Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
21 hours ago, Koobenot said:

Интересен поглед върху ситуацията. :whistle:

Е, за някои от изводите във видоклиповете и ние вече стигнахме до тях преди време, като например този, че Suno не е талантлив автор, а а само бърз и добър ремиксер. :) 

Отговорено

^ Мен като че ли повече ме вълнува факта, че големите лейбъли се усетиха на къде духа вятъра и догодина ще секат яко от към цени за генерация, защото разбираш ли твоят материал бил базиран върху материала на Били Айлиш и й дължиш пари. Но така е, музикалната индустрия ще намери начин да ни изпразни джобовете още веднъж, досега беше за Platinum Edition, Remastering, Special Edition на легендарни албуми, че да се завъртят парите още веднъж, сега ще е на това ниво, след някое десетилетие кой знае какво друго ... ;) В смисъл такъв, изпълнителните директори на Sony Music ама грам не ги вълува какво мислят Кообенот и Ямахата по въпроса "за или против AI", те действат в посока как да се изкарат пари от него спрямо подредените карти на масата ... големи пари. 

Отговорено (Редактирано)

Suno Studio Secret: How to Make Suno Generate Vocals That Sound Like YOU!

P.S. https://audimee.com/ - Convert your vocals with our royalty-free voices, train your own voices, create copyright-free cover vocals, and much more.

Редактирано от solo5
Отговорено (Редактирано)

Хубавото е, че хората постоянно откриват нови приложения на AI. :)

Спомняте си как неотдавна (примерно преди ковида) постоянно идваха нови хора във форума и питаха как да си махнат гласа от песента, че да си ползват караокето. И тогава започваха едни дълги обяснения, как вокалът трябва да е в средата, да няма много ривърб, да не е много силен спрямо подложката, оригиналът да е за предпочитане във WAV, а не в MP3 и всякакви такива условности. Днес обаче AI изобщо не се интересува какъв ти е формáта, къде е вокалът и как е бил обработван - той просто го маха.

Наскоро ми се наложи да разделям водещ вокал от беквокали, за да останат само беквокалите и си мислех, че няма как да стане, понеже водещият вокал пееше също и втори глас (със същия тембър) върху тригласа на беквокалите, ама тая гад успя да се ориентира даже и за това. :P Любопитно ще ми е да си направя експеримент с песен, на която само основният вокал си прави и заден триглас с прелитащи се гласове, докато импровизира нещо с мелодията - един вид да му дам задача с повишена трудност. ;) 

Казвал съм го вече неколкократно из другите теми - "Много бързо се учи тая гад". :godbless:

Редактирано от yamaha
Отговорено

Преди седмица гледах Фрактура и там една певица спомена, че ако през 90-те от групата и са можели да се издържат само с музика, то сега не е така. Без допълнителна работа не ставало. Щяло скоро да им писне на музикантите и да започнат да се продуцират сами, защото за тях не оставало почти нищо. Та не знам, но AI ще допринесе за още по-тежкото положение при самоиздържащите се музиканти.

Скоро прочетох, че Boney M били буфосинхронисти и само Лиз Мичъл пеела. В записите участвала тя и продуцентът Франк Фариан. Между другото, това бил същият Франк Фариан, който по-късно станал продуцент и на Мили Ванили - други известни буфосинхронисти... Та явно на продуцентите изобщо не им пука, кой и как ще прави музиката. Едните са само за сцената, а другите правят музиката. 

Отговорено (Редактирано)
32 minutes ago, solo5 said:

...това бил същият Франк Фариан, който по-късно станал продуцент и на Мили Ванили...

Франк Фариан си беше продуцент с визия и винаги успяваше да намери начина как да направи един състав световно известен...по един или по друг не много редовен начин, дори и само да ползва танцьори, вместо певци. :P Дори и да вземем Бони М - сигурен съм, че съставът нямаше да има този успех ако през цялото време между жените не се кълчеше и Боби Фарел. :D

П.П. А използвах минало време, защото нали почина миналата година...а всъщност той и Боби почина, ама малко по-отдавна.

Редактирано от yamaha