ProjectHamsterdam Публикувано Август 21, 2007 Share Публикувано Август 21, 2007 Зарибявам се напоследък с този метод на правене на записи и ми се струва много практично. Въпросът ми е някой пробвал ли го е в домашни условия и с какви резултати? Ако да, какъв reamping box ще ми препоръчате? Чудя се дали пасивния Radial ProRMP ( http://www.radialeng.com/re-prormp.htm ) си заслужава 120те ойро от Томан - т.е. има ли смисъл да го купувам ако нищо няма да се получи. . . Доколкото знам тази техника е капризна и доста хора се оплакват от влошаване на звука, загуба на високи честоти и т.н. Споделете впечатления. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 21, 2007 Share Отговорено Август 21, 2007 Аз за първи път чувам. Каква е идеята - предварително записани клийн китари в компа да ги минеш през тъя джаджа и АМР после ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 21, 2007 Автор Share Отговорено Август 21, 2007 Точно това е. Реампинг бокса е един вид DI бокс наобратно - от LoZ към HiZ. Представи си следната ситуация: Записваш проект с китари - да кажем че имаш (грубо казано) два канала - лев и десен. Всеки канал дублираш по два или още по-добре по четири пъти. Целта е да нацелиш всичките 4 трака в единия канал да звучат като 1 китара (или поне да не се разминават забележимо.) Естествено това отнема време и е трудно - дори про китаристи се затрудняват да го направят идеално (много звиси от музиката де, ама да кажем че говорим за нещо технично). Вместо да свириш едно и също нещо сто пъти с нацепен до дупка амп и да се притесняваш от съседите - ръгаш в DI бокса (нормалния - от HiZ към LoZ) - балансирания изход в миксера, а от паралелния изход бодваш в някой близък амп или пък примерно амп моделер - това колкото да се чуваш с "реален" звук докато свириш - и записваш само чистия звук. (2, 4, 10, 100 пъти - колкото искаш - докато накрая имаш 4 идеално изсвирени и пасващи си трака). След това е лесно - по обратния път от компютъра през реампинг бокса (LoZ към HiZ) във входа на ампа - натискаш бутона и знаеш, че този път изсвирването ще е перфектно. А отделно от това има други плюсове - така може да се нагласи звукът на усилвателя, положението на микрофоните, да се запише един и същи трак с различни говорители / настройки / усилватели и после да се смесят (има опасност от дефазиране) и разни такива екстри. А и ако си стигнал донякъде с микса и се окаже, че китарите не са оптимално записани - винаги има вариант да ги презапишеш с друг звук. Тарикатско е. Въпросът е дали работи, някой пробвал ли го е, има ли конфликти и капризи в апаратурите и т.н. Че 200лв са . . . 200лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 21, 2007 Share Отговорено Август 21, 2007 Ако всичко друго ти е наред ще си работи безпроблемно. Аз съм постигал задоволителни резултати дори с беринджър DI наопаки (вход ти е аутпута изход ти е инпута). Реампването си е практика от времето на Битълс поне, а в момента всичко живо записва DI китарите наред с другото. И така и трябва да е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 21, 2007 Автор Share Отговорено Август 21, 2007 Хаха, това трябва да се пробва. То че техниката е известна от древността - така е. Въпросът е дали някой я е пробвал в домашни условия - ето че се намери някой, който е. А не знам как е с активните адаптери - в упътването на популярните EMG-та пише, че нямат нужда от DI - сигналът им е LoZ и направо с ниво като за линеен вход на миксер. Това не значи ли, че на практика дали свириш с активни адаптери в усилвателя или е изходът на миксера - няма разлика? Това последното ще го проверя емпирично като инсталирам новита адаптери, но трябва да почакам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 21, 2007 Share Отговорено Август 21, 2007 Това не значи ли, че на практика дали свириш с активни адаптери в усилвателя или е изходът на миксера - няма разлика? На практика това значи. Друг е въпроса, че обикновено в китарата сигнала преминава през по-малко части отколкото през пулт и от това може да се получи някаква