RockoBG Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Иначе отдавна съм спрял да режа фонокарти,грамофонни плочи и CD-та. То и аз съм с дънлоп найлон 1.07 от сигурно 2 години, че ме кефи и не се лъзга, 'ма да се напраим за пред хората. Цитирай
DILETANT Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Имаше вече такава тема, ама явно както и темата за кой какви струни използва, ще се повтори, че сигурно и потрети. Иначе аз използвам Jim Dunlop Jazz III XL Series, черни, много твърди и с много силна атака. Цитирай
antonium Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/...R+PICK+BASS.JPG или http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics.../7/1/367471.jpg медиум Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...69&hl=перцаЕто тук е изписано бая по темата, таман ще видиш и кой, какво колко и от кога. Сега си видях поста в тази тема и се сетих, че навремето наистина ползвах изрезки от пластмасови кутии за VHS касети. Това е запазен патент от времето на първата ми група. Но от година и нещо имам моя нова тайна формула. Може скоро да направя видео как и от какво си правя перата. Сигурен съм, че ще бъде шок и ужас. Цитирай
Nevermore Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Последният път когато нямах грам перце си направих временно с помощта на капачка от Изотон, макетно ножче и дооформяне на перцето чрез изпилване на мокета Стана като от магазина, пък и едно такова флуоресцентно оранжаво - просто чудно. Цитирай
AXE Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Така и така сме на вълна перца - някой знае ли софийски магазин където да има перца с размера на Jazz 3, ама по-тънки - 1мм. примерно? Но ми трябват реални, а не модели от нета Цитирай
DILETANT Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 ^ Ми то Jazz III не е ли 1 мм.? Цитирай
AXE Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Май е по-дебело. А и краищата му са заоблени. Търся такова, дето да има по-остра атака, ама да е със същия размер. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Jazz III e 1.38 mm, а краищата му са по-скоро към квадратни, отколото заоблени. Според мен, де... Цитирай
DeathZone Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 (Редактирано) Готина тема! Аз свиря предимно с Фендер 1,5 мм , но харесвам почти всички по дебели модели на Дънлоп. Най-бруталното ми преживяване от сорта "Лелеййййй къде ми е перцето ... а сега с какво??!?!?" беше преди две години във Фенс-а: Та свиря си аз и между сетовете забелязвам че ми е изчезнало единственото перце ....... лелейййй ужассссс , а няма и на кой да искам ... басиста бичеше с пръсти ........ страшно неприятно положение..... Ама си викам я да видя какво имам по джобовете та дано да изникне нещо от тях ..... да ама в джоба освен една монета от един лев (от тея сегашните дебелите) друго подходящо нямаше. И ща не ща забичих с монетата. То остави че беше неудобно, ама имаше такава брутална пикинг атака че направо съдирах ватенки (нещо като ранните RAZOR , ако някой ги е слушал) ))). Свирнята мина .... имаше тук таме уцелели от публиката , но се надявам друг път да не ми се случва подобно нещо. Редактирано Септември 17, 2007 от DeathZone Цитирай
Тони Николов Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 (Редактирано) На мене пък най-удобни са ми малките и супер твърди перца!!! От около 2г. свикнах с тях и само с тях си и свиря!!! Изпозвам Dunlop 3,0 mm!!! Редактирано Септември 17, 2007 от Тони Николов Цитирай
Icarus Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Аз ма'ам със Фендър 1.14мм, ама малко по неволя. Силно предпочитам Дънлоп 1.14 но тук в Стара Загора рядко имат, когато ми дотрябват перца. Цитирай
Pandemonium Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Dunlop Tortex Fins 1.00 mm за китарата и Dunlop Tortex 2.00мм за баса. Цитирай
vilified Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Dunlop 1.14 (от тея лилавите) и от време на време 0.7 (жълтичките) пак на Dunlop Цитирай
RichieSambora Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Наистина и на мен ми се е случвало така. Значи веднъж да пробвам една китара втора ръка и оня като ми даде едно перище голямо триъгълно и аз като никога не съм свирил с такова ми беше адски неудобно, и кво пробвах едвам свирих там ама... и не купих китарата в крайна сметка Иначе сега си взех едни на Фендър Дерлин мисля че им беше серията, но както и да е, те са му удобни и си свитя с тях сега. А дебелината е 0.5mm Цитирай
Recommended Posts