Jump to content
Българският форум за музиканти

Linkin Park с Emily Armstrong – За и против


Recommended Posts

Reunion-а на Linkin Park с Emily Armstrong създаде доста противоречиви мнения в социалните мрежи, както и сред музикантската гилдия, някои смятат, че това ще е ново начало за бандата, други пък казват, че "Linkin Park са станали собствена кавър банда". Какво е вашето мнение, харесват ли ви песните с новата вокалистка, тръпнете ли в очакване за новият албум и бихте ли си купили билет за техен концерт? 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тръпна ли в очакване - не, но с удоволствие ще го изслушам. Харесва ли ми как звучи новата вокалистка - да. Бих ли отишъл на концерт - абсолютно.

Предпочитам да не знаех нещата за сциентологията около Емили Армстронг, но с това настрана, като вокалистка ми се струва супер и точно в стила на Linkin Park. Ясно е, че когато стане трагедия, всички слагаме розовите очила, но аз лично добре помня, че Честър си беше изстъргал гласа от години насам. В студио го докарваше, но на живо - не.

Към това бих искал да добавя, че Linkin Park винаги е била групата на Майк Шинода, а щом и Брад Делсън е там - да, абсолютно си е Linkin Park, никаква кавър група. По примера на едни други, дето се събраха тия дни - това е все едно някой да каже, че Ноел Галахър прави кавъри на Oasis.

Всъщност по този аргумент мога да кажа само, че Linkin Park винаги са били най-прецаканата група поради простата причина, че една много шумна и значителна група от техните фенове, всъщност хич не ги харесват. Те харесват първите им два (най-много три) албума, но не могат да осъзнаят, че харесват не толкова самите албуми, а това, че когато са излизали, са били тийнейджъри. И каквото и друго да извадят или да бяха извадили, все щяха да мрънкат - ама не е като първите два. Еми не е, защото не си на 14 (препоръчвам следното четиво).

Никога няма да забравя какъв рев, какво пищене беше да се върне старото LP след двата им по-леки албума (Thousand Suns и Living Things), след което извадиха може би най-тежкия си и суров албум The Hunting Party и... нищо. Не знам колко хора въобще го чуха. А например Line in the Sand от него е потенциално най-добрата им песен въобще.

После заебаха тая работа, направиха още един поп албум и пак ги запсуваха. Извинете черния хумор, но и на мен би ми дошло да се самоубия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е мацката, парчетата са си в техен стил. Да, не звучат съвсем като преди, то и няма как. Но това си е Linkin Park отвсякъде според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Quote

...една много шумна и значителна група от техните фенове, всъщност хич не ги харесват. Те харесват първите им два (най-много три) албума, но не могат да осъзнаят, че харесват не толкова самите албуми, а това, че когато са излизали, са били тийнейджъри. И каквото и друго да извадят или да бяха извадили, все щяха да мрънкат - ама не е като първите два. Еми не е, защото не си на 14...

Това описва мен, донякъде. Само че не мрънкам, защото разбирам как и защо с времето групите и музиката им се променя, и даже гледам малко по-негативно на групи, които имат по 15-20 еднакво звучащи албума. Просто след първите два албума посоката която поеха не ми допада, на мен. И не изпитвам някакви силни емоции за това. Даже не харесвам всички песни от първите два албума, а само тези в които няма рап. А те се броят на пръстите на едната ръка. Но LP е една от групите с които съм прослушал музика въобще, в ученическите ми години. И винаги ми е интересно да видя и чуя какво правят.

Накратко - не ми харесва, лично на мен, но гледайки по-абстрактно на нещата, не мога да кажа нещо лошо.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз май споделям мнението на @Rezachka. Hybrid Theory и Meteora са много силни албуми и този период ми е любим, по отношение на метаморфоза към електронна и поп музика според мен положението при LP не е толкова драстично както при Bring Me The Horizon и Avenged Sevenfold да речем, вторите дори има retrowave парчета все едно е The Weeknd, каката пее добре, кряска когато трябва и пее на куплетите, наподобява до известна степен това, което правеше Честър Бенингтън, но личното ми мнение е, че щеше да е по-яко ако бяха избрали отново мъж за вокал (без грам сексизъм или хейт ... :)). Например на мен много ми хареса решението на Stone Temple Pilots да вземат Джеф Гът за вокал, след като Скот Уейланд се спомина, разбира се, че не е Скот, но бих отишъл на концерт на STP дори с Джеф, ако ми се отвори възможност ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7 hours ago, Koobenot said:

метаморфоза към електронна и поп музика според мен положението при LP не е толкова драстично както при Bring Me The Horizon и Avenged Sevenfold да речем, вторите дори има retrowave парчета все едно е The Weeknd

???

Явно съм пропуснал нещо. Последният албум, който слушах в цялост на A7X беше The Stage, който е доста тежък прог метъл (и е супер!). След това слушах 2-3 песни от Life is But a Dream, който ми се стори като неслушаема авангардна стъргалка за моите силно омекнали уши.

Какъв ретроуейв и поп са издавали? Бих го чул.

@Rezachka, ако не си, слушай The Hunting Party. Няма да станеш пак на 14, но е много китарен албум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

13 hours ago, Yo The Real said:

Какъв ретроуейв и поп са издавали? Бих го чул.

Казах го образно, чуй на финала на Cosmic с този вокодер как звучи, все едно е The Weeknd и Daft Punk ... аз се кефя на нещата от времето на Blinded In Chains.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.