Talic_Zealot Отговорено Август 1, 2007 Отговорено Август 1, 2007 (Редактирано) 1. Първата ми и досега единствена китарка -> ей я Мисля, че за мен имаше само предимства да започна направо на електрическа китара. Единственият възможен...недостатък е можеби това, че въобще немога да свиря с пръсти, но аз нито имам желание нито нужда да го правя така че... 2. 150 левчета.. и още 20 за пътя.. 3. Heavy Metal, Thrash Metal, Black Metal, Melodic Black Metal and my fav. Melodic Speed Metal ... което до известна степен обяснява защо не ми трябва да свиря с пръсти.. 4. Доволен съм ..да, защото със същата китарка се помъчих да хвана първия chord и същевременно направих първото си live изпълнение . От техническа гледна точка също съм доволен, защото с тея пари можех да си взема това чудо или Squier Strat и мисля, че 2-ката humbucker-и ми служи по добре, отколкото би някой Squier "by Fender" ако ме разбирате Редактирано Август 1, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
Михаил Отговорено Август 1, 2007 Отговорено Август 1, 2007 Не исках да правя още една нова тема, но моята е свързана с тази. Предложиха ми една Кремона на 5-6 годинки /на старо/, и това може да ми е първата китара. Подходяща ли е ако тепърва ще се уча да свиря? Класическа е, с найлонови струни/нови/??? Цитирай
ultrazone Отговорено Август 1, 2007 Отговорено Август 1, 2007 90-92г. започнах естествено на кухарка Кремона, която взех назаем за неопределено време от един пич, който всъщност въобще не държеше да свири на каквато и да е китара. След 2 години напразни усилия да науча целия репертоар на Металика на тая кухарка взех пак назаем за неопределено време ел. китара Пълдин - бяла стрела, абсолютно копие на ESP на Джеймс Хетфийлд. Само дето не звучеше по същия начин . Обаче беше с много удобен гриф и се свиреше доста по-лесно отколкото с Кремона. След като я върнах на пича нашите ми дадоха пари за една чешка китара втора ръка и едно кубе ЛАТ. Аз бях на върха на щастието разбира се!!! Китарата между другото беше доста добра за парите си, даже бих казал много много добре пипната. Името и е Янтар (който е свирил с чешки китари сигурно знае че не са никак лоши ).Много удобен, мек гриф, форма и цвят като на Gibson (моделът с който свири К.Сантана, никога не съм знаел кой е). Свирих с нея около 2 години и я продадох за жълти стотинки щото се бях депресирал нещо и исках да си купя нов касетофон . Цитирай
Evil_Eye Отговорено Август 1, 2007 Отговорено Август 1, 2007 Първата ми ел. китара беше черна Кремона, която взех на старо за около 150 - 160 лв. Започнах да уча акорди и парчета на Металика, общо взето това беше не много ползотворен(защото по-късно трябваше да премахна много грешно изградени навици), но испълнен с добри преживявания период.След 2-3 годинки я продадох, но останах доволен от това което ми даде Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 2, 2007 Отговорено Август 2, 2007 (Редактирано) ^ Евто, ама ти бая добре си я хотроднал, БТУ. да, твойта не е баш, както ги купувахме от магазина... Не, кремонката си беше съвсем STOCK, с оригиналните 2 хъмбъкера, не пренавивани. Той Фичо дълги години беше свирил на нея, та даже и записи студийни имаше. Всъщност, главният недостатък на този тип китари е, че са УЖАСНО грозни.. Иначе моя сблъсък с подобни дъски показва, че в сток вид те звучат значително по-правдоподобно от кремоните с форма на страт, както и от орфей/пълдин - ите в сток вид. Просто тези хъмбъкерчета, макар и малко странно изглеждащи, са си наистина large size двойни адаптери, не някакви соц-измислици, както при орфейките, и дори бих казал, че звучат убедително по-добре от най-евтините глухи двойни адаптери, които често слагат на евтините сток китарки. Един вид vintage са тия кремонски хъмбъкери.. Размерите и отстоянията са им ала-гибсън, с 50мм отстояние на винтовете под крайните струни. Редактирано Август 2, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
batsali Отговорено Август 2, 2007 Отговорено Август 2, 2007 Първата китара - Silvertone Revolver SS11, за 230лв от петте кюшета. Не си я давам за нищо на света. За тея пари се оказа доста свестен инструмент и като й сложих 10-52 перфектно ми се отразява на пръстите. Пробвал съм един Squier на същата цена ама беше боклук в сравнение с тази. Jackson за 600лв пак не ми хареса, единствено един Gibson, който съм пипал беше по-добър. Октомври ще станат 2 години откакто почнах да свиря и мисля към края на лятото да си купя един 7 струнен Ibanez. Интересно беше как реших да тръгна на уроци. С един приятел се базикахме да почнем да ходим двамата, след 2 дни намерихме учител, а на 4тия отидох да си купя китара. Не ходих много на уроци, сиурно към 12-тина само, и през повечето време не бях сериозен след това, но след като научих две сола до половината (Hotel California и Beyond The Realms of Death) се амбицирах и напредъка е сравнително голям. Само трябва да си избера 7 струнен Ibanez и се почва нова ера в музиката Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 2, 2007 Отговорено Август 2, 2007 (Редактирано) аз почти никога не съм свирил на акустичка,първата ми беше електрически орфей който вече ще е на около 40 години... китарата ми когато бях 8-ми клас 2-ри курс в електрото в Варна тука вече сме 2000година,но китарата изглежда съвсем по-метълски... 