Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 300
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Бе по-малък, по-малък, ма не се сещам как ще изрежат парчето палисандър под ъгъл. Освен да е фурнир и да са го огъвали после - тогава да :bravo:

Отговорено

Аве за ф борда ще мисля като си намеря дърво. Сега гледам как ще бъде заоблянето на грифа и се спрях на С варянт от тази схема че аз вече съм го направил така. buildingelectricguitarswh2.jpg

Отговорено

Сперед мен - вариантите са А или C ....Ако си соло-бързак(или се гласиш за такъв) избери C , ако ще свириш акорди и арпежи мисля че вариант А е по-удачен. За B не искам да коментирам , струва ми се адски неудобен.

Кийп Рокин'

Отговорено

за мен пък b, което е soft-v са едни от най удобните - всичко е до дадения човек - аз например харесвам много дебели грифове а повечето хора харесват много тънки, така че трябва да пробваш разни китари и тогава да го оформиш може би

то пък в днешно време 99.9% са със С-образен гриф :icon_shithappens:

Отговорено
за мен пък b, което е soft-v са едни от най удобните - всичко е до дадения човек - аз например харесвам много дебели грифове а повечето хора харесват много тънки, така че трябва да пробваш разни китари и тогава да го оформиш може би

то пък в днешно време 99.9% са със С-образен гриф :hysterical:

Е аз съм пробвал и така ми е доста удобном, б вариянт много ми ръби на дланта. Така че ц вариянт е най-удобен за мен поне. И като си го пробвах моя гриф (без ф борда) ми е доста удобен. :icon_shithappens:

Отговорено (Редактирано)

Абе всеки има различни ръце и пръсти ,така че е безмислено да го обсъждаме.. Напрмер аз харесвам B ) формата, защото е грифа е по-здрав и дава повече състейн от тънкия и съшевременно се запазва усещането за грифа както при тънките. Сигурен съм, че има подръжници и на 3-те вида ама няма смисъл да го обсъждаме тук..ке стане много-> :icon_shithappens:

Редактирано от Talic_Zealot
Отговорено

Много съм изморен за това ще го карам на две на три. В момента нямам пари за части. Неска бачках на един строеж и изкарах за мост. Утре ще бачкам пак и може да изкарам и за ключове. Потенциометрите ще събирам за тях от закуски. А адапторите за коледа като ми дадат стипендията(това е най-оптималния варянт, след този да се измоля на брат ми за 100 тина кинта :rocker: )

Отговорено (Редактирано)

Момци гепих си от работата една шпилка с резба 6-тица или 7шмица не съм сиг и въпросът ми е дали ще е дебела за рот да си направя, ако е добре ще падне доста разширяване на канала :)000bb4.jpg

Редактирано от icohohi
Отговорено

Tя че ще стане, ще стане, ама на такъв род май праговете по шпилката ще ги редиш :coolp: Стават и по-тънки (един мой е 3мм и противно на мненията на някои 'разбирачи' свърши перфектна работа!). По-хубаво вземи някоя по-тънка, ама за съжаление съмнявам се да намериш на работата си такава, че да я гепиш та ще се наложи и пари да даваш... Колко тъжно :rockon:

Поздрави,

Влад

• 3 weeks later...
Отговорено

следя темичката от началото и като цяло много се радвам на ентусиазма на пича и проекта му.

но... все едно... след толкова четене ми се набива само едно и също нещо.

тонът на vlex. пич, харесвам твоите теми в раздела и ти се кефя, явно знаеш и можеш, но или си смени първата част подписа или бъди по-снизходителен. думите само раазвалят впечатлението от иначе похвалната ти работа, която си описал в твоите теми.

извинявам се за офтопика.

успех на китаростроителите!