Jump to content
Българският форум за музиканти

Група Required*


Recommended Posts

Привет на хората, които все още ползват форума :) 

 

Ние сме група Required* от Велико Търново. Свирим заедно от около две години и половина и по принцип сме с барабани и и две китари, но ще отворя темата с две акустични авторски изпълнения от клуб ТАМ преди няколко дни. Ще се радвам на всякакви отзиви. Записът е с телефон, но все пак се чува за какво става дума.

 

 

 

https://www.facebook.com/story.php?id=738019104&story_fbid=10161299712389105

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер звучи като за запис с телефон. Всичко се чува, балансирано е. 

Между другото поздравявам ви, че пеете на български. Парчето е готино, на мен ми харесва. Ще ми е интересно да го чуя пак ъплъгд но с две китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готино е парчето, браво, имам няколко забележки. Певицата в началото тръгна малко несигурно и криволичеше между тоновете, освен това микрофонът й е малко глух, може да е кофти микрофон/EQ/PA система или комбинация от горепосочените. Аз лично бих направил бас китарата да "грачи" повече, mid boost или нещо такова в звука, защото свириш интересни бас фигури, но се чува само ниският тон (fundamental). Давайте в същия дух! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментарите. Качих още едно видео в тубата, с друг телефон е снимано и сякаш откъм звук е по-добре от клипчето, което съм си качил във фейсбук.

 

@musicman По принцип акустично с две китари не сме репетирали нищо. Това концертче беше леко импровизирано, като цяло предпочитаме да свирим в пълен състав с жици, но реално до края на лятото имаме още едно акустично свирене и ще видим в какъв формат ще сме :)

 

@Koobenot Това ни беше откриващото парче и допускам, че част от криволиченето е от притеснения. Що се отнася до озвучаването, както казах си беше малко или много импровизация - имаме китара и микрофон боднати в китарното кубе, бас в централното и неозвучен кахон плюс запис с телефон. Аз се учудвам, че и толкова се чува :) За интересните бас фигури благодаря, като цяло ми е сравнително простичка линията, но на моменти вкарвам някакви акценти. Планираме записи наесен, дано не ни мине котка път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Микрофона какво ви спира да го пуснете в централното, при положение, че го има на лице? Айде, като няма разбирам китарно кубе като компромисно решение, ама все пак ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.