LOE Отговорено Януари 7, 2009 Share Отговорено Януари 7, 2009 аз съм дългогодишен потребител на кубейс, и с 2 ръце гласувам за сонар, от скоро минах на сонар... възможностите са в пъти повече от тези на кубейс, проблема ми е само че трудно свиквам, тей като имам бая стаж със кубейс... но слава богу мозъка е направен така че да забравя Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Януари 8, 2009 Share Отговорено Януари 8, 2009 Айде и един + за Cubase Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
inqubus Отговорено Януари 8, 2009 Share Отговорено Януари 8, 2009 Ако си композирам нещо и се опитам да го запиша в Кюбейса минават години ... Странно защо, но на мен ми отнема около час-два да запиша 5-минутна песен с 8 аудио и 2 миди трака... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nota Отговорено Януари 8, 2009 Share Отговорено Януари 8, 2009 леко да попитам изобщо има ли някой който работи със сонар или всички ползвате кюбейс Аз работя с Сонар. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
monynikolov Отговорено Януари 8, 2009 Share Отговорено Януари 8, 2009 Който с каквото си е свикнал.От Кейк на Кюбейс и обратно си е шок при всички случаи.По различен начин са структурирани нещата.Затова нека всеки си кюта с кавото се е научил.Аз съм фен на Кейкуок, а той в комбинация с Саундфорч или Уейв лаб си става железен.Така че...Важното е да звучи крайния продукт добре а с какво го пишеш... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Януари 8, 2009 Share Отговорено Януари 8, 2009 Сонар + Семплитюд тук. За МИДИ Сонара на мен ми е по-удобен. Щайнберг - не ми понасят. Още от времената на Атари с процесори Моторола 68000 - той Кюбейза и там успяваше да забива през 7 минути. Да не говорим за ранните му нескопосано портнати към Уиндоуз версии - трагедия. Но това е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ - познавам и съм приятел с хора, които успешно ползват Сонар за МИДИ и Нуендо за звук. Въпреки, че като се пробват на Семплитюда - забравят тутакси за Нуендото... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Януари 8, 2009 Share Отговорено Януари 8, 2009 Аз за сега Cubase го ползвам само, да извлека семплите от там в wave формат, после всичко си правя в Adobe Audition... Sonar не съм ползвал до сега, само Cubase или Nuendo и то не новата версия 4 ами SX 3 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Януари 9, 2009 Share Отговорено Януари 9, 2009 Това с преминаването от един на друг софтуер едва ли е чак такъв голям проблем, ако човек е сериозен и методичен...поне при мен е така. Аз примерно работя едновременно на 4 различни софта, което ми се е наложило вследствие на различните платформи - в нас съм на Mac OS X, поради което работя на GarageBand (по-рядко) и на Logic (по-често), а пък в студиото бачкам на Cubase, Nuendo и Pro Tools. Засега единствено Pro Tools-а ми е малко тегав, щото отскоро се занимавам с него. Иначе софтуери бол - всеки от тях има и предимства и недостатъци, така че избора на програма най-вече трябва да е съобразена с конкретния тип работа, който ще се върши. Аз понеже се занимавам основно с писане на музика посредством миди, както и с правене на реклами - за мен най-удачните софтуери за целта са съответно Logic и Cubase. Сонар в нас и да искам не мога да инсталирам, щото го има само за уиндоус, пък в студиото е напълно излишно да се купува още една програма, която ще върши сходна работа с останалите. Pro Tools-a примерно е малко тромав за екстремно бързи задачки, но за сметка на това има други качества, полезни за правене и финализиране на музики разни и тем подобни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 проблем е повярвай интересното в тази тема е че хората казват какво ползват без да правят съпоставка между двете програми... айде проверете какво включват програмите, и какви творчески инструменти имат, за да разберете колко назад са продуктите на щанйберг (казва го човек който 7-8 години ги е ползвал, и съвсем наскоро е минал на сонар, поради липса на развитие в лагера на щайнберг) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nota Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Здравей !!! Имам един вапрос а той е следния: -значи става вапрос за TTS-1 т.е. -като заредиш TTS-1 в Сонар нали ти излизат един миди трак и 4-и аудио -и незная как да задам примерно ако искам да има ударни как всеки ударен да е на отделен аудио канал сещаш ли се за кво те питам? Благодаря Предварително. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Ако е въпроса за писане на миди файлове, мисля Cakewalk е по удачен, но за другото.. то който си разбира и на един разглобен магнетофон ще направи хубава продукция.... Cakewalk-а е по-гъвкъв за мидита, за свесването, толкова програми, човек работи с това с което най-много му подхожда, но не съм съгласен примерно, че Steinberg били толкова назад... Малко офтопик, защото темата е за Cakewalk срещу Steinberg, аз пък казвам, че за мастеринг и миксинг и изобщо обработка с аудио файлове, Audition e най-добър за мен... Лично мое мнение... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Сонара, да доста е шарен. Кубейс засега в МИДИ няма кой да ги бие...Засега! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 За мен специално е от значение, софтуера да покрива нуждите ми достатъчно гъвкаво и начина на работа да ме удовлетворява от гледна точка бързина на постигане на исканите резултати, стабилност плюс качество на звука. Наименованието и производителя нямат значение. От значение обаче за мен е и поддръжката, която предоставя производителя, както и вслушването от негова страна в желанията на потребителите. Не ми се "забавлява" с откриване на бъгове и ровене по форуми. По-точно нямам време. Предпочитам да го използвам за дрънкане и записи. Към момента използвам Samplitude by Magix. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nic Toms Отговорено Февруари 25, 2009 Share Отговорено Февруари 25, 2009 кое е подоброто ...като не гледаме операционната система Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Февруари 25, 2009 Share Отговорено Февруари 25, 2009 С което свикнеш да работиш край на темата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts