Георги ст Публикувано %s в %s Публикувано %s в %s Искам да включа китарата си към миди плеяр LaunchUey 49 за да звучи като различни инструменти. Възможно ли е това? Благодаря Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Аз мисля, че малко си се объркАл. LaunchUey 49 е MIDI контролер, без саунди и той трябва да тригира или външен саунд модул или някакви VST-та на компютъра. Можеш ли да ни изясниш какви инструменти точно искаш да тригираш, защото трябва да съществуват и да ги просвирваш някак си. Иначе тук гледам има някаква любопитна играчка за справедлива цена ... какво е качеството, вече не знам. Miditech Guitarface II Еталонът в индустрията е това, но и цените са други – Roland GK-3 Колегата @RevelanFriedman май имаше някаква MIDI играчка, той може да се изкаже компетентно по темата. Цитирай
TONY Отговорено преди 14 часа Отговорено преди 14 часа (Редактирано) Аз го правя така - китара , миди адаптер Roland Gk2 - Китарен миди интерфейс Roland Gi10 - към какъвто си поискам синтезатор или саунд модул. LaunchUey 49 е хубава клавиатура, но е ти да свириш на нея с пръсти, не да връзваш китара към нея. Тя е клавирен интерфейс. На теб ти трябва КИТАРЕН интерфейс! С него може да се вържеш към синтезатор, ел пиано, саунд модул по миди и да свириш на китарата, а да ти излиза звук от саксофон примерно ( или каквото и да е друго - цигулка, гайда и тн) Редактирано преди 14 часа от TONY Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 10 часа Отговорено преди 10 часа Тия Роланд играчки са от зората на демокрацията. Ако имаш такова в шкафа - как да е, използваш си го. Но да го купуваш ново не ми се струва добра идея. Особено както стои като тумор отгоре... супер грозотия. Друг (много по-невидим) вариант е с пиезо седла/бридж от Графтек + Hexpander платката. Обаче мисля трябва и един конвертор да се купи от 13-пиновия изход към "нормално" MIDI (5-pin) след това. Boss пък имат един (сравнително) нов проц, който работи директно с китарния сигнал. За тези Guitar-to-MIDI джаджи най-важно е колко бързо траква и да не си измисля грешни тонове, да работи с акорди и т.н. Нямам преки задълбочени впечатления. Миналата година пипнах всичко гореописано покрай един проект, но само на две на три и съм далеко от експерт. Освен по ъпгрейда/конвертирането с пиезо/МИДИ. 2 Цитирай
Recommended Posts