Радослав Кочев Публикувано преди 20 часа Публикувано преди 20 часа Здравейте, Купих си тази китара - KX500 Etched. Китарата е с Fishman Fluence Moden адаптери. Проблема ми беше (който мисля че реших), че като свиря метъл и се слушам на слушалки някак си bridge адаптора беше прекалено горещ. Високите бяха прекалено високи и чувах всякакви шумове, които като слушам другите как свирят в youtube не съществуват. Проблема го реших наскоро като свалих височината на адаптерите спрямо струните от 2мм на около 6мм. Производителя препоръчва височината да е око 2-3мм. Сега всичко звучи точно както искам, но все пак се питам дали не правя нещо грешно като ги отдалечавам толкова много от струните. Някой беше коментирал този проблем в интернет, че е възможно някой от потенциометрите да не работи както трябва (или да има някакъв друг проблем със свързването и електрониката). Не разбирам, за това искам съвет от тези с много повече опит в свиренето. Грешно ли е да ги сваля толкова много или като съм постигнал желания звук всичко е ок? Благдоаря, Радо Цитирай
synchu Отговорено преди 5 часа Отговорено преди 5 часа 14 hours ago, Радослав Кочев said: .... Сега всичко звучи точно както искам, ...... То това е целта - нали така Ако всичко звучи както трябва - значи е както трябва. 2 Цитирай
Kim Отговорено преди 5 часа Отговорено преди 5 часа Относно височина на адаптери не съществува грешно-правилно, важно е разстоянието да бъде мерено при притисната струна на последно прагче и адаптерите да са по-отдалечени от ниските струни отколкото от високите. Цитирай
Recommended Posts