Baby Thomas Публикувано Юли 12, 2007 Share Публикувано Юли 12, 2007 Става въпрос за ужасния начин, по който е реализирано влизането и излизането от този режим в ефекта, който имам - DigiTech DigiDelay. А именно - трябва да се задържи педала натиснат за 2 сек. Което за лайв свирня е нещо като малоумна идея! Доколкото знам моделът на Босс е също така тъпо реализиран... Някой може ли да предложи алтернатива с не толкова кофти управление на този режим? Иначе ефектът супер много ме кефи като възможности и звук! Аналогов дилей не ми върши работа, защото обичам настройки над 300 мс... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Юли 12, 2007 Share Отговорено Юли 12, 2007 (Редактирано) Ако не се лъжа, при дилея на Line6, този недостатък е отстранен. Колегата Flisk може да каже повече по въпроса. Редактирано Юли 12, 2007 от DILETANT Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Юли 12, 2007 Share Отговорено Юли 12, 2007 http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=184176 Мда, прав е Дилетант Горния линк е към една тема дето flisk ги обяснява тия неща Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Юли 12, 2007 Share Отговорено Юли 12, 2007 http://www.tcelectronic.com/NovaDelay.asp има и "автоматично разпознаване на темпото", плюс instant tappinga. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 13, 2007 Автор Share Отговорено Юли 13, 2007 Страхотно ценна информация, благодаря на всички! ТС много ми хареса, а и те нямат слаб продукт за цялото си творчество. Обаче тоя модел го няма никъде из еБей, а нов е малко скъп за слаб китарист като мен (240 евро). Лайн6 е грозна играчка, но поне върши работа. При първа възможност ще взема една от еБей (90-100$ вървят)!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Юли 13, 2007 Share Отговорено Юли 13, 2007 Aми той е съвсем пресен ТиСи дилея. Излезе миналия месец на пазара въобще Мисля следващите няколко седмици при първа възможност да го пробвам някъде из Европата (дано само го имат) и ако динамичния дилей прилича на 2290 да го отнеса като куцо пиле домат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 13, 2007 Share Отговорено Юли 13, 2007 (Редактирано) Става въпрос за ужасния начин, по който е реализирано влизането и излизането от този режим в ефекта, който имам - DigiTech DigiDelay. А именно - трябва да се задържи педала натиснат за 2 сек. Което за лайв свирня е нещо като малоумна идея! Доколкото знам моделът на Босс е също така тъпо реализиран... Някой може ли да предложи алтернатива с не толкова кофти управление на този режим? Иначе ефектът супер много ме кефи като възможности и звук! Аналогов дилей не ми върши работа, защото обичам настройки над 300 мс... Така е реализиран новия модел на БОСС ДД-6 - а това и мен ме дразни И понеже използвам много често тап-а, си ползвам стария модел на БОСС ДД-5 с външен суитч за тап-а. Иначе това новото на ТС делейче сигурно е готино, но не ме кефи дизайно изобщо, прилича ми на някое изтормозено ЗУУМ-че Иначе като качества сигурно е супер Каква му е цената ? Редактирано Юли 13, 2007 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 13, 2007 Share Отговорено Юли 13, 2007 (Редактирано) А тук за същите пари ... нещо чисто ново, което може би си струва : Eventide TimeFactor За подробности направо отивате на: http://eventidestompboxes.com Редактирано Юли 13, 2007 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Юли 13, 2007 Share Отговорено Юли 13, 2007 @Baby Thomas. Честно да ти кажа човече, не виждам много смисъл в тоя тап. Идеята е много яка разбира се, но тези 2 секунди... не знам. Аз като си избирах, както можеш да видиш от моята тема и се чудех доста, дали не е доста важно. Но откакто имам ДД6 не мсиля така. Разбира се аз не свиря много лайв, а и не знам ти колко го правиш. Обаче в никоя песен не ми се е налагало драстична промяна в дилея, а малка почти всички не-музиканти не чуват. В смисъл странно им е и им звучи по-различно, но не могат да кажат кое. В тоя ред на мисли тези 2 секунди не ги намирам за голям проблем... всъщност аз за никакъв, защото си свиря всички песни с един дъъълъг дилей какъвто харесвам. Разбира се въпрос на вкус Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 14, 2007 Share Отговорено Юли 14, 2007 Реално, моят DD-6 съм го ползвал доста на свирни по клубове и репетиции и през всичките няколко десетки пъти, които е ползван live не се е налагало да сменям честотата, дори и с въртене на копчето; най-дясното копче си е врътнато перманентно на warp (защото по-често ми се налага изкуствено да удължавам някой единичен тон, от колкото да tap-вам), Delay Time е на малко след 2 часа, Feedback-ът е на 9 часа, единственото, което правя е да променям volume-а на повторенията. Вярно, има моменти, в които е хубаво да ти е точно на темпото, ама те са много, много редки, и в повечето случаи изискват бавно темпо, което до известна степен може да се замаже, ако така или иначе всичко си е нагласено на бавни повторения. А това с 5,2-те секунди не знам дали някой би го ползвал изобщо...това за дилей е...УЖАСНО много, по моето скромно мнение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 15, 2007 Автор Share Отговорено Юли 15, 2007 Към Fenix: Тия 2 секунди са времето, за да включиш/изключиш дилея, когато е в тап-темпо режима. Не времето, след което да повтаря. Към всички: Да, може да се настрои дилейчето така, че да не дразни, когато повторенията са извън темпото. Аз също така го ползвам и в повечето случаи е приемливо. Но има моменти, когато звучи ужасно! Особено ако искаш звук с по-висок волюм левъл на повторенията и по-голям брой повторения. Е, сещам се и нещо по-гадно - неточни бендове, но не това е въпросът... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Юли 15, 2007 Share Отговорено Юли 15, 2007 Ъъъм човече, нищо не разбрах от това горе. Двете секунди които визирам, са двете секунди, в които съм натиснал педала, за да го вкарам в "тап темпо режим". Дилея не се изключва през това време. Тъй че, ако имам момент от песента, в който искам рязко да сменя дилея от бавни на бързи повторения (примерно) и почти цялата песен е с дилей, ще го включа в тап темпо режим преди да дойде момента в който трябва да сменя темпото и като дойде момента - ТАП! и става работата... Не знам дали за едни и същи неща говориме и дали те дразнят тези въпросни две секунди или говорим за различни неща Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 16, 2007 Автор Share Отговорено Юли 16, 2007 Емиии, с риск да ме обвините в некадърност и че не знам как да си ползвам педала - да, ТОЧНО тези две секунди ме дразнят! Представи си, че свириш накъсани през 4 такта соло и ритъм, редувайки се с друг китарист. Не знам как ще смогнеш да включваш и изключваш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Юли 19, 2007 Share Отговорено Юли 19, 2007 (Редактирано) Денс денс. А солото и ритъма с различни дилеи ли са? Редактирано Юли 19, 2007 от Fenix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stone Free Отговорено Юли 19, 2007 Share Отговорено Юли 19, 2007 @Феникс: Ако свириш с други музиканти и нивото и фийдбекът са набичени (както аз обичам да свиря понякога) , става голяма каша ако дилея не е в темпо. При по ниски нива, естествено те бОли шишарката даже наистина, звучи некво по-оригинално Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts