Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Гугълският транслейт нищо не разбира...или поне не тънкостите на балканския характер - щом динакордският сайт казва обратното, значи е така. :lol:

Edit: Упс...Динакорд не беше ли немска фирма? (my fault) :blush:

П.П. Направихме на нищо темата на човека. ^_^

Редактирано от yamaha
  • Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

И аз мисля, че е немска...

Към автора. Щом си начинаещ (пък и да не си) - вземи прочети упътването, там е обяснено кои бутони/потове/вход/изходи какво правят и за какви цели се използват. :yes:

Отговорено
1 hour ago, Baby Thomas said:

...вземи прочети упътването, там е обяснено ...

То пък като се сетиш как китаец пише упътване и как обяснява кое-какво...май по-добре ние да му обясняваме. :P

А относно Динакорда - направих си труда още същата вечер да проверя как се произнася и установих, че немците си му казват "динакорд", докато англичаните го правят на "дайнакорд", че да им е по-удобно на езика, пък и нали онова за тях си е 'уай'. ;)

• 2 weeks later...
Отговорено

^ @yamaha Тия дни се сетих, че за говорене съм забелязвал някои озвучители да ползват наустници/брошки. Има ли някаква евтина серия, която да се чува горе-долу окей и заслужава ли си начинанието за озвучаване на говор? Останал съм с впечатлението, че всичко що е евтина брошка или съска/бумти или има някакви странни високи микрофонии ... 

Отговорено (Редактирано)
33 minutes ago, Koobenot said:

.....всичко що е евтина брошка или съска/бумти или има някакви странни високи микрофонии ... 

...или няма чувствителност. ;)

Не смея да ти препоръчам нищо, защото с евтините брошки имам неприятен опит (вече съм взел няколко, които не стават за нищо). А ако под "наустници" имаш предвид хедсетовете (диадемите), от тях по може да намериш нещо евтино, дето да става за говор (горе-долу), най-малкото защото се позиционира точно пред устата, докато за евтини брошки просто забравѝ.

Редактирано от yamaha
Отговорено
10 minutes ago, yamaha said:

...или няма чувствителност. ;)

Това по принцип го лекувам с DI BOX, ако връзката е небалансирана и в повечето пъти "минава номера", рядко съм попадал на балансирана връзка с ниска чувствителност ... сигурно има, просто аз не съм срещал

Отговорено (Редактирано)

Абе то нека микрофонът на "брошката" едвам да задейства, пък ще те видя как ще те оправи DI-бокса. ;) Тия дето съм ги взел, всичките са с мини XLR...и пинове окъсявах, и какво ли още не опитах...не става и това си е, но те толкова и струват, та не съм очаквал нещо друго...

Редактирано от yamaha