Jump to content
Българският форум за музиканти

струва ли си да си взема "bass Guitar Pack" на Behringer


Spermicide

Recommended Posts

http://www.behringer.com/BASS-GUITAR-PACK/index.cfm?lang=eng

 

Това нещо го намерих за 370 лева в един музикален магазин. Цената е изключително ниска (имайки предвид, че в комплекта освен басът влизат и 15-ватово кубе, калъф, колан, кабели и т.н.)

Нямам много опит в свиренето, все още нямам собствен инструмент, но не съм и съвсем начинаещ. Въпросът ми е някой от посещаващите този форум попадал ли е на тази оферта, как ви се струва тази китара и дали ще свири на ниво не само в домашни условия? :crying:

Посъветвайте ме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да те разочаровам, но качеството на тази китара не е никак добро. Това е оферта именно за начинаещи, които не са сигурни дали искат да се занимават с това като поприще. Кубето предполагам не е нищо особено, но като цяло, ако сега се захващаш с бас китара това може да е едно добро начало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговора! Май ще излезе вярна приказката "не съм толкова богат, че да купувам евтиното" :surprise:

Все пак можеш ли да ми кажеш защо не е препоръчително да я взимам - някакви дефекти, недостатъци, които да се набиват още на пръв поглед? (Хич не съм наясно какво се гледа, когато си взимаш бас, затова всяко компетентно мнение ще ми бъде от огромна полза)

Редактирано от Spermicide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен основния недостатък е , че в моите ръце грифа е страшно неудобен , както и целия бас . Направо като дръжка на лопата :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основен проблем,както при всички евтини стоки - нискокачествени материали,евтини компоненти,нискокфалицирана работна ръка и прочие.Получваш каквото плащаш - това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомням си, когато още нямах китара и и си търсех бас...

 

Естествено дълго време не намирах бас и заради това се наложи да започна на акустична, 6-струнна, но както и да е... Един ден ми звъннаха за някъв бас и отидох да го видя - 32 хиляди беше тогава, а го спазарихме за 28 000. Та, отивам, гледам, пипам, включвам, свири. Разбих се - супер радост, кеф на бучки, липса на самоконтрол и т.н., и т.н - за първи път държах бас в ръцете си!

Басът беше най-кофтият Орфей, който може да бъде (от тогава се оглеждам за по-кофти), но разбрах това години по-късно.

 

Сега си мисля, ако имах такава оферта тогава, дали щеше да ми е лошо, имайки предвид и 5-те хиляди лева, които дадох за стар грамофон (и него намерих с връзки...).

 

Почти недоумявам, но все пак, времената се менят, може и да му има нещо на баса от офертата, както и на кубето, и дори да ти пречат, нищо, че си начинаещ.

 

Забравяме желанието и нуждата от свирене - повечето хора се вманиачават в техника и класа, и накрая решават, че не могат да свирят защото нямат еди-кой си модел на еди-кое си...

 

Накратко - ВЗИМАЙ И СВИРИ, ПО ДЯВОЛИТЕ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Е*а си,това все едно аз съм го написал... Какво беше само... Броих 57 000 лева за първото си басче и наистина,ако тогава имах нещо такова - щях да си ударя гъза в тавана!

 

Като се абстрахираме от носталгията по "отминалите времена"- света се променя,ако си начинаещ,това си е отлична сделка.Ако ли не - вече казах по-горе какво мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно щото и аз съм свирил на Орфей (чужд, не мой) и знам каква мъка е като ти е неудобен грифа, като не му работят половината джаджи, като "фалшивее" нагоре по грифа или ти трябва хват като менгеме, за да извлечеш нормален тон.

Иначе и аз не разбирам тия, дето се вманиачават по разни показатели там, все едно не знаят, че в калпави ръце и най-скъпият бас ще звучи като пушка кремъклийка.

Ами ще помисля още, има време. Току-виж изскочи някоя по-добра оферта "втора ръка" междувременно :secret:

Отново мерси за изказаните мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По добре потърси нещо втора ръка за 400лв.може да се намерят доста добри басчета,вярно без кубе но тази пръчка не знам за какво ще ти служи....след време събери още 400лв. и си купи нещо свясно....а до тогава ръгаи баса в касетофона или където намериш. :secret: Така виждам нещата -евтиното излиза скъпо-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. стана издънка и затова продължавам на отново .....

