Enmko Публикувано преди 6 часа Публикувано преди 6 часа Здравейте, моят въпрос е доста различен. Чета мненията за дигиталните пиана,защото смятам да закупя за дъщеря ми,но питането ми към собствениците на такива е-имат ли в началото миризма на нова мебел,на пластмаса, миризма на МДФ,ПДЧ,боя,лепило и пр.Имам силна непоносимост към тези летливи съединения и понеже в един музикален магазин рабрах,че материала е някаква сплав се зачудих дали в стаята ще мирише на някои от тези изкуствени съединения. Благодаря! Цитирай
musicman Отговорено преди 5 часа Отговорено преди 5 часа Всяко ново нещо извадено от кутията има някаква "фабрична" миризма. И тя е различна за всеки производител, модел и т.н. Цитирай
Koobenot Отговорено преди 4 часа Отговорено преди 4 часа Нямам такъв опит. Като е чисто ново и ги разопаковам може да мирише малко на картон или пластмаса, но до там. Аз моето дигитално пиано го чистя с препарат за чистене на черна техника, според мен това е достатъчно. Цитирай
yamaha Отговорено преди 2 часа Отговорено преди 2 часа (Редактирано) Китайските пиана е възможно да имат някаква миризма на пластмаса, защото китайците невинаги използват подходящата пластмаса. Що се касае до реномираните производители от рода на Roland, Yamaha, Kawai, Casio, Korg - разопаковал съм поне 20 пиана от различни производители и не ми е правило впечатление да имат някаква миризма, когато са били чисто нови. Вероятно някои от тях и да са имали нещо много леко в началото, което още след ден-два е изчезвало без остатък. Тъй като и реномираните производители имат фабрики в Китай, предполагам че винаги спазват стриктно спецификациите на инструментите си, вкл. и материалите, които ползват за тях, независимо къде е произведен всеки един инструмент. Редактирано преди 2 часа от yamaha Цитирай
Recommended Posts