Jump to content
Българският форум за музиканти

Група Required*


Recommended Posts

Привет на хората, които все още ползват форума :) 

 

Ние сме група Required* от Велико Търново. Свирим заедно от около две години и половина и по принцип сме с барабани и и две китари, но ще отворя темата с две акустични авторски изпълнения от клуб ТАМ преди няколко дни. Ще се радвам на всякакви отзиви. Записът е с телефон, но все пак се чува за какво става дума.

 

 

 

https://www.facebook.com/story.php?id=738019104&story_fbid=10161299712389105

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Супер звучи като за запис с телефон. Всичко се чува, балансирано е. 

Между другото поздравявам ви, че пеете на български. Парчето е готино, на мен ми харесва. Ще ми е интересно да го чуя пак ъплъгд но с две китари.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Готино е парчето, браво, имам няколко забележки. Певицата в началото тръгна малко несигурно и криволичеше между тоновете, освен това микрофонът й е малко глух, може да е кофти микрофон/EQ/PA система или комбинация от горепосочените. Аз лично бих направил бас китарата да "грачи" повече, mid boost или нещо такова в звука, защото свириш интересни бас фигури, но се чува само ниският тон (fundamental). Давайте в същия дух! :thumbs_up:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Благодаря за коментарите. Качих още едно видео в тубата, с друг телефон е снимано и сякаш откъм звук е по-добре от клипчето, което съм си качил във фейсбук.

 

@musicman По принцип акустично с две китари не сме репетирали нищо. Това концертче беше леко импровизирано, като цяло предпочитаме да свирим в пълен състав с жици, но реално до края на лятото имаме още едно акустично свирене и ще видим в какъв формат ще сме :)

 

@Koobenot Това ни беше откриващото парче и допускам, че част от криволиченето е от притеснения. Що се отнася до озвучаването, както казах си беше малко или много импровизация - имаме китара и микрофон боднати в китарното кубе, бас в централното и неозвучен кахон плюс запис с телефон. Аз се учудвам, че и толкова се чува :) За интересните бас фигури благодаря, като цяло ми е сравнително простичка линията, но на моменти вкарвам някакви акценти. Планираме записи наесен, дано не ни мине котка път.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Микрофона какво ви спира да го пуснете в централното, при положение, че го има на лице? Айде, като няма разбирам китарно кубе като компромисно решение, ама все пак ... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.