Fenix Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 http://www.youtube.com/BakNBlack Metal that sounds like other metal ЖЕСТОКИ!!!! изгледах ги всичките и установих няколко интересни факта: 1.Iron Maiden нямат собствено творчество 2.половината яки рифчета и мелодийки на Metallica не са на Металика Eвала на тоя пич. Цитирай
martinkfreeman Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 ^ Това за Металика наистина е вярно - не знам как никой не е забелязал "малката" прилика между Enter Sandman и Get Stoned (Stone). Children Of Bodom - In The Shadows (Darkthrone - Transilvanian Hunger) И черешката на тортата - чуйте първият албум на Candlemass. После сравнете с Ахат... Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Мери Бойс бенд - непознати улици - Cardigans - My Favourite Game.... Одете чуйте просто за ко си говорим....китарката е просто....... Цитирай
Carpe_diem Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 (Редактирано) Хахах, най-много ме изкефи как във "Metal That Sounds Like Other Metal: Volume II" изкарват Дейв Мъстейн плагиат от това, което той самия е измислил (и е гепено от Металика после)... Иначе яка компилацийка, ама има прекалено много случайни съвпадения... Ама и затова се казва Metal That Sounds Like Other Metal Мене лично това повече ме изкефи: Редактирано Декември 18, 2007 от Carpe_diem Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 Dream Theater много се "влияят" от Metallica... Мисля, че за 1-ви път чух Enter Sandman в live на Dream Theater. После в албума Train of Thoughts има по няколко такта, в които освен стилово се чува Metallica, и певеца пее наподобяващи неща от ...and Justice for All Но според мен няма лошо! Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 И за да не съм голословен: Dream Theater vs Metallica Открийте 9-те разлики! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 А бе, хора, вие четете ли? Не, че нещо, ма нека темата е за българските песни, както беше в началото Оттеглете си неадекватните мнения в друга Цитирам първия пост и щото и без това, не се чете, правим го цветен: blink: Продължение на темата за Азисовите изгъзици и кражби в малко по-глобален мащаб. Всеки да пуска каквото е чул и различил - КОНКРЕТНО!!. Формата е: БГ ПЕСЕН / ИЗПЪЛНИТЕЛ <-> НЕЙНИЯ ОРИГИНАЛ / ИЗПЪЛНИТЕЛ Ще падне яко писане ... Цитирай
lizardman Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 надявам се не ги мислите сериозно тия работи последните. музиканти сме все пак-помислете малко преди да ги правите тия заключения. това за Металика и Dream Teather например-просто иска малко вслушване. Цитирай
attyla_s Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 (Редактирано) Не съм фен на долните две групи, но... ... кажете, какво не е наред! Моля! Дюн / Б.Т.Р. <-> Stargazer / RAINBOW http://store1.data.bg/cicilag/mp3/BTR/BTR%20-%20Dune.mp3 <-> http://store3.data.bg/tarikata/-=files=-/M...20Stargazer.mp3 П.П. Извинявам се, че намесвам "групата №1 на Б-я" Редактирано Декември 18, 2007 от attyla_s Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 А бе, хора, вие четете ли? Не, че нещо, ма нека темата е за българските песни, както беше в началото Аз видях, но със закъснение! Но не съм единствен, пък и е весело според мен... Не знаеш ли, че от 1999 Metallica имат бг-гражданство??? Цитирай
TONY Отговорено Декември 18, 2007 Отговорено Декември 18, 2007 Не съм фен на долните две групи, но... ... кажете, какво не е наред! Моля! Дюн / Б.Т.Р. <-> Stargazer / RAINBOW Да вокалните партии в първи куплет, си приличат, но и не са индентични, тоест това нещо в съда няма да мине, доколкото чух внимателно, вървят заедно по - малко от 4 такта, което закона за авторско право допуска, тъй като може да има еднакви идеи по случайност, може без да искаш - просто нещо, някога си чул и ти се е набило. Може да е преднамерено, може и не - това ще знае този от БТР , който е писал тази част. За останалата част - претенции не може да имаш. А - сравнението на Баракуда - Харт и Трупъра на Мейдън - просто е НЕЛЕПО - галопа е характерна ритмична фигура на Мейдън. За един такт съвпадение на Ми минор - галоп - е смехотворно да се твърди - още повече Мейдън да са откраднали нещо, което по право си е тяхно. (нищо против Харт - от най - любимите ми, женски метъл банди ). Някои просто прекаляват с подозрителноста. Дрийм Тиътър - Металика. Ми да, те си правят парчета в стил Металика. В момента разучавам Ес ай ем - абсолютно такова е. Петручи никога не е крил, че най - любимите му рок групи са Металика и Мейдън (да , знам и за прогресив любимите му)(че, те и моите са тези - плюс Менауор , от тази година). ДТ редовно си правят концерти - с албуми на Мейдън или Металика - и ги праскат от край до край. Проблем да има? Цитирай
Mladen Отговорено Декември 19, 2007 Отговорено Декември 19, 2007 Хммм. мн инересна тема ... Сещам се за нещичко ..., но с точност не знам източника. Каризма - Минаваш през мен, използвана е началната мелодийка (открадната) от Джазмен на който не запомних името. В този ред на мисли аз знам, че плагиатстването на мелодия мотив след осмия такт си е кражба и понеже не мога да чета на френски, (малко на англ.) и особенно на руски (както беше пуснал колегата от по-горе накъкви линкове) се извинявам за невъзможността да се осведомя от там. Ако някой знае със сигурност кое се смата за кражба на музикално произведение да напише. А не всеки втори да си пуска теориите тука и да се получава нещо като "Канал 2001". BTW тъкмо получих оценката си по Интелектуална собственост (мн. добър 5 ) и знам нещичко за авторското право (и сродни на него) за звъкозаписи и др. подобни матеряли. Знам че претенциите към интелектуален труд не са вечни. Тоест даденият изпълнител има право на претенции към изпълненията си на живо и звукозписите, които е направил. За авторско право срока на претенциите към произведението е 70 години след смъртта на авторът, а за сродни на авторското право е 50 години след издаването на произведението. Така че смятайте си годинките и така. Best Wishes!!! Весели празници на всички ! Цитирай
SGEORGE Отговорено Декември 19, 2007 Отговорено Декември 19, 2007 Е не се сдържах...като стана въпрос за каризма... Ами да, това е парчето How Insensitive на Tom Jobim. Открийте 10-те разлики: Каризма Том Жобим Поздрави и...да живее българската поп музика Цитирай
Recommended Posts