Jump to content
Българският форум за музиканти

The Trooper, HBD 72 Nicko McBrain!


TONY

Recommended Posts

 Аз съм на китарите и баса, но не плякам като Стив...

Барабаните са от Нико.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Като цяло добре, няма да коментирам изпълнението, защото беше вече споменал в другата тема, че си прекарал тендовагинит, но като цяло от време на време има малки неточности с тайминга на китарите. Басът е окей като цяло. Ритъм китарите можеш да им дадеш още среди да поизпъкнат в микса. Целият микс малко пращи, погледни какво имаш на мастър канала, да не си го претоварил. Иначе китарите как са записвани?

Link to comment
Share on other sites

На мастър канала, ползвах някакъв плъгин от Рипъра, мастер нещо си, дето помпа. В същност, то това му е мастера - микса директно в плъгина....

Китари - не помня с една или две , да съм записвал. Със сигурност основна е Ibanez rg 450,  с която си свиря в Уран, 

другата вероятно е един Уошбърн със Сеймъри, ако съм го ползвал, вече не съм сигурен, ползвал ли съм втора китара. По принцип този запис го бях позабравил,

изрових го  и не мога да кажа, че съм го мастерирал, ама с плъгина на моите монитори и на телефона ми ми звучи прилично.

Баса китарата - със сигурност съм я записвал с Фендер Стив Харис, но не с ротосаунд струни, с Дадарио обикновени, може би ще си купя едни сигничър струни.

Идеята ми е била, да поизчистя солата, но след, като е минало време, оставям си кавъра така.

Китарите съм ги записвал с Илевън рак. Сигурно и баса с него, не помня. Или с Ампег scr di педалче, ама може и да ме лъже паметта.

ПС - на софттюб сатурейшън кноба го активирах и ще го ползвам за кавъра на Скорпиънс, Трупъра, както е станал, така ще си го оставя.

Идеята, която ми се въртеше из главата и ти с мнението си помогна да я оформя -да направя повече такива инструментални кавъри. 

Примерно дузина любими парчета. Хем да се уча да миксирам, хем да си припомня, каквото съм могъл да свиря.

отделно ще науча и бас партиите, вокалните също, упражнението ще ми е в полза.

 

Тук имам един друг кавър на Мейдънски интрументал, Лосфер уърдс. Това е много отдавна записвано ( повече от 20 години). На Роланд мулти тракер 

съм тракнал китарите с един Ibanez Reb Beach & Jackson professional *модела е някакво metal tele *Стив Хакет ползваше такъв, моят го взех от на Кукери китариста, Marshall JMP1, JFX1 - di.  ( баса и барабаните са исвирени от едни англичани)

Микса и мастеринга ги направи Румен Спасов в негото студио. Доволен съм, как го е направил, може би е трябвало само да настоя да ми дигне солото с 2-3 дб.

Въпроса е, дали ще успея сам да си правя записи вкъщи с някакво прилично качество. Най-вече за собствено удовлетворение.  Мисля, че горе долу хващам посоката, на къде искам да отида. Т.е да правя прилични домашни демота, това за момента ще удовлетвори. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

На мен ми харесва повече второто как е станало. Звучи по-стегнато. Много е важно басът и барабаните да са в пълен синхрон.

Link to comment
Share on other sites

Второто наистина е по-стегнато, макар че са софтуерни барабаните си личи, че е изцеден максимумът от тях и не дразнят. Иначе за прилични записи вкъщи всеки един от нас разполага с много повече, отколкото му трябва. Митко Налбантов и до ден днешен е прекрасен пример затова как с много майсторлък, труд и проби могат да се постигат добри резултати със софтуерни ампове и с евтини инструменти.

 

Link to comment
Share on other sites

Както винаги си прав. 

Този Рипър плъгин, дето максимайва мастера,  като си чух кавъра на служебният комп със слушалки все едно прегрява

( а вкъщи и на телефона ми , не) та реших да го разкарам, и се опитах да направя каквото мога , като микс/мастер. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.