Jump to content
Българският форум за музиканти

Cory Henry - Lingus (Solo)


DANEV

Recommended Posts

10 hours ago, DANEV said:

Спомен от едно мъчение... :D

С Кори Хенри винаги си е мъчение - тоя пич съм го признал отдавна и за мен си е извънземен...толкова негови изпълнения съм изгледал и все на live - на концерти, в църкви, на музикални изложения, даже и в случайни обществени пространства...

А размерът не е ли обикновен 4/4...само дето това, което се развива върху него е трудно за описване или нотиране, понеже не се влияе много от размера. :P Едно време като студент, в часа по хорово дирижиране имахме задачата с едната ръка да махаме на 4, а с другата на 3, по едно и също време  - ей това соло е нещо такова, но още по-трудно. :greenangel:

Edit: Понеже горното го писах докато бях още на половината от клипа, сега на 4-тата минута чувам, че размерът наистина се сменя...май на 5/4 или нещо такова, но после пак си влезе в старото русло...като го дослушам до края може пак да пиша...

Edit2: Дослушах го до финала, това е - база от 4/4 с ненормални асинхронни мелодични линии отгоре и с кратка смяна/брейк на 4-тата минута.

@DANEV, нещо гледам си много доволен след като приключи. :D Колко време ти отне да запомниш и изсвириш всичката тая гадост...хич не ти е било лесно предполагам, че и дълго да му се не види...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Около месец всекидневни занимания и слушане. :D

Ако сега започна нещо подобно най-вероятно ще отнеме повече време. Взе да става по-мъчно ваденето. :D

Някои неща ги нямаше и нотирани и съм ги пригаждал за китара.

Винаги ме е кефило да свиря клавирни неща на китара, тогава бях направил на Oscar Peterson солото на Green Dolphin Street, на Hank Mobley - Remember - целия стандарт със Сакс и пиано соло, впоследствие солото на клавира на Contigo... Наскоро две бас сола от новия албум на Scott Henderson... Като цяло намирам и за много полезно и интересно да вадиш сола на различен от твоя инструмент. 

Слагам споменатите ако на някой му е интересно:

 

 

П.С. За размера на Lingus не се бях замислял и не знам в интерес на истината. :D Слагам скрийншот на коментари в редит. Мисля, че @yamaha е прав.

Screenshot_2024-08-23-16-04-52-725_com.android.chrome.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.