Hillbilly Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 - Фамилията Кинг - Б.Б., Албърт (особено) и Фреди- Робърт Джонсън - бащата - Т-Бон Укър - Чарли Патън - Робърт Крей - ПАТ ТРАВЪРС - Джони Уинтър - с който сме родени на една дата - продуцента му Рик Деринджър - СРВ и брат му Джими - Бо Дидли - Дуейн Алман - Гилмор тоже - АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ РОРИ ГАЛАГЪР И маса други хора. Специални благодарности на DOCC, че ме светна за Вивиан Кимбъл. Като абсолютен фен на ДИО, това е най-добрата новина, която съм чул напоследък. Роко,баце ,забрави големия Албърт Колинс (оня изрУд с Телекастера,лека му пръст...),и да се сетим за Дедовците-Мъди Уотърс,Биг Бил Брунзи,Хаулин Улф,Джери Рикс (е от те-тоя за 1 път чух блус) и още много стари негри,от които е тръгнало всичко. Ако на някой му е интересно,достатъчно е да намери албуми на авторите на парчетата от кавър-албума на Клептън "От люлката". А и аз съм фен на Ангъс Йънг,Хендрикс,Стиви Вон и т.н. ,ма Гари Мур не е блус китарист според мен(не че не може и това да свири страшно ) Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 27, 2006 Автор Отговорено Ноември 27, 2006 ...ма Гари Мур не е блус китарист според мен... Леле, леле, какво доживяхме. Тцъ-тцъ-тцъ-тцъ-тцъ-тцъ-тцъ... Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 ...ма Гари Мур не е блус китарист според мен... Леле, леле, какво доживяхме. Тцъ-тцъ-тцъ-тцъ-тцъ-тцъ-тцъ... Ми не е, Тин лизи блус група ли е? Също така "баладите" не ги мисля за блус (нали за Ритъм "н блус е темата?) Също така казах,че го свири страшно(бързо :green: ),но някак,не му е "кръвната група" :think: Цитирай
Ivan Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 ...Jeff Beck дали влиза в тази класация Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 И аз винаги съм мислил че Г.Мур не е точно блус китарист,но не съм сигурен,че съм прав.В тази връзка искам само да задам един въпрос към по запознатите.А именно- Какво точно е блуса,в смисъл на какво трябва да отговаря един музикант или група за да бъде включен в това понятие. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 Какво точно е блуса,в смисъл на какво трябва да отговаря един музикант или група за да бъде включен в това понятие. Благодаря за този въпрос! Значи: 1. Свири се 12-тактовата схема до безкрайност, във всички парчета; 2. Изключение от "1"-некое буги-вуги или нещо "тежко", 12 минутно на един акорд, задължително трябва да може да се изсвири; 3. Нещата от предходните две точки трябва да се свирят по различен начин, всеки път - сега, ако някой попита как, след като всичките ти парчета са всъщност едно (че даже често и тоналността и темпото са същите), значи, НЕ става за блус; 4. Разбира се и тук идва мястото на най-важното, а то е "и още нещо"-то, което вече прави изпълнителят/групата, блус-музикант с характерно звучене и дъра-бъра. Цитирай
nip Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 1. Свири се 12-тактовата схема до безкрайност, във всички парчета; Вярно е, че това се използва най-често, но изобщо не е във всички неща и изключенията не са само споменатите в т.2. В едно интервю за Guitar.com, на въпросa дали би показал някои не толкова популярни блус схеми B.B.King отговаря, че освен 12 тактовата се използват и 8 тактови схеми, и то не рядко от много изпълнители... B.B. King - Guitar Lesson Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 че освен 12 тактовата се използват и 8 тактови схеми, и то не рядко от много изпълнители... Уф, ми да - много бързах с отговора и за това само започнах, пък ще се допълва, разбира се... Цитирай
JS_Ibanez Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 1.Gary Moore 2.Gary Moore 3.Gary Moore Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 (Редактирано) За да бъда съвсем честен, смятам да споделя някакви такива мои наблюдения в/у блус китаристите (абсолютно без претенции да са верни). СРВ, Джони Уинтър, Гери Мур, Ерик Сардинас, Пат Травърс, Рори Галагър, Питър Грийн, и прочее а ла Тексас Фийл (Гери Мур и Питър Грийн имат известни отклонения)пичове, по-скоро са китаристи отколкото блус китаристи. Докато Джон Лий Хукър, Коко Монтоя, Би Би Кинг, Лъки Петерсън, Бъди Гай, Робърт Крей, архаиците Чарли Патън, Ти-Бон, Букър Уайт, Мъди Утърс, Бо Дидли и прочее, свирят някакви абсолютно натурални пинизи без претенции за велико изкуство и по-скоро с китарата дооформят настроението на разказа и тя е на втори план след историята. Общо взето Блус без Ритъм не става. Та на този маниер викам Блус. А иначе всички цепят зверски, просто белите са по-състезатели ... - John Lee Hooker и - Lucky Peterson пропуснахме Ще се присетим и за други. 1. Свири се 12-тактовата схема до безкрайност, във всички парчета;А точно на тебе ли да ти разправям за 12-те такта и как ги няма в основни парчета. Редактирано Ноември 28, 2006 от RockoBG Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 (Редактирано) Знаех си че ше ме убиете с камъни за Гари Мур :green: :green: .Ако трябва да обобща мнението си за него -Универсален китарист(демек свири отсекъде ). За 12-тактовата-от най-любимите ми Блус китаристи е Ангъс Йънг,а АС/ДС имат само едно The jack в тази схема-а са де?? Жокер-почти всички цепят основно и най-вече Пентатоника :idea: Редактирано Ноември 28, 2006 от Hillbilly Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 (Редактирано) Абсолютно подкрепям относно Гери Мур на мен ми е сред фаворитие, но не в блуса, а съм пропуснал много блусари. Редактирано Ноември 28, 2006 от RockoBG Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 Добре де, разбрахме се, че може блус и без 12-те такта :killyou: Разказвайте след тях, що иде? Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 Фийлинг,или с думи прости-чувство,настроение.. Цитирай
nip Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 Разказвайте след тях, що иде? За B.B. King блусът е това, което идва от сърцето му и което се харесва от ухото му, но нещо ми се струва, че почваме много да бягаме от първоначалната тема... Цитирай
Recommended Posts