2004 година едногодишния скуаяр най в ляво двумесечния джаксън е последният за сега имам мерак на КРЕМОНА УЕСТЪРН,бех в магазина на завода в Казанлък и пипнах и чух и ми хареса повече отколкото по магазините или другите о конкуренти в цената - 267лв. п.п. НЕ СЪМ ХОДИЛ НИТО ЧАС НА УРОЦИ ПО КИТАРА,А МИСЛЯ ЧЕ ВЕЧЕ ИМАМ НУЖДА... Редактирано Август 2, 2007 от rocker_vn Цитирай
SlipFly Отговорено Август 2, 2007 Отговорено Август 2, 2007 1вата любов ми беше Кремона какво нежно име...не не толкова нежен гриф така че я разлюбих Цитирай
RUINIK Отговорено Август 25, 2007 Отговорено Август 25, 2007 Първата ми беше класичиска китара...все още не правех разлика м/у класическа и акустична и се чувствах много прецакан заради струните и най-вече от това че китарата беше за 7-8 годишно хлапе,а аз вече бях висок,порастнал 13-годишен метъл...но си купих голяма класическа китара "Hohner"(немска) за 145 лв и съм ужасно доволен от нея...сега ще си купувам ел. китара Цитирай
Slipaway Отговорено Август 25, 2007 Отговорено Август 25, 2007 Първата ми китара изобщо е един акустичен Фактор, който все си стои тука и си го обичам...Иначе първата електрическа - Орфей xD Той е някъф джазов модел or something, аве ужасна кирата...Скоро мисля да му пусна една обява за 20 лева на някой да го дялка, само да не го гледам повече ;D Цитирай
Васил Костов Отговорено Август 25, 2007 Отговорено Август 25, 2007 Мишо направо я подари тая китара! Вярвай ми никой няма да иска да я купи! Цитирай
KingdomX Отговорено Август 25, 2007 Отговорено Август 25, 2007 много яка тема. Върнах се в младините си хахаха. Първата ми китара беше Орфей. Купих я за сегашни 5 лв. Само адаптерите и бяха в диви* , но това не беше проблем за мен, защото аз нищо, както и сега не можех да изсвиря Инъче историиката е много приятна със събирането на 5-те лева. Трябваше да бачкам 2 дена да си я купя, а аз тогава продавах вестници....мисля бах седми клас...класиката със светофарите и викането по улиците " ВЕСТНИК МАРИЦА"....еххх беше много забавно....на нея дрънках май за първи път началото на Фиър оф дъ дарк. ПП благодаря на пича пуснал темата, че ми върна усмивката на лицето Цитирай
mimstudio Отговорено Август 26, 2007 Отговорено Август 26, 2007 Кремона разбира се,май беше "Роза" или нещо подобно. В последствие и слагах адаптер и какви ли не експерименти си правих с тва нещо,но то така и не звукна. Остана на тавана на бившата ми жена която я беше префасонирала за нещо друго,май за подпирачка на вратата на стар шкаф... Не съжалявам...това беше един доста нескопосан екземпляр от соц.китаропроизводството,където се гонеха планове и за качество никой не обелваше дума,важното е да има с какво да дрънчи народа ,да дига джангър и да не мисли за гнилите капиталисти..... е,остава само сантименталната стойност хихихи :) Цитирай
npokonu Отговорено Август 26, 2007 Отговорено Август 26, 2007 (Редактирано) Първата беше акустична Кремона за 56 лв. с две дупки, ама това беше 1983г. Още си я пазя. Бая спомени имам с нея. Около 89-90г. се сдобих с Кремонски Стратокастър, черен с три сингъла и си мислех, че от това по хубава китарка няма. Ходих вътре в завода да си го избирам измежду стотина други. Половината парчета на Iron Maiden съм изкарвал с нея. Голям кеф. 3 години по-късно си взех Хонер с флойд, HSS. Е**х ти Кремоната, така съм се мъчил. Редактирано Август 26, 2007 от npokonu Цитирай
vlex Отговорено Август 26, 2007 Отговорено Август 26, 2007 (Редактирано) Хаха, първата ми я хариза един авер... Кремона "Иглика"... Много стабилна уестърн китара ... Мина се не мина време и си купих един Keiper от швабско и те оттогава като почнаха да се валят Взимам разни трошки, колкото да си изкарам яда и агресията със зегето и пилите и после мязат на нещо... Зася са 6, като една е в процес на боядисване(руска минорна 3/4-ки), а другата е просто на парчета(бас орфей зебра), че нещо се окучи дялането на Krammer AXE копие от махагонена талпа... Айде дано новото попълнение е готово скоро, че нямам търпение Яка темичка Редактирано Август 26, 2007 от vlex Цитирай
Recommended Posts