разлика в звука. Разлика в звука ще се получи и от качеството на елементите в буфера в китарата и тези на пулта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 21, 2007 Share Отговорено Август 21, 2007 Забравих да спомена, че трика с DI-я става само ако е пасивен. Също така качеството не е максимално както се досещате и трябва да настроиш изходите си да са с подходящ волюм. Аз не ползвам пулт, но от настройките на картата регулирам нивото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 21, 2007 Автор Share Отговорено Август 21, 2007 Моят DI Box е пасивен, обаче сега трябва да правя кабели чинч - XLR - за да може от изхода на картата сигналът да се прати директно в обърнатия DI бокс. . . тогава пък го има проблемът небалансиран към балансиран сигнал. . . Switch, ти по какъв начин си го изпълнил това или изходите на картата ти са балансирани? А за активните адаптери - в такъв случай най-добре да се прескочи пултът, за да се съкрати пътят на сигнала максимално - а от софтуерния миксер на картата да се налучка правилното ниво да е колкото на адаптерите - май няма друг начин освен на ухо. Би трябвало да може разликата да се докара да е пренебрежимо малка. . . теоретично. Колко ще стане наистина е друг въпрос, но ще бъде подложено на проба! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 22, 2007 Share Отговорено Август 22, 2007 Нивото се докарва лесно като знаеш на колко гейн как трябва да звучи. Моята карта е с балансиран ТРС изход, което е силно желателно дори да ползваш най-добрия реамп бокс. Изобщо саунд карти без балансирани входове и изходи = Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 22, 2007 Автор Share Отговорено Август 22, 2007 Еми моят евтинджос Аудиофил 24/96 е с небалансирани RCA входове/изходи. . . така че забравям за всякакви реампинг боксове докато не си купя по-хубава карта. Въпреки това, мисля да пробвам реампване директно от картата към ампа когато някой светъл ден си инсталирам активните адаптери (другата седмица). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 22, 2007 Share Отговорено Август 22, 2007 Силно ти препоръчвам Emu1212m като по-евтина, но супер за парите си. Мойта сигурно ще я продам като се ъпгрейдна, но няма да е толкова скоро. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 22, 2007 Автор Share Отговорено Август 22, 2007 Като си купувах картата обмислях и ему-то, но реших да спестя някой лев и да си взема възможно най-изчистения вариант като функционалност. Никога не съм си мислил, че изрично ще ми потрябва за нещо балансиран изход. Не знам колко върви в Б-я и ме мързи да търся, но в томан има изгодни пакети за към 320лв всичко. . . за тва което пишат като функции. . . хммм. Абе както и да е, засега ще карам с каквото има и ще гледам да направя някоя проба при първа възможност. Живот и здраве ще пусна и сравнение - "нормален" запис и реампван да видим ще има ли разлика без реампинг бокс. Очаквайте продължение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 22, 2007 Share Отговорено Август 22, 2007 С баланситаните входове и изходи освен, че можеш да си спестиш главоболия с шумове и интерференции, нещата и звучат по-добре и има повече headroom. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 23, 2007 Автор Share Отговорено Август 23, 2007 Проблеми с шум и интерференции не съм имал досега, headroom имам предостатъчно на 24/96 за това което правя. . . абе не виждам смисъл да се вманиачавам след като не съм про. Иначе няма спор, че ему-то е хавата за целта (reamping). М-аудио май въобще не правят карти с балансирани входове и изходи, поне не в ценовия диапазон, който мога да си позволя (и има смисъл да си купя). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 23, 2007 Share Отговорено Август 23, 2007 Грешка! М-Аудио Аудиофил 192 е с балансирани входове/изходи. Това е следващият модел след 24/96. Аз се чудех кое да си взема, но тъй като и миксерът ми е с небалансирани предпочетох МАХ съвместимост и боцнах 24/96. Супер е картичката! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts