Jump to content
Българският форум за музиканти

Забързване при запис - моля за съвет


Recommended Posts

Здравейте, при запис с микрофон ZOOM H2N записът в програмата (в случая Адоб Адишън) е една идея по-забързан, от това, което в действително свиря. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, моля да даде информация 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тоналността променена ли е с малко или само темпото мърда? Обикновено в DAW всичко се отчита автоматично и не би трябвало да има такива проблеми, но ако нещо е било записано на 44.1, а го възпроизвеждаш на 48 KHz, ще се случи точно това (темпо & тоналност)...въпреки, че ако наистина е само "една идея" както казваш, би трябвало да води до доста по-малка промяна от това, което описвам.

Off/ Наскоро имах друг подобен случай, където разминаването наистина беше една идея - бях записал песен на един квартет, който искаше да прави видеоклип на песента. Снимали каквото снимали, дадоха ми суровия материал, започвам да събирам кадрите и по някое време наслагвам оригиналния аудиозапис. И като започна едно разминаване между аудио и видео - началото сихнронизирано идеално, но като минат 7-8 секунди и започват леко да се разминават, а на 15-тата вече става драстично. Питах ги от какво са пускали аудиото при снимките - "от телефона", колкото да чуват и да синхронизират. Както и да е, оправих проблема с минимално разтягане на всеки отрязък от видеото, понеже не ми се искаше да пипам аудиото. Така че тези малки промени могат да се  дължат на различни причини.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснах да спомена нещо доста основно - това нещо се получава, когато използвам въпросния Zoom, като микрофон за директен запис в реално време в програмата, тоест не прехвърлям вече готов запис и тогава да се случва въпросния проблем.
Но благодаря за съвета, ще погледна отново настройките на микрофона, мисля че по подразбиране всичко си беше на 44.1, но ще видя отново. 
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аха, ясно. Предполагам, че не подаваш сигнала от малкото изходно жакче, а директно ползваш USB връзката? В този случай гледай и на двете места да има едни и същи цифри, респ. или 44.1<->44.1, или 48<->48.

Въпреки, че за мен "една идея" е доста по-малко от 44.1->48, но знам ли за теб какво е. ;)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз същ бих проверил дискретизиращата честота, имал съм и по-фрапантни случаи 44.1 -> 192 където вече направо си звучи като катериците Чипмънкс ... :) Иначе другото, което ми дойде да наум евентуално тоя рекордер да има функционалнст, която умишлено забързва записа (все едно е пуснат клип в Ютуб на 1.25x), с цял бавно-говорещи хора по време на интервю да ги излекуваш още от източника. В книжката трябва да пише. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не е латенция от драйвера му (ако има такъв изобщо). Оставам с впечатление, че се използва като микрофон+аудио интерфейс 2-в-1... :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.