъди сигурен, че ще го посоча изрично. AlFiA, за разлика от теб аз не съм в този форум за да се "дразня". Нямам намерение повече да се занимавам с теб.
  19. Виж сега, абсолютно всяка материя трепти с някаква собствена честота, дори видимо да се намира в покой. В това число и гласните струни. Последните ти постове са напълно излишни. Ако знаеше нещо по същината на темата (а именно прегракването при слушане), щеше да го напишеш в по-предното си мнение. Виждам, че имаш желание да се изтъкнеш, но е хубаво и да помислиш малко преди да пишеш. П.П. Може би това е част от несполучливия ти опит за сарказъм, но думата "организма" се пише без "Ъ". Грешката ми в случая е, че трябваше да бъде с пълен член. П.П.П. Не знам за "винатяването" при мъжете, но незадоволеността при жените определено личи отдалеч.
  20. Напротив, напълно точен съм! Просто не съм отбелязал какво поражда трептенето на гласните струни (които трептят с дадена честота дори без организма да им е въздействал по някакъв начин).
  21. Благодаря! А можеш ли да ми кажеш къде у нас се предлагат и на какви цени? Предполагам, че има значителна разлика в цените в сравнение с разните сайтове за онлайн покупки.
  22. Привет! Бихте ли ми предложили някаква комбинация от звукова карта, микрофон и тонколони, с които да мога да се записвам как пея? Целта е да се слушам как звуча отстрани и съответно да коригирам тембъра и прочие. В рамките, да речем на 200 лева.
  23. Цялата работа се състои в това, че понякога честотата, с която вибрират гласните струни на пеещият, съвпада или много се доближава до тази на слущащия и се получава резонанс, при което се натоварват гласните струни на слущащия и се създава усещане за "прегракналост".
  24. Всъщност когато вървиш навън (най-вече сред природата), мозъкът получава голям приток на кислород, което стимулира мисленето като цяло, включително въображението и креативността. Другата причина е, че на човек му хрумват идеи най-вече, когато не прави нищо конкретно, което да приковава вниманието му. Не случайно толкова идеи са се родили в банята или тоалетната. Дори е хубаво, ако можете да отедяляте по 20-30 минути на ден, в които да стоите стоите сами в стаята си, без да гледате телевизия или слушате музика - просто се отпускате и оставяте мислите да нахлуят. Аз самият отскоро пея, не съм се занимавал с музика преди това и не съм се опитвал да композирам нищо, най-малкото защото не ми достигат знания. По принцип всеки трябва да открие своя си начин (както е и с много други неща).
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.