Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Като гледам изглежда като HiFi/студийно стъпало, провери в какви режими работи при продължителна употреба, дали загрява и т.н., защото ако го храниш със сигнала от преампа, той праща материал по целия честотен спектър, и ако свириш разни каръщъци в "Дроп Щъ", със сигурност най-ниската ти струна на китарата е под 80Hz и дори да няма чуваеми недъзи е възможно да го товариш в хода на времето. Освен това входовете на това стъпало очакват тончестотен сигнал, като плеъри/DVD/изход на аудио интерфейс, а не лампов преамп. Ако се чува добре и няма поражения – става, но със сигурност това стъпало не е за свирене, а за възпроизвеждане на матрЯл ... 1 Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s Дропове не ползвам, имам 2 в Си стандарт 😀 В момента пътува насам един осмак, баритон 😉 Дано да не изпуши усилвателя, но така или иначе това е временно решение, докато реша какъв да взема. Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s На тоя агент не му вярвам. Всичките му демота изглеждат страхотно и звучат по идентичен начин. Проблема с риска при моята система го реших като сложих процесора след преампа и тогава в усилвателя, хем да има и някой ефект. Изяждането на сигнала е пренебрежимо. Но единственото което може да се ползва реално са модулационните ефекти и дилей, ревърб. Всичко останало реже доста, дори е кю. Но то няма и смисъл. Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Ми, по принцип тоя проц очаква сигнал от китара, не от изход на лампов преамп. Изяждането е не само на това ниво по отношение на съвместимост на импеданси, ами освен това тея модулационни/дилей/ревърб, за да се запазят, без FX Loop ... терсене работа, въпреки че са ти след преампа в твоя случай. 6 minutes ago, svet.k said: На тоя агент не му вярвам. Всичките му демота изглеждат страхотно и звучат по идентичен начин. Защото разбира как да прави звук и знае какъв звук иска да постигне. Както не веднъж сме писали, хубавият звук не е в скъпите неща, а в това да знаеш как звучи едно нещо добре. Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s Да, така е. Наистина в моя случай такъв амп би свършил работа, вместо да търся недъгав такъв с недъгав говорител. Но не съм съгласен че китарен преамп не трябва да се включва в китарен процесор. Най малкото го ползвам този вариант 3 години. А тези амп камиончета има ли ги в Бг. да се тестват на място? Не че нещо но съм се наслушал на красиви демота, имаше един Чартео по рано, при него беше същата работа. Peavey rage 158 му звучеше като 4×12 амп и всичките му останали демота също. Не се знае какви буустъри ползват, какъв преамп за микрофона, и най важното какъв пост процесинг. До сега не съм попадал на нещо купувано онлайн, което да е дори близо до демотата, особено профи такивата. Големи пари играят там. Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s Чух го този амп на студийните слушалки, не звучи добре. Все пак е 60 евро. Утре ако остане време ще запиша и аз малко, да видим какви ще са мненията. Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Окей, но според мен трябва да си промениш манталитета. Свързваш пари с добър звук, това не е редно. Добрият звук е свързан с обективни параметри – честотна характеристика, динамика, стерео картина, присъствие в микса. Не колко струва. Има скъпи неща, които са добри, има и евтини такива, които са супер. Ако твърдението, че единствено с много пари може да се постигне добър звук, това означава, че албумът на Джон Мейър "Inside Wants Out" нямаше да бъде реалност, който е записван с допотопна техника в Ню Йоркски апартамент. Нямаше да бъдат реалност също първият албум на Перифери, който е с дигитални барабани. Нямаше да бъде реалност също цялата продукция на Били Айлиш, която е записвана вкъщи. Много по-голяма стойност от цената на апаратурата имат знанията, уменията, креативното, критичното и аналитичното мислене. Ако всичко беше в "ама те имат скъпа техника и правят какво си искат" нямаше хора кат Дейв Рат, които сместват Ред Хот да показват общи похвати за звукотехниката през Берингер миксер, нямаше да има БГ банди като ФСБ, които още на времето са правили източно-германската техника да звучи западняшки и така нататък ... списъкът е безкраен. Ще публикувам няколко записа, които са правени с ограничени бюджети и все пак звучат на ниво, заради експертизата на хората, които стоят зад тях, а не заради цялостният бюджет на продукцията. Добрият звук отнема време, знания и умения. Свързан е дори с промяна на Аз-ът по отношение на естетика – какво ми харесва на мен, какво търся и как си представям нещо. Не се имам за спец по големите звуци, но да речем, че имам един траш метъл албум смесен от мен в свободното ми време. Всякакви коментари са добре дошли, поздравявам те с един от синглите ... и все пак имам още много трески за дялане! 1 hour ago, svet.k said: Най малкото го ползвам този вариант 3 години. А тези амп камиончета има ли ги в Бг. да се тестват на място? Не знам и нямам представа, нито имам желание да знам. При положение, че Томан ми предлагат опция да ми дойде на адрес, да тествам вкъщи с моят сетъп и при разочарование да връщам до 30 дни ми е все тая. Да, по-окей е да тестваш в магазин, но след Ковид това стана лукс и ще свикваме с "новото нормално". 39 minutes ago, svet.k said: Чух го този амп на студийните слушалки, не звучи добре. Докато не го изпишеш до вкъщи да го чуеш как е през твоя сетъп гадаем. Идеята на тези клипове е занимателна и илюстративна, това как ще се чува у вас по отношение на предварителна представа си зависи от твоят опит. Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s Нямах в предвид че скъпата техника прави нещата, а че на повечето ютубъри им се плаща сериозно за тези демота с цел повече продажби. Обикновен маркетинг , без който за съжаление не може днес. Разочарованието остава за потребителя. Тинейджър няма как да има нужния опит за да прецени. Както и да е. Благодаря за труда, ще чуя твоя запис, другите са ясни. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s ^ Благодаря за вниманието. Както споменах, има трески за дялане, но в този запис чуваш 100% in the box смесване с достъпни VST плъгини и никакъв скъпи специализиран харудер, с изключение на render, минал през нисък клас Mackie миксер с 192kHz/24bit параметри. 3 minutes ago, svet.k said: Разочарованието остава за потребителя. Тинейджър няма как да има нужния опит за да прецени. Всеки трябва да си изстрада житейския път, независимо дали в музикантското или в друга сфера на живота ... Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s Нещо такова звучи, макар че микрофона не ми е хубав, между другото мисля че от там идва блус нотката. Малко се изгуби компесията на преампа, по стегнат стана тона. https://voca.ro/1ceTiit9eCHC Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Това звучи повече "джът" от предишното. Малко са ти преголяли високите и липсват ниски среди. Защо стереото е толкова широко? Чак се получава лек хорус ефект, като го слушаш в моно режим. Какъв е микрофона и в какво го пускаш? Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s (Редактирано) На 16 милисекунди са двата канала. Не звучи добре на телефон или моно колонка. Мика е Ev cobalt 9. Звуковата карта е Focusrite scarlett накаква. Ужасно звучи сега като го чух на телефона. Редактирано %s в %s от svet.k Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Окей, значи haas ефект. ще го бутна в DAW както на мен ми харесва и ще ти го върна, да илюстрирам какво очаквам аз. Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Аз така си го представям: https://vocaroo.com/1f3IjG9lmGUZ Цитирай
Recommended Posts