Koobenot Отговорено Октомври 26 Share Отговорено Октомври 26 25 minutes ago, yamaha said: И сега допълнението - и на 4-те микрофона съм им сменил шпулите с по-хубави, за да имат повече налягане и да изкарат по-добри честоти. Шпули за микрофони от къде откриваш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Октомври 26 Share Отговорено Октомври 26 (Редактирано) Двете паснаха от един стар немски VHF комплект останал от баща ми, а другите две ми ги даде един колега (тия немските звучат една-две идеи по-хубаво, онова момче пя на единия микрофон с такава шпула). Просто ползвам майката и микрофоните като предавател/приемник. Шпули има и в Aliexpress, но най-често са същите, които слагат в техните евтини безжични микрофони, а понякога дори по-лоши. Малко ще се отклоня от темата...от обсъжданията ни на ЛС знаеш, че често импулсивно купувам всякакви неща от Али-то за проба (аудиокарти, микрофони и т.н.) и понякога даже имам много добри попадения. Преди месец си казах..."имам толкова много хубави жични микрофони, що да не взема нещо, дето хем да елиминира кабела, хем микрофоните да звучат хубаво както си звучат"...и взех за проба това. Само дето хич не съм доволен, но и за тия пари не очаквах да е нещо различно - лек лаг, малък обхват, известен спад в качеството. Все пак реших да си ги запазя, защото понякога ходя в една зала да озвучавам разни представяния на книги, предизборни срещи и др. подобни неща и на тия мероприятия почти винаги има въпроси от публиката. Ползвал съм безжични микрофони, които подавам назад по седалките докато стигнат до питащия, но така няма да има нужда изобщо да свързвам безжичен комплект, а просто пъхвам 2 от жичните в джаджите, а приемникът включвам в свободен канал - става за секунди и за тази цел мисля, че са си съвсем ОК дори и с недостатъците, които изброих. Редактирано Октомври 26 от yamaha 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Октомври 26 Share Отговорено Октомври 26 22 hours ago, yamaha said: Ползвал съм безжични микрофони, които подавам назад по седалките докато стигнат до питащия ... Обърни внимание на Catchbox микрофоните, струват безбожни пари, но съм убеден, че има и DIY решения, спестяват доста главоболия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valyo_93 Отговорено Октомври 26 Автор Share Отговорено Октомври 26 в понеделник на работа ще ви покажа какви микрофони имам и дали ще може да се сменят шпулите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Октомври 26 Share Отговорено Октомври 26 (Редактирано) 21 minutes ago, Koobenot said: Обърни внимание на Catchbox микрофоните, струват безбожни пари, но съм убеден, че има и DYI решения, спестяват доста главоболия. Не виждам смисъл за такива епизодични мероприятия - озвучаванията са ми като допълваща дейност към основната. А и тия кубове хич не ми харесват - за някоя презентация на Гугъл (примерно) в лекционна зала с млади хора стават, но в онази голяма концертна зала дето ходя чат-пат, в публиката има много възрастни хора, които дори не знаят как да държат нормално пред устата си микрофон, а какво остава някой да им подхвърли някакво кубче, дето после да се чудят какво да го правят. Отделно пак има нещо подобно на приемник-майка, което допълнително обезсмисля цялата врътка, в сравнение с обикновен безжичен комплект микрофони. 14 minutes ago, valyo_93 said: в понеделник на работа ще ви покажа какви микрофони имам и дали ще може да се сменят шпулите Като ги снимаш, махни преди това 'шапките', за да се видят капсулите или най-добре им измери прецизно диаметъра външно там дето влизат в корпуса. Редактирано Октомври 26 от yamaha 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Октомври 27 Share Отговорено Октомври 27 Да допълня нещо преди колегата да си е поръчал микрофони. Днес хвърлих един по-подробен поглед само на G-Mark микрофоните, от които има голямо разнообразие на модели. Koobenot, вероятно харесваш звука на твоите микрофони, защото установих, че G-Mark не ползват шпули от външни доставчици, а си ги правят сами. Другото положително, което забелязах при тях е, че четворките им, за разлика от аналогичните четворки на повечето от другите китайски производители, които изкарват сигнала само на 2 канона (всеки 2 микрофона минават на 1 изход), а някои дори и това си спестяват като слагат на 4-те микрофона само един сумиран XLR + 1 сумиран жак, тия на G-Mark са си с 4 отделни изхода и за бонус даже може да мениш честотите. Това ме оставя с впечатление, че тази фирма гледа по-професионално на продуктите си и вероятно ако колегата си вземе някаква двойка на G-Mark, примерно G320AM (като този от линка му), GLXD4 или EW100 (примерно), които са на сходна цена - шансът да получи нещо читаво е по-голям, отколкото ако си купи нещо за същата цена от друг китайски производител. