Koobenot Публикувано %s в %s Публикувано %s в %s Не един и двама озвучители споделят, че за живият звук на барабаните в метъл бандите, които озвучават се използват тригери и семпли. Аргументът е прост – за да докараме една каса или соло барабан да звучи в PA системата като топовен гърмеж са нужни сериозни подавания на EQ, компресия, saturation добър noise gate, правилно разположение на микрофона/микрофоните. Сцените са различни, акустиката също и това трябва да бъде съобразено. Както можете и предполагате, някой умен човек се е сетил, че е много по-лесно за озвучаване и смесване ако се поставят тригери на барабаните и по този начин хем намалява processing-а след микрофоните, хем имаме консистентен звук при различните сцени. В главата ми има обаче една дилема – вие съгласни ли сте да слушате как някой тригира семпли, докато свири? Не се ли губят онези фини нюанси в тоноизвличането от истински барабан или високото темпо и агресията на музиката не предполагат такива проблеми? Ето малко "кликбейт" мнение по темата: 1 Цитирай
musicman Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Абсолютно ЗА! Щом нещо работи за някой - кой съм аз, че да го съдя? Даже има доста народ, които изобщо не ползват акустични барабани. И тук говоря за рок, метъл и т.н. И защо не? То и китарата не е "автентична" доста отдавна, ползваме усилватели, ефекти ... ама хората на това се кефят. Ако постигаш, това което искаш - ползвай каквото ти върши работа. Като фен, дреме ли ми - не. Ако ме кефи каквото там свириш, изобщо не ми дреме какво ползваш. 1 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Тц-тц-тц... Ник'ви сектанти не сте вий, ейййй! 2 Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s ^ Че то колко хора в света има дето могат да свирят сектантски? Моят любимец от сектантите е този, другите като не могат по-добре със семпли, да не се излагат, като ще се хвърлят на такива сложни жанрове ... Другият от сектантите, който заслужава уважение е този: 1 Цитирай
Recommended Posts