dug_aldrich Публикувано Септември 8, 2007 Публикувано Септември 8, 2007 Коя марка ще да върви добре за по-тежък метъл, като траш, дет или и двете? Коя от тези марки евентуално наистина си заслужава? Цитирай
Slav Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Ами според мен повече зависи от дисторшъна който използваш , а не толкова от китарата. Цитирай
yotzzo Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Най-лъскава,с най-напържени адаптери.Нещо като B.C.Rich,Jackson и подобни.Има ги в изобилие и не струват скъпо.Мисля,че има мноооого и предимно метъли в този форум.Аз като лаик няма да влизам в подробности Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Абе нещо взех да се обеждавам, че звука зависи най-малко от китарата и адапторите. От едната страна стоят доста метълски китари (и засукани, и не толкова) с хъмбъкери, дето всички казват, че са само за метъл, от друга страна седят фендър подобни китари с сингъл-койл пикъпи, дето доста метъл пичове ползват (първият пример, за който се сещам е чичко А. Кисер от Sepultura - бичи яко траш/дет на фендър и не го бърка). Така че преди всичко китарата трябва да е по-скоро качествена и да има до нея амп, който да изразява звука ти, а вече подробностите по китарата са фината настройка. Ама що ли си мисля, че големите звукови/китарни техници могат да ти направят еднакъв звук с всякаква техника - както казват по филмите "name your desire". Но пътят дотам е дълъг и осеян с много пари (дадени). Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Е, стая, братле, сериозно ще изкъртиш целия фаянс дето е, честно ти говоря: Натискаш на едно прагче и ти свири 32-ини в темпо-секво! П.П.: Като написах в гугъл "Траш метал гитар" и това излезе, да му се не начудя... а ти защо не поразгледаш какви теми си имаме за китари вече, а? Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 (Редактирано) случайно да не е с мини хб тоя от сепултура??? преди да се изцепиш по тоя начин пробвал ли си сток фендер страт или скуаяр с много "метълски" дистер - получава се 90%шум 10%звук, затва се слагат безшумни сингъл адаптери, но според мен и техния звук не е достатъчно "тежък" а е гладък и подходящ повече за шредърски сола отколкот за траш за метъл - по "тежко" и по "брутално" звучат китарите с къса мензура - гибсън леспол, експорер, сг, прс и тн, адаптерите са едно от много важните неща - китайските хъмбъкери с много навивки и керамичен магнит по 40-50лв вършат добра работа за метъл, друго важно нещо е готих хи-гейн лампов амп и готин кабинет иначе добре се получава и с 25.5" мензури ам не звучи толкова мощно Редактирано Септември 8, 2007 от Overdrive Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 (Редактирано) спокойно може да сложиш на някой фендер димарцио или емг и да звучи като "метълските" джаксъни и ибанци, които са базирани на фендера и страт дизайна - единствената разлика е в малко позаострените им "метълски" форми, електрониката и някой друг флойд Редактирано Септември 8, 2007 от Overdrive Цитирай
SlipFly Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Абе нещо взех да се обеждавам, че звука зависи най-малко от китарата и адапторите. От едната страна стоят доста метълски китари (и засукани, и не толкова) с хъмбъкери, дето всички казват, че са само за метъл, от друга страна седят фендър подобни китари с сингъл-койл пикъпи, дето доста метъл пичове ползват (първият пример, за който се сещам е чичко А. Кисер от Sepultura - бичи яко траш/дет на фендър и не го бърка). Така че преди всичко китарата трябва да е по-скоро качествена и да има до нея амп, който да изразява звука ти, а вече подробностите по китарата са фината настройка. Ама що ли си мисля, че големите звукови/китарни техници могат да ти направят еднакъв звук с всякаква техника - както казват по филмите "name your desire". Но пътят дотам е дълъг и осеян с много пари (дадени). По добре огледай китарките на чичо ти Кисър и ще видиш че са си с 2ени адаптори пък и пича смени бс-рич , джаксън , фендър .. и нещо още по интересно сега даже на някав концерт от 2007 го гледах с скуеър така че ти него не го бери той вече знае как да си изкара хубав звук за траш и определено не го прави през сингъл коил Цитирай
gpav Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 (Редактирано) Взимаш eдин Лес Пол ,слагаш някакъв як дист, махаш 1,2,3 струна (бате Макс няма ни се сърди) , едно кубе с 12" говорител и си в играта. Забележка: Китарата не е задължително да е Лес Пол, това е моя вариант А сега по темата във форума има 78789089024702 теми ,които са от типа " Коя марка китара е най-подходяща за......". Сигурно има за всички стилове без чалга.Ама както е тръгнало.....утре може и да доживеем да видим. Има много марки няма да изброявам,защото може да пропусна някоя. Jackson,B.C Rich,ESP,Gibson....чат ли си. Потърси има си търсачка. :) Редактирано Септември 8, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 (Редактирано) Много съм чел из форума за значението на дървесния материал в китарите. За махагона съм чувал, че допринася за метъл звука (ако не се лъжа Jackson използват много махагон) и за бука също (като китарката, дето the gorer си я прави и и слага колкот може повече бук..). HO нека тези, които разбират да кажат нещо по въпроса.. Редактирано Септември 8, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
Trysth Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 За бук ненам, ама за махагона съм с 2 ръце "за". Имам ЛП копие от махаогн и съм доволен от звука. Колкото до Джаксън, те имат доста малко модели от махагон, което не им пречи да правят главно метъл ориентирани талпи. Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 В крайна сметка се съгласявате с мен, че не зависи от китарата, а от това, как ще я моднеш (това, което съм имал предвид накрая). Но предпочетохте да се заядете с мен, вместо да видите въпроса на човека а именно: Коя марка ще да върви добре за по-тежък метъл, като траш, дет или и двете? Цитирай
Trysth Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Земи тия марки: BC Rich, Jackson, Schecter, ESP Ltd, Ibanez, Gibson, Epiphone. Цитирай
Recommended Posts