Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, моят въпрос е доста различен. Чета мненията за дигиталните пиана,защото смятам да закупя за дъщеря ми,но питането ми към собствениците на такива е-имат ли в началото миризма на нова мебел,на пластмаса, миризма на МДФ,ПДЧ,боя,лепило и пр.Имам силна непоносимост към тези летливи съединения и понеже в един музикален магазин рабрах,че материала е някаква сплав се зачудих дали в стаята ще мирише на някои от тези изкуствени съединения.

Благодаря!

Отговорено

Всяко ново нещо извадено от кутията има някаква "фабрична" миризма. И тя е различна за всеки производител, модел и т.н.

Отговорено

Нямам такъв опит. Като е чисто ново и ги разопаковам може да мирише малко на картон или пластмаса, но до там. Аз моето дигитално пиано го чистя с препарат за чистене на черна техника, според мен това е достатъчно.

Отговорено (Редактирано)

Китайските пиана е възможно да имат някаква миризма на пластмаса, защото китайците невинаги използват подходящата пластмаса.

Що се касае до реномираните производители от рода на Roland, Yamaha, Kawai, Casio, Korg - разопаковал съм поне 20 пиана от различни производители и не ми е правило впечатление да имат някаква миризма, когато са били чисто нови. Вероятно някои от тях и да са имали нещо много леко в началото, което още след ден-два е изчезвало без остатък.

Тъй като и реномираните производители имат фабрики в Китай, предполагам че винаги спазват стриктно спецификациите на инструментите си, вкл. и материалите, които ползват за тях, независимо къде е произведен всеки един инструмент.

Редактирано от yamaha