assoass Публикувано Септември 10, 2007 Публикувано Септември 10, 2007 Ами ето и едно парче от мен и групата ми. Пускам го, защото искам да го чуят хора и да дадат мнения за микса като цяло! То вярно- ще има колкото слушатели, толкова и мнения, но главно ме интересува: баланса, компресията на цялостния микс(мисля идва малко повече) и едно много важно нещо: усеща ли се, че го е свирил барабанист, защото тригерирахме касата и барабанчето? Е, може и да се изкавате дали ви кефи микс2 Цитирай
synchu Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Харесва ми парчето определено !!! И идеята яка и аранжимента ми харесва определено! Усеща се, че е с жив барабанист споко Като цяло има много много, споменах ли много, НИСКИ в целия микс. Много бас много нещо. Много ниски от китарите са останали и от синта тоже. Китарите не знам дали това им е идеята, но звучат "бокси" демек много среди има, етц. Успех! Цитирай
assoass Отговорено Септември 10, 2007 Автор Отговорено Септември 10, 2007 (Редактирано) Харесва ми парчето определено !!! И идеята яка и аранжимента ми харесва определено! Усеща се, че е с жив барабанист споко Като цяло има много много, споменах ли много, НИСКИ в целия микс. Много бас много нещо. Много ниски от китарите са останали и от синта тоже. Китарите не знам дали това им е идеята, но звучат "бокси" демек много среди има, етц. Успех! Много благодаря за мнението Даааам, трудно е да правиш китарите без ухо на китарист - нашият е в УСА-та и решихме да смесваме без него... Но все пак и на мен ми се струва, че са малко "бокси" - мнооого точно определение! а синт нема- или поне го изтрихме, защото стана много претрупано- басът е синт на места...... Редактирано Септември 10, 2007 от assoass Цитирай
synchu Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 ^хехехехе ....значи има "много ниски в синта" Цитирай
Dylan_101 Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Да, много бас и много компресия в целия микс. Компресията се е появила предполагам при мастеринга, защото обхваща целия микс, не само отделни инструменти.. Китарите на мен не ми звучат толкова зле.. Може би малко бууст (2-5 дБ) на 5-8 кХц им трябва за по-добра дефиниция.. Барабаните са ОК. Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 ... много приятно се е получило , свежо и нетипично , като запис също е доста прилично - слушал съм доста БГ групи с уж издадени официални албуми които звучат по зле ...... ако трябва на нещо да се обърне внимание , то е евентуално в пеенето на английски - не през цялото време разбира се , а определени фрази .... но и така минава метър , особено на живо въобще няма да се усети .... с други думи - бравос , все така да продължавате . Цеко Цитирай
CyberGene Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Много добра композиция - свежа, оригинална, различна. Поздравления! Само като звук някак си не ми харесва - прекалено басово, компресирано, все едно го слушам на некачествена уредба, а имам добри слушалки и звукова карта. Едно ремастериране ще го оправи, важното е, че музиката е супер! Цитирай
bulby Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Илийчо, man... адски яко ! И готин вокал сте си намерили, много приятно завършва фразите. Въобще като се върне Асен почвайте яко работа и зимата да ви гледаме по клубовете Крайно време е ! П.С. Иначе наистина и при мен са доста ниските, леко се омазва микса на места. Цитирай
fLiSk Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 (Редактирано) Яко е Илийчо и то много. Като казаха, има много ниски, след като на мониторни слушалки има зверски много бас и е доста компресирано, представям си как е на хи-фи Иначе е много яко, много идейно. На първо слушане си мисля че има какво да се пипа и по микса като нива на инструментите (например барабаните нещо ми седят леееко по - назад в микса), обаче се чудя дали не звучи така точно заради многото ниски. П.С. Песента е ЗВЕРСКА и сте намерили добър вокал ! Очаквам да ме поканите на репетиция някой път примерно Редактирано Септември 11, 2007 от fLiSk Цитирай
alexnous Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 с огромен интерес следя...да...поизтървали сме ниските....аз споделих с Илийката подобни опасения...! Цитирай
assoass Отговорено Септември 12, 2007 Автор Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) с огромен интерес следя...да...поизтървали сме ниските....аз споделих с Илийката подобни опасения...! Мерси, скоро ще чуете нов микс..... Ето тук е мястото за реклама- Алексноус- Алекс Нушев е човекът, които смесва и мастерира - сърдете се на него.... Всъщност - бих искал да споделя, че това е човек, с който се работи изключително приятно и ако не е прекалено зает с Марги Хранова - търсете го за подобни работи.... Наистина разбира и обяснява зввввееерски добре! Не знам отде това търпение.... П.С. Дано не се сърдиш за четките. Сексуално ти... Редактирано Септември 12, 2007 от assoass Цитирай
assoass Отговорено Септември 19, 2007 Автор Отговорено Септември 19, 2007 вече може и да се разглежда Myspace-a.. все още е работна версия, но толкова засега. Скоро ще ъплоудна и други парчета... Линкът е в подписа ми.. Enjoy Цитирай
разбойник Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 Аз май съм единствения който няма забележки към звука Да, има компресия в повече, китарата е "бокси", но според мен такава е била идеята - момците се опитват да звучат по определен начин и го постигат убедително. Успех, Илийка & съдружие! Цитирай
antonium Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 има нещо в барабаните дето не ми харесва.. твърде изкуственио звучат sd-то е все едно някъв семпъл oт rebirth и много компресирано на касата сложете пик че не е много ясна има едно П в касата дето май не ми се връзва фуса е силен като влязат китарите тежките има разни пуканки по тях и са силни и някак не дефинирани, глухи, омазани и защо затихват така рязко после като влезе вокала всичко тва естествено е мое мнение може и аз да съм се объркал сега и + вете: вокала яко пее и ми харесва песента има чувство бих си я слушал и в нас ... Цитирай
Recommended Posts