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Октомври 27 Share Отговорено Октомври 27 ^ @yamaha Благодаря за разясненията ... очевидно съм извадил късмет, би било интересно да се тества един и същи модел с VHF и UHF предаване, да се види кой ще извади по-добър звук, но при положение, че стоят 360 дена в кутията и се вадят именно за разни агитации, монолози и т.н. за мен лично не си заслужава експеримента. Освен това дори на такива "разговори с публиката" предпочитам да сложа един динамичен кабелен микрофон на стойка и хората да говорят през него, отколкото да разнасят нещо, дето както самият ти казваш нито знаят как да държат, а шанса да изпуснат е по-голям. P.S. Ако искаш да цитираш някого и той да получи известие, може просто да сложиш кльомба/"маймунско а" и след нея пишеш потребителското име на човекът, ще ти излезе падащо меню с попадения, нацелваш го и готово. -> @yamaha, @Koobenot. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Октомври 27 Share Отговорено Октомври 27 (Редактирано) 25 minutes ago, Koobenot said: ...би било интересно да се тества един и същи модел с VHF и UHF предаване, да се види кой ще извади по-добър звук... Ако са с едни и същи фирмени шпули, звукът ще е еднакъв, независимо от това в какъв обхват работят, понеже предполагам, че останалата им електроника е сходна. А за цитирането - не искам нищо да цитирам и някой да получава известия...просто никнеймът ти е малко дълъг, пък и клавиатурата ми понякога повтаря "о"-тата и други букви и ми е по-лесно да направя един копи/пейст от някой твой предишен пост. Edit: А относно ония кубчета, дето си ги подхвърляха на клипа и дето само сторидж кейса им струва 250 евра, нали се сещаш за 2000 евра какъв модел двойка микрофони и от кои точно фирми ще предпочета да си взема пред Catchbox-а с двете кубчета. Редактирано Октомври 27 от yamaha 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Октомври 27 Share Отговорено Октомври 27 2 hours ago, yamaha said: Edit: А относно ония кубчета, дето си ги подхвърляха на клипа и дето само сторидж кейса им струва 250 евра, нали се сещаш за 2000 евра какъв модел двойка микрофони и от кои точно фирми ще предпочета да си взема пред Catchbox-а с двете кубчета. Аз затова и написах, че може да си ушиеш само "възглавницо-подобни" DIY кубчета, ако се опре до там, дори шивашка фирма на ишлеме не би ти отказала, пък вече вътре си слагай какъвто микрофон намериш за добре ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valyo_93 Отговорено Октомври 28 Автор Share Отговорено Октомври 28 Тези ми са наличните,черния бива но белия е по зле. https://dox.abv.bg/download?id=2a210c01f2# - Линк за сваляне https://dox.abv.bg/download?id=bf51653f99# - Линк за сваляне https://dox.abv.bg/download?id=c4000cecdb# - Линк за сваляне https://dox.abv.bg/download?id=54f0f80012# - Линк за сваляне Колко пари са ми необходими за добри микрофони по възможност безжични.Ако им сменя шпулите ще станат ли или да не се занимавам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Октомври 28 Share Отговорено Октомври 28 ^ Всички микрофони, които сме реферирали в предишните постове стават за рецитал. Моят съвет е първо да си поръчаш някаква двойка безжични микрофони и едва тогава да сменяш шпули, ако не се чуват добре за говорене. "Добри микрофони за говорене" са всички изброени преди до тук. Няма нужда да унищожаваш работещи жични микрофони, преди да са дошли безжичните. 14 minutes ago, valyo_93 said: Колко пари са ми необходими за добри микрофони по възможност безжични. Аз повече от 100 лв. за говорене не бих инвестирал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valyo_93 Отговорено Октомври 28 Автор Share Отговорено Октомври 28 А може ли по подробно кои бутон за какво е за канала на микрофона и как да го наглася най добре https://dox.abv.bg/download?id=87eaba6e41# - Линк за сваляне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Октомври 28 Share Отговорено Октомври 28 ^ А усилвателя къде е? В колоните (активни) или е отделен? Питам, да не би да е пауър миксер и да изгориш нещо, преди да обясняваме как да го настроиш ... Освен това, с какви кабели разполагаш? Да не се окаже, че има липсващи/неработещи или дефектни? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 28 Share Отговорено Октомври 28 На втория канал как яко са му "настроени" високите... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Октомври 28 Share Отговорено Октомври 28 ^ Не винаги е "озвучителско решение", ако е местен или пренасян се разбъзикват тия копчетии ... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts