Angry Samoan Публикувано Септември 14, 2007 Share Публикувано Септември 14, 2007 Смятам в най-скоро време да си поръчам някои неща от чужбина, та мисълта ми е кой от двата online магазина e по-добър за поръчки. Аз лично thomann.de го знам поне от няколко години и до откриването на music-store.de ми се струваше най-добрият сайт за такива поръчки. Но имаше тема преди няколко седмици във форума за драстично забавяне на поръчки от thomann.de, а и освен това на мен лично music-store.de ми се струват много по-голяма и сериозна фирма от томан..предлагат повече продукти и доста от цените са им по-ниски и въпреки това като че ли thomann са някакси по-популярни... Или може би си заслужава да се поръчва най-добре от USA (примерно musicians friend), където цените са определено най-изгодни, стига да имат shippng до бг.. Нека някой който има опит в това да даде някакъв съвет Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Септември 14, 2007 Share Отговорено Септември 14, 2007 Моя глас е за МС, особено ако става дума за едри неща като ампове и кабинети. Дават ти тракинг номер и си следиш пратката, която накрая ти я занасят до вкъщи, а не като томан да се разправяш с митници и пощи. За 4х12 кабинет, комплект чинели и отделен креш чинел ми взеха 50 евро транспорт с UPS. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 14, 2007 Share Отговорено Септември 14, 2007 Аз съм пазарувал само от Томанн.де. Пратката дойде за 16 дни, шипинга беше нормално скъп, нямаше сгрешени артикули или нещо друго нередно. Но цените на МюзикСторе са по-ниски. Конкретно на клавиатурката ми около 25%, а и другите неща, които прегледах, бяха по-изгодни. От ЮСА няма да намериш нищо изгодно. Повечето сайтове не приемат плащания с БГ кредитки, а шипинга им е УЖАСНО скъп. Всичко това е направено с цел, разбира се. Но по-важното е, че не се получава трика на химика с тия готини ЮСА магазини. Поне това са моите проучвания и опит по темата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Септември 14, 2007 Share Отговорено Септември 14, 2007 Не всичко в МС е по-евтино. Също внимавайте дали гледате цената с VAT (пише си дали е inc. Vat 19%). Моята пратка дойде за 7-8 дни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angry Samoan Отговорено Септември 14, 2007 Автор Share Отговорено Септември 14, 2007 -ниски. Конкретно на клавиатурката ми около 25%, а и другите неща, които прегледах, бяха по-изгодни.От ЮСА няма да намериш нищо изгодно. Повечето сайтове не приемат плащания с БГ кредитки, а шипинга им е УЖАСНО скъп. Всичко това е направено с цел, разбира се. Но по-важното е, че не се получава трика на химика с тия готини ЮСА магазини. Поне това са моите проучвания и опит по темата. @Baby Thomas както казаваш за поръчки от USA, това дали важи и за amazon.com примерно, че оттам искам да си поръчам някои книги и дискове, които ги няма в amazon.de, където иначе имам акаунт от доста време..Значи гледах shipping rates или нещо такова в сайта, с префернции извън USA се ползват германия и повечето страни от зап. европа разбира се , за бг не пишеше нищо, би трябвало да не излиза толкова солено, при положение, че става сума за CD's или DVD's и да приемат кредитни карти от бг. Иначе както си бях решил ще поръчвам от music-store.de, наистина май е по-добре и то много по-добре от thomann.de - по-ниски цени, по-бързо и по-голям избор....Ако други имат впечтления да споделят, не вярвам само 2 души от форума да са позвали услугите им.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 14, 2007 Share Отговорено Септември 14, 2007 ...това дали важи и за amazon.com примерно, че оттам искам да си поръчам някои книги и дискове... Доколкото съм чел обширните хелпове на Амазон - те имат интернешънъл шипинг, но само за книги/СД/ДВД (може би и други дреболии. Но не съм сигурен дали приемат БГ кредитки. Някои сайтове не го пишат това и разбираш това чак при чекаута. Дори в espnshop.com стигнах до чекаута, "платих" всичко и едва след 2 дни получих мейл, че поръчката е анулирана, защото не приемат БГ кредитки. Така че според зависи, но щом имаш акаунт е лесно - просто опитай. Конкретно за ДВД/книги съм сигурен, че пращат worldwide, защото го пише по хелповете им. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Feuermeister Отговорено Септември 24, 2007 Share Отговорено Септември 24, 2007 Thomann.de Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 24, 2007 Share Отговорено Септември 24, 2007 -ниски. Конкретно на клавиатурката ми около 25%, а и другите неща, които прегледах, бяха по-изгодни.От ЮСА няма да намериш нищо изгодно. Повечето сайтове не приемат плащания с БГ кредитки, а шипинга им е УЖАСНО скъп. Всичко това е направено с цел, разбира се. Но по-важното е, че не се получава трика на химика с тия готини ЮСА магазини. Поне това са моите проучвания и опит по темата. @Baby Thomas както казаваш за поръчки от USA, това дали важи и за amazon.com примерно, че оттам искам да си поръчам някои книги и дискове, които ги няма в amazon.de, където иначе имам акаунт от доста време..