DANEV Публикувано Юни 2, 2024 Публикувано Юни 2, 2024 Едно любимо соло от любимо събитие... 4 Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 2, 2024 Отговорено Юни 2, 2024 Много хубав звук от пулта са ви направили, евала! Можеш ли да разкажеш тази слайд китара през какво я прекарваш и какви са й адаптерите? Както обикновено - свирнята е безкомпромисна. 1 Цитирай
musicman Отговорено Юни 3, 2024 Отговорено Юни 3, 2024 А също и да кажеш кога ще го повторите този трибют 1 Цитирай
DANEV Отговорено Юни 3, 2024 Автор Отговорено Юни 3, 2024 Благодаря за отзивите! Китара е това: https://www.gretschguitars.com/gear/build/solid-body/g5700-electromatic-lap-steel/2515902552 Звукът е направен от Ради Цветанов. Той работи с нас и на репетиции и на концерта. За съжаление не знам дали ще има продължение на трибюта, но ако има ще пиша във форума. В случая китарата е прекарана през Кемпер педалиера (https://www.kemper-amps.com/products/us/profiler-stage.html) и директно към пулта. Всичко останало от трибюта си свирих с моята апаратура, която съм поствал из форума. Mesa Boogie Lonestar 1X12 озвучена със Sennheiser E906 и педалиера, която прикачвам като снимка. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 4, 2024 Отговорено Юни 4, 2024 ^ Много яко, за компресора на Wampler чувам само добри отзиви, че не яде тон и приятно изравнява дниамиката. 1 Цитирай
musicman Отговорено Юни 4, 2024 Отговорено Юни 4, 2024 На мен пък за микрофона ми стана любопитно. Твой ли си е или озвучителят така го е избрал? Обикновено слагат 57-ци. 1 Цитирай
DANEV Отговорено Юни 6, 2024 Автор Отговорено Юни 6, 2024 Компресорът наистина е добър, но вече го използвам все по-малко. Основно за feedback или състейн за някой определен момент. Ползвах го преди почти постоянно включен, но с помощта на приятел китарист стигнах до извода, че е по-добре без него, особено, когато свириш с драйв тип blues breaker. До някаква степен е и въпрос на вкус. Микрофонът е мой, вкъщи си озвучавам кубетата с него и SM57 и ги слагам ляво и дясно. Зенхайзера дава повече детайлност според мен, но пък Shure има сякаш по-намахан тон. С двата получавам доста добра комбинация за моя вкус. 1 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 6, 2024 Отговорено Юни 6, 2024 4 minutes ago, DANEV said: Ползвах го преди почти постоянно включен, но с помощта на приятел китарист стигнах до извода, че е по-добре без него, особено, когато свириш с драйв тип blues breaker То това зависи и от стила дето свириш + особеностите на ригът. Примерно тоя Wampler Кори Уонг го хвалеше, че е много готин за фънк, защото хем събира тона на чистия канал, хем китарата си оставна обемна след него. Но да, в контекст с лампов амп + драйв надали е нужен в повечето случаи. Ползвал съм компресор също да извадя още състейн от Digitech процесор и Squier китара с гадни single-coil адаптери, които нямат грам състейн, ама това по-скоро като лекарство за недъгав риг ... 1 Цитирай
Recommended Posts