Jump to content
Българският форум за музиканти

The Trooper, HBD 72 Nicko McBrain!


Recommended Posts

Като цяло добре, няма да коментирам изпълнението, защото беше вече споменал в другата тема, че си прекарал тендовагинит, но като цяло от време на време има малки неточности с тайминга на китарите. Басът е окей като цяло. Ритъм китарите можеш да им дадеш още среди да поизпъкнат в микса. Целият микс малко пращи, погледни какво имаш на мастър канала, да не си го претоварил. Иначе китарите как са записвани?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мастър канала, ползвах някакъв плъгин от Рипъра, мастер нещо си, дето помпа. В същност, то това му е мастера - микса директно в плъгина....

Китари - не помня с една или две , да съм записвал. Със сигурност основна е Ibanez rg 450,  с която си свиря в Уран, 

другата вероятно е един Уошбърн със Сеймъри, ако съм го ползвал, вече не съм сигурен, ползвал ли съм втора китара. По принцип този запис го бях позабравил,

изрових го  и не мога да кажа, че съм го мастерирал, ама с плъгина на моите монитори и на телефона ми ми звучи прилично.

Баса китарата - със сигурност съм я записвал с Фендер Стив Харис, но не с ротосаунд струни, с Дадарио обикновени, може би ще си купя едни сигничър струни.

Идеята ми е била, да поизчистя солата, но след, като е минало време, оставям си кавъра така.

Китарите съм ги записвал с Илевън рак. Сигурно и баса с него, не помня. Или с Ампег scr di педалче, ама може и да ме лъже паметта.

ПС - на софттюб сатурейшън кноба го активирах и ще го ползвам за кавъра на Скорпиънс, Трупъра, както е станал, така ще си го оставя.

Идеята, която ми се въртеше из главата и ти с мнението си помогна да я оформя -да направя повече такива инструментални кавъри. 

Примерно дузина любими парчета. Хем да се уча да миксирам, хем да си припомня, каквото съм могъл да свиря.

отделно ще науча и бас партиите, вокалните също, упражнението ще ми е в полза.

 

Тук имам един друг кавър на Мейдънски интрументал, Лосфер уърдс. Това е много отдавна записвано ( повече от 20 години). На Роланд мулти тракер 

съм тракнал китарите с един Ibanez Reb Beach & Jackson professional *модела е някакво metal tele *Стив Хакет ползваше такъв, моят го взех от на Кукери китариста, Marshall JMP1, JFX1 - di.  ( баса и барабаните са исвирени от едни англичани)

Микса и мастеринга ги направи Румен Спасов в негото студио. Доволен съм, как го е направил, може би е трябвало само да настоя да ми дигне солото с 2-3 дб.

Въпроса е, дали ще успея сам да си правя записи вкъщи с някакво прилично качество. Най-вече за собствено удовлетворение.  Мисля, че горе долу хващам посоката, на къде искам да отида. Т.е да правя прилични домашни демота, това за момента ще удовлетвори. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Второто наистина е по-стегнато, макар че са софтуерни барабаните си личи, че е изцеден максимумът от тях и не дразнят. Иначе за прилични записи вкъщи всеки един от нас разполага с много повече, отколкото му трябва. Митко Налбантов и до ден днешен е прекрасен пример затова как с много майсторлък, труд и проби могат да се постигат добри резултати със софтуерни ампове и с евтини инструменти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както винаги си прав. 

Този Рипър плъгин, дето максимайва мастера,  като си чух кавъра на служебният комп със слушалки все едно прегрява

( а вкъщи и на телефона ми , не) та реших да го разкарам, и се опитах да направя каквото мога , като микс/мастер. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.