Jump to content
Българският форум за музиканти

Кандидатстване с пеене?


nemo_

Recommended Posts

Здравейте,понеже много искам да канадидаствам с пеене,а не знам къде..бихте ли ми дали информация къде може,как се влиза?Какво се иска?И според вас дали си заслужава ? :recourse:

Благодаря ви предварително!!!!:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С пеене можеш да кандидатстваш в музикалното в софия.От там можеш да излезеш с музикално образование,но ти вече сам си прецени дали цял живот ти се занимава с музика :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С пеене можеш да кандидатстваш в ДМА (Консерваторията) и НБУ-там също има такава специалност.За препоръките...имам много близки приятели в Академията,които са толкова НЕдоволни от цялостното обучение в момента;имам и такива,които прекъснаха именно заради това.Аз пък като бях 2 години в НБУ-мога да кажа за там,че хавата е същата,само дето се набутваш с мноого повече пари за семестър и в същото време на никой не му пука колко си напреднал,какво си научил-гледат само да ти вземат парите :thumbdown: ето защо не си заслужава и там да се кандидатства...незнам..

 

Иначе ето за изпитите:

-Консерватория:изпита се състои от 3 кръга пеене и един кръг солфеж.В 3ти кръг,ако не се лъжа,влиза и актьорско майсторство (теглиш си листче,на което е написан някакъв сюжет и трябва да изиграеш написаното)

 

-НБУ:Първо имаш тест,общообразователен и после пеене(2 песни-българска и чужда) и солфеж.

 

Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз точно затова питам дали си заслужава или само ще си хвърля парите на вятъра?Дали ще науча нещо от там?

CorvusCorax,прочетох темата ти...а да попитам ти в крайна сметка кандидатства ли..и какво стана? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, отказах се, засега... Мисля, че все още не ми се влиза в рамки (макар да се захванах с класическо пеене). А и едва ли щях да вляза - нито съм толкова добър (вокал-комплексар виждали ли сте някъде?!), нито имам връзки, или някое друго невокално качество, което да ми помогне да вляза. А и пеенето все още ми е втори приоритет - хореографията ми е на първо място.

С това, което току що написах, не целя да те разубеждавам: ако чувстваш, че искаш да учиш пеене, направи всичко, което е по силите ти, за да го направиш! Желая ти успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да се нахвърлят срещу мен хора от форума ще ти кажа мнението си.Не кандидатсвай в НБУ пеене няма та те научат на нищо за мен лично тези модули с изкуствата са пълен абсурт.Има един тест който е общообразователен ако решиш 50% си вътре специализираните изпити са с доста занижени изисквания съдя за това защото кандидатствах там с рисуване.За висше учебно заведение ти слагат постановка с която приемат в средно художествено училище осми клас.От тук си правя един извод ,никой не го интересува колко можеш а колко пари имаш.Ако си решил да се научиш на нещо отиди в консерваторията там е мястото.Влез тук http://nma.bg/index.php?option=com_content...4&Itemid=28 има достатъчно информация.Пожелавам ти успех не се отказвай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

по принцип съм чувала за Музикални училища в Русе,София,Широка Лъка,Пловдив,Котел и ако не се лъжа във Велико Търново и Пловдив..а иначе за кандидатстане искат подготвен солфеж и до колкото знам искат задължително да можеш да свириш на пиано :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш да живееш и да се развиваш в България - помисли за друга професия, от която да си

изкарваш парички, а музика си учи и прави за удоволствие. Така компромисите, които ще правиш, ще бъдат по-малко /в музикално отношение/.

А за развитието ти като певец ти препоръчвам да си намериш добър вокален педагог и да ходиш на уроци при него, като комбинираш със солфеж и теория ако е необходимо. Например:

 

http://www.georgemirchevski.com/

 

Добре е и да имаш някаква практика на пиано, за да си помагаш в горните занимания.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по принцип съм чувала за Музикални училища в Русе,София,Широка Лъка,Пловдив,Котел и ако не се лъжа във Велико Търново и Пловдив..а иначе за кандидатстане искат подготвен солфеж и до колкото знам искат задължително да можеш да свириш на пиано :)

 

Точно така е, да. На мен ми предстои да държа кандидатстудентски изпити през 2008-ма за Академията за Музикално и Танцово Изкуство - АМТИ, Пловдив.

Ще кандидатствам за специалността народно пеене, но сега редом със солфежа се готвя и за изпит по пиано - чудно ми е защо е пианото, при положение че си в народното пеене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Васе, само да те коригирам - вече е АМТИИ (Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство). Успех с кандидатстването!:icon_shithappens: Пък туко виж сме се видяли някой път там - аз ще кандидатствам танци догодина там. Междо другото и за танцьорите има изпит по музика :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Васе, само да те коригирам - вече е АМТИИ (Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство). Успех с кандидатстването!:greenangel: Пък туко виж сме се видяли някой път там - аз ще кандидатствам танци догодина там. Междо другото и за танцьорите има изпит по музика ;)

 

Да, приемам корекцията. ;)

Така ли? Това ме учудва! Да не би танцьорите да танцуват и пеят същевременно?! :icon_shithappens:

Все повече започвам да се учудвам от изискванията за кандидатстване в музикални училища...

Успех и на теб!

Пък знае ли се...може догодина (дал Господ високи оценки) да се видим!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

знаеш ли ако си решила твърдо едва ли някой може да ти повлияе-а ако ти е писано това да ти е съдба дори да искаш да се откажеш - съдбата пак ще те връща на тази пътека !

може би сами го избираме

може би е карма

а за академията - много неща можеш да научиш ,но и много ще загубиш и после ще ти трябва време да си възвърнеш креативността ....но не мога да плюя по академията ,въпреки ,че има доста странни неща там - влез във форума в ДИР за класическа музика и там ще научиш повече

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега съм чувала само позитивни мнения относно Академията и сега това мнение ме учудва.

Но аз съм избрала да кандидатствам там и предполагам, че ако бъда приета там има какво да науча и да се развивам като певица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.