Jump to content
Българският форум за музиканти

еbay.com Някой купувал ли нещио от там?


Angry Samoan

Recommended Posts

Значи искам да си взема Fender Twin Reverb амп на старо оt eBay, тъй като не ми се дават най-малко 1250 EUR от music-store.de примерно, за нов..цените изглеждат доста изгодни за такъв усилвател м/у 500 и 900 USD, та въпросът ми ако има хора които са купува ли от еBay да кажат заслужава ли си, тъй като аз имам някои опасения относно коректността на доставката и дали това, което ще получа, ако го получа въобще, дали ще си заслужава и тези пари, които съм платил, ако се окаже че в състояние, което просто не става за нищо и разбира се там няма money back guarantee, кактое при големите online магазини..а и доста от обявите са USA Shipping only...

Редактирано от Angry Samoan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично нещо подобно втора употреба НЕ взимам! Ужилих се веднъж с изпонадран таблет а4 и повече нищичко, което се амортизира няма да взема оттам! Най-добре е от някого, когото познаваш - пипнеш, пробваш, ако ти хареса - взимаш, ако ли не - продължаваш си по пътя...

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един приятел си беше открил кредитна карта специално за тази цел, поръча някви глупости за 200-300лв, които никога не пристигнаха, а освен това за няколко дена бяха изтеглени към 1000лв от картата му ;)

 

общо взето е много рисково и е наистина до късмет - може да ти пратят някои изтърбушен амп със скъсани говорители ползван от човек, който е имитирал кърт кобейн и после върви се оправяй :) може да ти пратят и някое лампово радио вместо амп :cheers:

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може да ти пратят някои изтърбушен амп със скъсани говорители ползван от човек, който е имитирал кърт кобейн и после върви се оправяй :cheers: може да ти пратят и някое лампово радио вместо амп ;)

 

хехе еми аз съм фен на кърт кобейн, така че това не трябва да е проблем...:D

 

иначе и аз точно от това се опасявам, въпреки че снимките в eBay изглеждат доста изчерпателни, просто не си заслужава да рискуваш...

 

Но пък сега се сетих, че имам един френд, който живее в USA, даже вчера с видях с него, той за малко в БГ, и мога направо него да го помоля да ми вземе един амп от там, там са доста по-евтини, отколкото в европа, само не знам да ли няма да му искат доста такси по летищата като екстра багаж, понеже това добиче тежи доста...а и мито евентуално.. :)

на някой от вас носили са му китара или амп от USA, дали има някакви проблеми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ясно че твьрдо си се наточил на тоя амп

 

според мен - от Щатите - само ако приятелят ти ще порьва контейнер - тоест ще вкарва и други неща - да мине покрай тях.

иначе или няма да го пуснат на самолета -защото е много тежьк или така ще те одрусат ,че свят ще ти се завие.

 

що не действаш така -

пусни обява в нашия форум

Тьрся Фендер Туин Ривьрб

изчакай - месец

после - Мюзикстор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не съм имал такива случаи. Засега. Но наистина се случват и такива селении и никога не можеш да си сигурен. :cheers:

Това че е достъпно само в US да не те бърка толкова - доста хора не цъкат на тази настройка като пускат листинга, но иначе нямат против да шипват Worldwide. Аз винаги питам ОСВЕН ако в описателната част изрично са написали "no international bidders", "US shipping only" или нещо подобно.

Конкретно за АМР е много шибано, защото освен че е много тежък и доставката скъпа - размерът е много близък до или е извън лимита за МАХ допустим такъв. Моят АМР 3 пъти го преопаковаха, защото излизаше извън МАХ допустимите граници. Накрая само с 1 пласт кашон беше опакован и изпратен, защото просто иначе не позволяваха да се изпрати. Цената беше около 80$ за срок до 3 месеца или двойно за срок до 3 седмици. Нещо такова... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пазарувам редовно от еней ама немския а не американския и до сега не съм имал абсолютно никави проблеми. Никога обаче не съм купувал скъпи неща 2ра ръка без да ги пробвам преди това - риска е много голям и не те съветвам да го поемаш.

 

Относно американския ебей - внимавай следните неща

 

1. ще ти трябва при висчки положения нов траф на ампа или джаджа за ток

2. при пращането изпращача полълва декларация където дава стойноста на стоката - трябва предварително да се разбереш да я занижи за да не плащат мита като луд.

 

еми това е в общи линии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе еми аз съм фен на кърт кобейн, така че това не трябва да е проблем...:wallbash:

 

и аз ама нали се сещаш какво е правил в края на концертите :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично си купих китарата от ebay usa. По точно човек я купи за мен там и ми я прати после.

Има доста статии как да купуваш от там, за да не попаднеш на мошеник. Като наи-важно правило е не да търсиш наи-ниската цена, а задължително гледаш продавача какви сделки е правил преди това и какъв му е рейтинга. Идеата е наистина да е продавал скъпи неща , а не да е продавал права за снимки за по 1 долар ( примерно) само за да натрупа рейтинг с които да подмамва.

Общо взето когато продавача е сериозен - което си личи от сделките и feedback-a за тях от купувачите - риска е минимален.

Но наистина е проблем доставката до бг - и то наи- вече размера. В моя случаи за да дойде китарата с оригиналния куфар за по напряко мина първо през Париж и от там до тук. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи аз имам около 70-80 покупко/продажби на ebay /без никакъв проблем досега/ и рейтингът ми е 100%. Един съвет - винаги гледай рейтинга на продавача/купувача - рейтинг над 95% при над 40-50 сделки е винаги ок и би трябвало да нямаш ядове. Разбира се винаги има някакъв риск, ама няма начин ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.