Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Чувствам се длъжен да представя тази песен тук, първо защото има доста компетентни хора, които могат да дадат полезни мнения, и второ, защото албумът ни е създаден изцяло в рамките на форума! :P

Ние сме olygofren, jeleto, pazzo, dogy9006 и kolega, записът и смесването са дело на Ники Велев - Inspell, Grond (тук се подвизава като TheNextDimension), а мастеринга - на Петър Братанов (небезизвестният don_pepinio) ;)

Искам да благодаря много силно на всички тези хора.

Ето и самата песен: Cupola - War . Очаквам коментарите ви.

Отговорено

Хаха, браво пичове...изобщо не слушам такава музика..ама много ме изкефи песента ви!!! айде ROCK ON и като имате концерт казвате и съм там, както и повечето пичове тука.. :P

Отговорено

Звучи много професионално. Нямам забележки. Ако това беше моята група може би щях да изтегля клавирите малко по-назад, но предполагам вашата концепция е различна. Поздравления и за д-р Велев. Много добра работа! :rolleyes:

Отговорено

Mани бегай :surprise::):surprise::surprise:

Много здраво.

Съгласен съм с Edge & Yakiya.

И аз бих пуснал малко повече китари за сметка на синта

Отговорено

Благодарско, съветът ви за солото на клавира може би има основание, щом баща ми като слуша точно тая част, каза "Къф дет метъл, като си е жив Пърпъл?" :hysterical: Днеска друг агент каза, че сме били повлияни от The Doors в това соло?!

Само да вметна, че всичко е изцяло софтуерно (на практика целия албум), демек не сме ползвали и едно кубенце дори, а единствения микрофон беше вокален. Като софтуерни считам и разни процесори ZOOM. :unsure:

Пак ви благодаря за мненията, и ни слушайте чат-пат по Z-Rock, за да видите какво значи тресня с огромна радио-компресия. :hysterical:

Отговорено

...ха...каква приятна изненада :-)...само преди година и половина ми пуснахте нещо дето беше далееееееееече от това ! Браво !...а за клавирите..май няма клавирист..? и е редено с мишока или се лъжа...? :-)

Отговорено

Пускахме ти друго парче, което сега е преродено с истинския звук, който търсехме. А и преди година и половина бяхме група на половин година. ;)

А за клавирите - свирени/писани са от клавириста с MIDI-клавиатурка, така че се броят за истински. :mellow:

Като станат дисковете, аз или Симо ще минем да ти оставим един брой да го чуеш.

Отговорено

Солото на клавира беше най-различното нещо което чух в парчето като цяло възпрятие... останалото не е нищо, което да не съм слушал и преди. Солото на клавира ме изстреля в 8-бит реалността, много се изкефих!

Аз лично бих експериментирал с всякакви звуци, дори и на вокалите, но предполагам вашата концепция си е чист

олд-скуул.

Звукът е трепач, като се има предвид кой е участвал в направата му. Хвала!!!

Отговорено

Евала колега! :thumbup:

Песента е добра и аранжимента е идеен. Клавирчето ме кефи от 2.45 нататък. С едно дума "Браво", началото е поставено. Гоу он! :headbang:

Отговорено

хехе, тва за клавирното соло и Доорс не е далече от истината...но какво пък, ..може да станете основоположници на хипи-дет метъла :recourse:

е шегата на страна, ама по добре някакво чегъртане на китарите да сложите там, че наистина става леко комично...ала майк патън, ама вие надали търсите точно тоя ефект :)

Отговорено

Абсолютно честно казано, това е звукът, който търсехме, особено клавириста ни и всички много се кефим, че го нацелихме (не само за клавира, за целия албум). А това, че е хипария, не пречи. :)