Jump to content
Българският форум за музиканти

Spermicide

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    бас

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    хардкор пънк, D.I.Y.

Spermicide's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Привет! От доста време се интересувам съществува ли някаква програма, с която мога да композирам и "просвирвам" китарни партии. Попадал съм на GuitarPro, но резултатът не ме впечатли изобщо - най-вече заради плоския звук (някои флаш сайтчета като например http://virtualguitar.net/live/Strum.php дават не по-лош звук, пък и са елементарни... е, само дето не можеш да запишеш нищо, де ). На мен ми трябва нещо, което да симулира електрическа китара, да си има дисторшън и т.н. и да запазва създаденото в по-читав формат (WAV най-добре). Чувал съм, че доста от солопроектите в екстремния метъл разчитат именно на такива програми и ми се ще да опитам нещо такова. Можете ли да ме посъветвате нещо?
  2. Привет! Знаете ли място, където прехвърлят музика от аналогов носител на компакт диск? Не става въпрос за професионално ремастериране, просто искам да си презапиша някои плочи/касетки в по-удобния CD формат.
  3. Много ли съм смешен с моя GSR190 или има място и за скромни момчета като мене в тоя клуб?
  4. Spermicide

    Stagg

    Аз си взех абсолютно същия преди 2 месеца (води се GSR190, но е едно към едно с описания от теб). Басът си е добър, особено за тази цена. Удобен е, звучи приятно, засега не съм имал проблеми с него, а дрънча по няколко часа на ден като идиот Задължително го преслушай "на сухо" - дали не бразди на някое прагче (моят го прави леко с най-дебелата струна на едно прагче, но това не влияе на звука, който излиза от усилвателя... а и предполагам, че се оправя лесно ако се занесе на лютиер). Толкова. Глас за Ибанец - няма да съжалиш за 30-те лева отгоре ако го предпочетеш пред Стага.
  5. Yamaha, Ibanez, Epiphоne... не са марки за такъв като мен Нито метъл, нито рок или джаз смятам да свиря на тази китара. А и 400 кинта са ми висока цена. Аз търся нещо около 200 лв. и затова съм по-навит на запазен Peavey или дори някой Stagg (макар да ме предупредиха, че рано или късно ще имам ядове с тази марка ). Както и да е... "Бързай бавно" е казал народът, тъй че ще се оглеждам тук-там, ще разпитвам при всеки удобен случай и все някой ден ще си взема домашен любимец
  6. Не съм, не съм Още събирам парите и умувам какво да търся. От Behringer-а се отказах скоропостижно, сега си мисля по-скоро за Peavey на старо. Скоро може да пусна и тематичен постинг в раздел "Купувам", тъй че ако някой от вас по една или друга причина смята да се раздели с басчето - първо с мен да сподели
  7. Spermicide

    Бас Орфей

    http://meatexz.com/cheesyguitars/guitars_orfeus.html Много забавен сайт Не, 60 лева за такъв бас не са оферта... Освен ако няма инкрустирани скъпоценни камъни по него или автограф на Флий от Ред Хот
  8. Точно щото и аз съм свирил на Орфей (чужд, не мой) и знам каква мъка е като ти е неудобен грифа, като не му работят половината джаджи, като "фалшивее" нагоре по грифа или ти трябва хват като менгеме, за да извлечеш нормален тон. Иначе и аз не разбирам тия, дето се вманиачават по разни показатели там, все едно не знаят, че в калпави ръце и най-скъпият бас ще звучи като пушка кремъклийка. Ами ще помисля още, има време. Току-виж изскочи някоя по-добра оферта "втора ръка" междувременно Отново мерси за изказаните мнения.
  9. Мерси за отговора! Май ще излезе вярна приказката "не съм толкова богат, че да купувам евтиното" Все пак можеш ли да ми кажеш защо не е препоръчително да я взимам - някакви дефекти, недостатъци, които да се набиват още на пръв поглед? (Хич не съм наясно какво се гледа, когато си взимаш бас, затова всяко компетентно мнение ще ми бъде от огромна полза)
  10. http://www.behringer.com/BASS-GUITAR-PACK/index.cfm?lang=eng Това нещо го намерих за 370 лева в един музикален магазин. Цената е изключително ниска (имайки предвид, че в комплекта освен басът влизат и 15-ватово кубе, калъф, колан, кабели и т.н.) Нямам много опит в свиренето, все още нямам собствен инструмент, но не съм и съвсем начинаещ. Въпросът ми е някой от посещаващите този форум попадал ли е на тази оферта, как ви се струва тази китара и дали ще свири на ниво не само в домашни условия? Посъветвайте ме.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.