Overdrive Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 по-малък разход на палисандър Цитирай
vlex Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 Бе по-малък, по-малък, ма не се сещам как ще изрежат парчето палисандър под ъгъл. Освен да е фурнир и да са го огъвали после - тогава да Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 води се "veneer fingerboard" veneer=фурнир, нормалния наричат slab Цитирай
icohohi Отговорено Октомври 5, 2007 Автор Отговорено Октомври 5, 2007 Аве за ф борда ще мисля като си намеря дърво. Сега гледам как ще бъде заоблянето на грифа и се спрях на С варянт от тази схема че аз вече съм го направил така. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 О , недей , тея грифове са супер неудобни , заглади го до вариант А и ще ти е по-добре . Цитирай
Nightmare81 Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 Сперед мен - вариантите са А или C ....Ако си соло-бързак(или се гласиш за такъв) избери C , ако ще свириш акорди и арпежи мисля че вариант А е по-удачен. За B не искам да коментирам , струва ми се адски неудобен. Кийп Рокин' Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 за мен пък b, което е soft-v са едни от най удобните - всичко е до дадения човек - аз например харесвам много дебели грифове а повечето хора харесват много тънки, така че трябва да пробваш разни китари и тогава да го оформиш може би то пък в днешно време 99.9% са със С-образен гриф Цитирай
icohohi Отговорено Октомври 9, 2007 Автор Отговорено Октомври 9, 2007 за мен пък b, което е soft-v са едни от най удобните - всичко е до дадения човек - аз например харесвам много дебели грифове а повечето хора харесват много тънки, така че трябва да пробваш разни китари и тогава да го оформиш може бито пък в днешно време 99.9% са със С-образен гриф Е аз съм пробвал и така ми е доста удобном, б вариянт много ми ръби на дланта. Така че ц вариянт е най-удобен за мен поне. И като си го пробвах моя гриф (без ф борда) ми е доста удобен. Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 (Редактирано) Абе всеки има различни ръце и пръсти ,така че е безмислено да го обсъждаме.. Напрмер аз харесвам B ) формата, защото е грифа е по-здрав и дава повече състейн от тънкия и съшевременно се запазва усещането за грифа както при тънките. Сигурен съм, че има подръжници и на 3-те вида ама няма смисъл да го обсъждаме тук..ке стане много-> Редактирано Октомври 9, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
Nightmare81 Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 ПИч какво стана , работиш ли по китарата . Айде чакаме снимки . Интересно е !!! Кийп Рокин' Цитирай
icohohi Отговорено Октомври 12, 2007 Автор Отговорено Октомври 12, 2007 Много съм изморен за това ще го карам на две на три. В момента нямам пари за части. Неска бачках на един строеж и изкарах за мост. Утре ще бачкам пак и може да изкарам и за ключове. Потенциометрите ще събирам за тях от закуски. А адапторите за коледа като ми дадат стипендията(това е най-оптималния варянт, след този да се измоля на брат ми за 100 тина кинта ) Цитирай
icohohi Отговорено Октомври 15, 2007 Автор Отговорено Октомври 15, 2007 (Редактирано) Момци гепих си от работата една шпилка с резба 6-тица или 7шмица не съм сиг и въпросът ми е дали ще е дебела за рот да си направя, ако е добре ще падне доста разширяване на канала Редактирано Октомври 15, 2007 от icohohi Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 15, 2007 Отговорено Октомври 15, 2007 вземи си от склад за метал - бях купувал 3метра стомана45 диаметър 5мм за 3кинта, а по-меката е по-евтина Цитирай
vlex Отговорено Октомври 15, 2007 Отговорено Октомври 15, 2007 Tя че ще стане, ще стане, ама на такъв род май праговете по шпилката ще ги редиш Стават и по-тънки (един мой е 3мм и противно на мненията на някои 'разбирачи' свърши перфектна работа!). По-хубаво вземи някоя по-тънка, ама за съжаление съмнявам се да намериш на работата си такава, че да я гепиш та ще се наложи и пари да даваш... Колко тъжно Поздрави, Влад Цитирай
thurston Отговорено Ноември 1, 2007 Отговорено Ноември 1, 2007 следя темичката от началото и като цяло много се радвам на ентусиазма на пича и проекта му. но... все едно... след толкова четене ми се набива само едно и също нещо. тонът на vlex. пич, харесвам твоите теми в раздела и ти се кефя, явно знаеш и можеш, но или си смени първата част подписа или бъди по-снизходителен. думите само раазвалят впечатлението от иначе похвалната ти работа, която си описал в твоите теми. извинявам се за офтопика. успех на китаростроителите! Цитирай
Recommended Posts