... две неща - първо имах такова кубенце , купих го за 170 лева с цел да се свиря в къщи и то става за тази цел с,даже с оглед на размера и килограмите звука е изненадващо приятен , но както се подразбира става само за това и то ако си подрънкваш сам - ако си по притенциозен въобще и не си помисляй за него ...

... второ предполагам че басовете които се предлагат в тези комплекти отговарят на цената си като качество и не са кой знае какво , но ... преди две седмици ходих да видя едни пичове които свирят в гараж , очаквах да видя не добра екипираност , но това което сварих там ме потресе - два баса от 1970 година , с ония знамените адаптри с черен плексиглас по средата и с извод петица , естествено че бяха със добре познатите от преди 20 години гладки струни , и най шашкашкото беше че на басовете се свиреше ... паднах възнак , но кво да се прави .. пичовете явно нямаха пари дори и за стагове , и като прибавим че се узвучаваха със правени колони от ПЖЧ с по един говорител на 20 години, а усилвателя беше модифициран грамофон.... сякаш се върнах назад във времето .... както и да е мисълта ми е , че е правилно да говорим че нещата които се продават в този комплект особено баса не стават ама с оглед на огромната немотия не съм сигурен че това винаги е правилен подход , защото съм убеден , че басовете на Беринджър са хиляди пъти по добри от БГ бас на 30 години , и са не лош избор ако нямаш кинти .... всъщност съм почти сигурен че са на нивото на стаговете от по 300 - 350 лева и най вероятно ако нещо страшно куца това ще са адаптрите , но както знаем адаптрите куцат при повечето евтини модели ... та като говорим за това жалко че не сме в Щатите щото там в сайтовете е пълно с китари за жълти стотинки и не са стагове .. ето пример http://www.musiciansfriend.com/product/ESP...Bass?sku=512723 .... живи и здрави . Цеко :secret:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моят отговор на въпроса ти с 1 дума:

НЕ!

по добре за тея пари си вземи стаг или скуаиър на старо (пък може и на ново :recourse: ) просто бехрингер са едни от най-калпавите китайски инструменти които съм виждал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за цениви клас около 500лв. можеш да купиш следните марки - Washburn, Stagg, Squier. Аз съм собственик на Washburn и не съм недоволен. Бях собственик на Stagg и никога не бих бил пак такъв. Squier не са лоши за ценовия си клас. Зависи за какъв тип музика ти трябва. Дали искаш 4 или 5 струнен бас. Моят бас е Washburn XB125 - активен. Цената му беше 512лв. Истината е да се хванеш и да обиколиш по магазини, за да можеш да си сигурен, че си видял и чул какво ти харесва като звук. Задължително се увери, че грифът ти е удобен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

идеята на всички тия сетове за начинаещи е с минимален бюджет да се стартира със свиренето на един инструмент. Целевата група е тинейджъри които постоянно имат някакви нови приумици и които колкото бързо идват толкова бързо си и отиват.

 

Та това е идеалния вариант да видиш дали въобще свиренето на бас е за теб, дали те кефи и тн. ... следващите стъпки са - по-добри инстументи и усилватели, ефекти и тн...

Ако си сериозен и нещата напредват и ти самият искаш да напредваш точно след около година ще се оглеждаш за нов бас и ново кубе. Всичко си зависи само от теб. Другия вариант е да вземеш нещо от най-ниския клас инструменти на стаг, уошбърн, и тн. ... в общи линии и с него след година-две ще приключиш ако си сериозен и напредваш.

 

Тия сетова са идеалния старт за начинаещи!

 

Моя първи бас беше Кремона ама по онова време нямаше други евтини. Години на ред свирих на нея защото нямах пари за друг. Първото му кубе беше един лариос 20ватов ама китарен ... ейййй ма кеф че си чувах баса от нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

И аз съм на мнение,че е добра оферта.

Бе то и аз свиря с китарно кубе на бас-баса е български,няма кинти за ново на тоз етап,като разбереш,че ти се свири,едно по едно ще ти дойдат и по хубав бас и кубе и всичко онова което ти се прииска.

Свирил и на грамофон и на радио и с 1 сртуна-жака 5 е задължителен-сега когато преминах на китарно кубе се радвам много-истински.Надявам се скоро да сменя китарното с такова за бас-баса с по-добър бас.

Тъй са почнали много хора като гледам-човек прави и грешки-има и добри попадения-ако ти харесва взимай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.