Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля помощ! Коя китара да си взема от тия 5


Damned

Recommended Posts

:-(:-(
Купи си "Дийн" и не се занимавай с глупости!

(убедих се лично)

Извинявам се много за off topic-a.

Кажи от каде го взе тоя Dean, защото тук ми се наду главата от Ibanez и Jackson...

 

Писах ти на лично от къде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сажелявам за пражописа ......

...Джаксъна JS30DK Dinky има тремоло та той ли е по добър или Ибанеца защтото искам да си играя с тремоло ???

 

Не съжалявай, а се постарай повечко! :topicsux:

 

От моделите, които си изброил, Джаксъна и Ибанеца имат сходно качество на тремолото така, че тук значение особено няма.

 

Ибанец предлага заоблен захват на тялото с грифа. Джаксъна е стандартен, като при Фендер. Усещането е като две парчета дърво едно над друго: за някой удобно, за други - не.

 

Помисли си какво свириш и дали този фактор би бил от значение за теб?

 

Успех!

Редактирано от bigjav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще я вземаш от музикален магазин (защото ме съмнява да е от нета :topicsux:) най-добре да пробваш на място. От тези аз бих си избрал jacksona ili ESP-то, в момента имам jackson от този клас и съм доволен, единствения недостатък е че липсва тремоло и адаптерите са слабички. Наскоро видях подобно ESP (сигурно по горен клас де) на китариста на Misery Index и доста добре обаждаше. Така че.. esp/jackson.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и такава дума като "аре" няма, има "хайде". И с това мисля, че привършихме да издребняваме :)

 

Даже мисля да се опитам да се отделя от великите надменни богоравни китарни богове (щот всъщност съм кух и не много добър металист ;) ) и да дам смислен отговор на пича. Да, и аз смятам, че няма да умре, ако се поразрови в търсачката, ама темата още не е изтрита, така че айл гив ит а трай.

 

Трите модела на Джаксън като звук, според мен, са еднакви. Различават се само по форма. JS серията е базовата серия на Джаксън, така че това са им най-ниския клас китари, които не правят чудеса. Аз лично не съм свирил с подобни, само съм зяпал, но до колкото знам, не са кой знае какво.

ЕСП-то е пак от най-ниския клас на ЕСП, но до колкото знам там компромис с изработката няма. Форма тип експлорър, дали е удобна е строго субективно.

Ибанеца е съвсем друга работа. Там изработката е по-различна, грифа е по-различен, има и тремоло. Не знам кое динки визираш, ама ако е нормалното, значни само ибанеца е с тремоло от 5те модела. Дали ти тряя тремоло си преценяваш сам. Ако ти трябва, фащаш го и бягаш бърже.

 

Ако нещо съм объркал, нека ме поправят.

 

Е много благодаря за информацията значи ибанеца е най-долнопробен ??? динкито и то е с тремоло ама е с 22 прагчета така че измежду тея двата да зимам Джаксъна/??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък мислех, че след седем години свирене човек би трябвало да знае какъв инструмент му трябва и за какво служи флойд роуз-а.

 

Е мноо ясно ама тука четох някви работи как се чупели на евтините китари а и аз имам един който е практически неизползваем е то си е от китарата де ама се таа та тва ми е мисалта става ли за нещо на такъв тип по-ефтина китара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Jackson KingV- JS30KV седи много удобно все едно е уформен за мен. ина4е наистина dean за мен са връх. и на външен вид (ако те касае много) и на звучене. DEAN rlz

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя е най-евтиния Ибанец с флойд, пробвал съм го и трябва да ти кажа, че наистина е "евтин". Това пък е ESP, колкото Squer e Fender. Аз лично бих си взел Jackson JS 30DK Dinky. Според мен това е най-добрия вариант от тези. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

^^ Човека си е избрал и взел вече, няма вече какво да му се дава акъл :whistle: А според мен е избрал най-добрия вариант от изброените 5... шестият :punk_guitar: И аз исках такова животно дет си е взел ама нямах пари ... Честита китара :wallbash:

Редактирано от Child^in^Time
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.