musicman Отговорено вчера в 07:40 Отговорено вчера в 07:40 Как се настройва това нещо? Предполагам е различно от китарата, понеже иначе можеш да си го изсвириш това и с китарата? 1 Цитирай
DANEV Отговорено вчера в 11:09 Автор Отговорено вчера в 11:09 Звукът е различен и звучи доста по-добре на такава китара. Иначе строят е същият - стандартен. Съответно разбира се, може да се настройва и в други, отворените са често срещани. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 20:37 Отговорено вчера в 20:37 ^ Дървото, адаптера и конструкция най-вероятно оказват влияние върху звукът, но за мен най-голямото преимущество на този тип китари е позицията, в която е разположена. С хоризонтално разположение инструмент цялата опора на пръста върху слайдът е много по-щадяща и прецизна, отколкото ако трябва да го правиш на традиционна електрическа китара, където bottleneck-ът като ти е върху целият пръст, трябва да имаш друг опорен върху грифът, което от скромните ми занимания съм забелязал, че резултира в повече напрежение върху пръста и повече нужно усилие, за да се постигне същият тон/контрол върху тона. Аз имам друг въпрос от любопитство – какви струни се ползват за слайд китара? Специални ли са и интонира ли се по същия начин? 1 Цитирай
DANEV Отговорено преди 14 часа Автор Отговорено преди 14 часа Струните са стандартни. Интонирането е доста трудно. Изисква се време, за да се научиш да си точен, а това е най-важното, защото иначе, какъвто ефект може да бъде тази китара, се превръща в ужасен дефект... Иначе идеята е същата като при слайд на стандартна китара, тази е фретлес, това е разликата, освен че се свири хоризонтално... 1 1 Цитирай
Recommended Posts