Значи гледах shipping rates или нещо такова в сайта, с префернции извън USA се ползват германия и повечето страни от зап. европа разбира се , за бг не пишеше нищо, би трябвало да не излиза толкова солено, при положение, че става сума за CD's или DVD's и да приемат кредитни карти от бг. Иначе както си бях решил ще поръчвам от music-store.de, наистина май е по-добре и то много по-добре от thomann.de - по-ниски цени, по-бързо и по-голям избор....Ако други имат впечтления да споделят, не вярвам само 2 души от форума да са позвали услугите им.. 1. Musicstore.de - най-вече заради шипинга и като цяло клиентското обслужване. По-бързо, по-любезни, транспорта е с UPS. Изборът все пак мисля, че в Томан е по-обширен, но съм се зарекъл ако нещо мога да го взема от другаде - никога няма да го поръчам от там. 2. Amazon.com - няма проблем за книги и дискове. Поръчвал съм доста неща. Проблемът понякога е в нашите пощи, защото или се бавят много или изчезват/крадат пратки. Така че няколко пъти ми се е налаго да пиша до тях, че не са пристигали пратки, при което ги изпращат отново хората - съвсем безплатно. Даже веднъж два пъти подред изчезна и на третия пристигна. Абе простотия. Пощите ни стават все по-зле и по-зле. Гледам да разчитам на куриери най-вече напоследък. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KingdomX Отговорено Септември 24, 2007 Share Отговорено Септември 24, 2007 Но цените на МюзикСторе са по-ниски. Конкретно на клавиатурката ми около 25%, а и другите неща, които прегледах, бяха по-изгодни. Това е така, защото цените са без ДДС. Това ме заблуди и мен. В началото на сайта мисля че беше описано конкретно за коя страна колко е ДДС-то. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
One_Voice Отговорено Септември 24, 2007 Share Отговорено Септември 24, 2007 (Редактирано) абе имам един въпрос поръчах от Music Store , и днес получавам месидж ,че трябвало да снимам кредитната си карта и личната за да се уверят че съм аз ... понеже никога не сам чувал подобна процедура и искам да питам това нормално ли е ? Редактирано Септември 24, 2007 от One_Voice Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 24, 2007 Share Отговорено Септември 24, 2007 Да: - Ако сумата е по-голяма; - Ако поръчваш за първи път; - Ако картата ти е попаднала в случайна извадка за проверка, което се прави по определени правила на абсолютно случаен принцип, за рискови държави. Препоръки: - раздели снимките/скановете в два и-мейла; - обади им се по телефона (и търси човека от който е и-мейла), за да потвърдиш искането им. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Packo Packomirov Отговорено Април 16, 2008 Share Отговорено Април 16, 2008 Искам да попитам за подробности запознатите с тези два сайта за пазаруване... До колкото разбрах от Томан таксата до България е 30 евро и пращат стоката с немските пощи, а от тук я поемат нашите пощи, като ти пращат бележка, че е пристигнала пратката и трябва да идеш да си я вземеш от митницата..сега няма мито от германия така, че в пощата ли пристига пратката? а ако адреса за доставка е посочен в друг град (не в софия), къде се получава в края на крайщата изпратения пакет? Другото което разбрах от писанията в форума е, че от Томан, поради "бързината" на пощите пратките идват с по месец закаснение..? така ли е? ...а за Мюзикстор, таксата е около 20-30 евро до България и пращат с UPS? Правилно ли съм разбрал? Като от Мюзикстор пратките идват с UPS до 1-2 седмици..и на посочения адрес? така ли е наистина? Ако някои пазарувал наскоро от тези сайтове, нека да сподели за настоящите процедури...и евентуално за особенности при покупката по интернет. От каде е по-изгодно (такси за шипинг, цени, качество на обслужване и доставка) - Томан или Мюзикстор? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 16, 2008 Share Отговорено Април 16, 2008 Въпреки че е от .ДЕ и няма мита и такси, пратките си минават през митницата, по-точно пощенския митнически клон (или митнически пощенски клон, не знам кое е по-вярно). с ЮПС не вярвам да е пак 30 евро, както е през пощата, но не съм пазарувал от Мюзик-сторе.де. Само видях, че някои от моите неща бяха по-евтини отколкото в Томан. Но не всички! Прегледай за твоите джаджи къде е по-така... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npokonu Отговорено Април 16, 2008 Share Отговорено Април 16, 2008 30 евро е от Мюзикстор и пристига за около 10-14 дни с UPS. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Април 16, 2008 Share Отговорено Април 16, 2008 (Редактирано) ^хм....при мен пристига за 5-7 дни (София) от същите... Редактирано Април 16, 2008 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts