Machle Отговорено Март 1, 2012 Отговорено Март 1, 2012 Много уважавам Jazz серията на Dunlop Най-вече Dunlop Jazz III Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 1, 2012 Отговорено Март 1, 2012 Последно време, само с Dunlop Tortex 1.14mm и ме се радва доста." ПП. Последните 3 теми в раздела в момента са: Кой какво свири, Кой с каква китара свири, Кой с какво перце свири 1 Цитирай
kirilsat Отговорено Март 2, 2012 Отговорено Март 2, 2012 В къщи съм с едно перце на МТел. Пластмасата се износва много бързо /сигурно щото е Прима/, но пък е бегачка.... Иначе от купешките, ми допадат едни като капчица, прозрачни с остър връх и вдлъбнати от двете страни за пръстите! То пише нещо, но е много ситно и не съм се старал да го прочета... Цитирай
crazy_train Отговорено Март 21, 2012 Отговорено Март 21, 2012 Между другото,една вечер нямах какво да правя и си направих едни самоделка от диск хубавото е че блестятО_О ,но са дебелички. Цитирай
a_panov Отговорено Март 21, 2012 Отговорено Март 21, 2012 (Редактирано) Иначе от купешките, ми допадат едни като капчица, прозрачни с остър връх и вдлъбнати от двете страни за пръстите! То пише нещо, но е много ситно и не съм се старал да го прочета... Хайде аз ще го прочета на мойте малките като капчица какво пише -> Jim Dunlop Stubbyhttp://www.jimdunlop.../product/stubby Редактирано Март 21, 2012 от a_panov Цитирай
pepito Отговорено Март 21, 2012 Отговорено Март 21, 2012 Здравейте! Искам да питам при свирене на техниката тремело (бързи удари с перцето нагоре и надолу) какво перце е по добро, по-меко или по-твърдо. Благодаря предварително. Цитирай
Fats Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 С меко е по-лесно, но с твърдо ще извадиш по-дефиниран тон (след като положиш известни усилия). И се казва ТРЕМОЛО. Цитирай
dug_aldrich Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 (Редактирано) Аз наблягам на твърдите, но да не са много дебели (1.00-1.14). Dunlop са ОК, особено тези с грапавината по средата или матовия ефект - вършат работа при потене на пръстите. Редактирано Март 22, 2012 от dug_aldrich Цитирай
dug_aldrich Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 Здравейте! Искам да питам при свирене на техниката тремело (бързи удари с перцето нагоре и надолу) какво перце е по добро, по-меко или по-твърдо. Благодаря предварително. С меко е по-лесно, но с твърдо ще извадиш по-дефиниран тон (след като положиш известни усилия). И се казва ТРЕМОЛО. Не съм сигурен колко по-лесно е с меко... Цитирай
Fats Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 Вервай ми, свиря и на инструмент, при който тремолото е основен похват. Но мекото перо разглезва, струва си усилието да се овладее по-твърдото. Пък и тонът става по-ясен и красив. 1 Цитирай
Trysth Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 Аз свиря с 13-ки и за тремоло използвам перца от 2мм нагоре. В момента дрънча с Dunlop Ultex Sharp 2mm. 1 Цитирай
Yves Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 Само аз ли предпочитам най-обикновен Tortex 0.88? Само в последно време почнах да свиря с триъгълни 1.00, щото от тях нямам 0.88 Цитирай
Blagoy Nikolov Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 Аз наскоро открих за себе си Dunlop Ultex Sharp перцата и доста ги ползвам напоследък, основно 0,9мм. Иначе използвам и Jazz III XL доста често. Цитирай
pepito Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 Вервай ми, свиря и на инструмент, при който тремолото е основен похват. Но мекото перо разглезва, струва си усилието да се овладее по-твърдото. Пък и тонът става по-ясен и красив. Ми за сега ще се мъча с твърдото пък, ако не стане ще ходя да си купувам по меко. Цитирай
stef00 Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 Публикувано: Днес, 17:28 Fats написа на 22 март 2012 - 12:43 : Вервай ми, свиря и на инструмент, при който тремолото е основен похват. Но мекото перо разглезва, струва си усилието да се овладее по-твърдото. Пък и тонът става по-ясен и красив. Ми за сега ще се мъча с твърдото пък, ако не стане ще ходя да си купувам по меко. пробвай с 1мм дебелина аз свиря с такива че даже и още по меки и са удобни за такава техника Цитирай
Recommended Posts